Je kennis verbreden binnen een bedrijf

Je kennis verbreden binnen een bedrijf

Je kennis verbreden binnen een bedrijfAls persoon wil jij je waarschijnlijk blijven ontwikkelen. Dit is hartstikke belangrijk en dit zorgt er ook voor dat je scherp blijft. Buiten dat zal dit er waarschijnlijk ook voor zorgen dat je meer plezier hebt in je werk. Mocht jij al jaren bij hetzelfde bedrijf werken en werk jij ook al jaren in dezelfde functie? Dan is de kans groot dat dit gaat vervelen.

Vraag een gesprek aan

Mocht jij al jaren in dezelfde functie werken en wil jij je kennis verbreden? Dan is het misschien wel een goed idee om met je baas in gesprek te gaan. Alleen dan kan je aangeven dat jij je wilt ontwikkelen en dat je meer kennis wilt opdoen. Mocht je baas het in jou zien zitten, dan krijg je misschien wel de mogelijkheid om te leren van mensen die een hogere functie hebben. Mocht je uiteindelijk voldoende geleerd hebben, dan is er misschien ook nog wel zo’n functie voor jou binnen het bedrijf.

Cursussen volgen

Meer kennis kan je natuurlijk opdoen binnen het bedrijf. Echter zijn er ook genoeg dingen die je zult moeten leren buiten het bedrijf om. Misschien weet je werkgever nog wel een aantal goede cursussen die je zou kunnen volgen en waar je echt wat aan hebt voor binnen het bedrijf. Mocht je uiteindelijk een aantal goede cursussen tegenkomen, dan zal je moeten beslissen of je de cursus online of offline wilt gaan volgen. Tegenwoordig heb je namelijk ook de mogelijkheid om een cursus online te volgen. Hierdoor hoef je niet helemaal naar de cursus toe en kan je een hoop tijd besparen. Verder is ook belangrijk om te bepalen of jij een betaalde of een gratis cursus wilt gaan doen. Over het algemeen zijn de betaalde cursussen wel beter, echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Er zijn namelijk ook genoeg goede gratis cursussen.

Kijk voordat je je inschrijft voor een cursus wel even goed op het internet. Op het internet kan je verschillende aanbieders namelijk erg goed met elkaar vergelijken. Veel mensen zijn jou al voor geweest, kies er dan ook voor om gebruik te maken van andermans ervaringen.

Boeken lezen

Extra kennis opdoen, doe je natuurlijk ook met het lezen van boeken. Vervolgens kan je de dingen die je geleerd hebt toepassen op je functie. Het lezen van boeken is misschien wat ouderwets, echter geeft dit vaak ook een hoop rust. Niet alles hoeft natuurlijk digitaal en het lezen van een boek is ontspannend. Zoek jij nog een goed boek? Dan zijn er op het internet honderden boeken te vinden die misschien wel passen bij het beroep dat jij uitoefent.

Naar school gaan

Is het volgen van een cursus of het lezen van een boek van jou niet goed genoeg voor jou? Dan zou je er ook over na kunnen denken om weer naar school te gaan. Er zijn genoeg deeltijdopleidingen die je naast je werk zou kunnen volgen. Dit is natuurlijk ideaal want op deze manier kan je geld verdienen en dingen leren. Mocht jij bijvoorbeeld een hogere functie willen maar mis jij de papieren? Dan kan je er met een deeltijdstudie voor zorgen dat jij wel de beschikking krijgt over die papieren. Je zou kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een grote hogeschool of voor een aanbieding zoals LOI. Mocht je bij een aanbieder zoals LOI een opleiding willen volgen, verdiep je hier dan wel goed in. Sommige van dit soort diploma’s zijn namelijk niet veel waard. Dit zou zonde zijn omdat je hier waarschijnlijk wel een hoop tijd en geld in moet steken.

Online én offline leren

Een andere manier om bij te leren is door middel van zowel online en offline leren. Een mooi voorbeeld van een aanbieder die dit aanbiedt is Tinqwise. Deze aanbieder is bij veel mensen erg geliefd en dit is niet voor niets het geval. Het niveau bij deze aanbieder ligt erg hoog en je leert hier dus super veel. Buiten dat hoeft leren op deze manier helemaal niet heel duur te zijn. Mocht jij je afvragen hoe online en offline leren precies werkt, lees dan de volgende alinea!

Mocht jij via bovenstaande manier willen leren, dan krijg je de ene keer les van een trainer in een klaslokaal en de andere keer krijg je online les of moet je een online quiz maken. Deze aanbieder heeft ook een handige app waar je gebruik van mag maken. Je kunt namelijk vanuit thuis leren en via de app krijg je hulp van een buddy die op de werkvloer actief is.
Leer van de mensen om je heen

Op je huidige werk zijn er waarschijnlijk een hoop mensen waar je wat van kunt leren. Probeer daarom om zoveel mogelijk te vragen, hier krijg je al snel meer kennis door. Echter kan je ook een hoop leren van mensen die niet bij jou op de werkvloer aanwezig zijn. Je mindset is namelijk enorm belangrijk. Je mindset zorgt er eigenlijk voor hoe jij in het dagelijks leven staat. Zeker op de werkvloer is het belangrijk om de juiste mindset te hebben. Mocht jij het niet goed naar je zin hebben, dan kan dit ook te maken hebben met je huidige mindset. Je wilt hierdoor niet veel bijleren omdat je verveeld bent en dit is natuurlijk erg zonde.

Je zou dus veel kunnen leren van de manier hoe de mensen om jou heen in het leven staan. Dit kan ervoor zorgen dat jouw leven een stuk aangenamer wordt.

Leren in een ander bedrijf

Mocht jij uitgeleerd zijn bij je huidige werkgever en zijn er geen doorgroeimogelijkheden meer? Dan zal je er misschien over na moeten denken om naar een ander bedrijf toe te gaan. Op het internet zijn er handige websites voor vacatures bij jou in de buurt. Mocht je vervolgens bij een nieuw bedrijf terechtkomen, dan kan je hier weer stappen maken. Dit kan omdat je nieuwe taken krijgt maar dit kan ook door de nieuwe mensen om jou heen. Het is natuurlijk hartstikke goed om weer met andere mensen te werken. Deze mensen hebben waarschijnlijk een andere kijk op het leven en buiten dat hebben zij misschien wel verstand van hele andere zaken dan je oud-collega’s.
Het maakt eigenlijk niet uit op wat voor manier jij bij blijft leren. Als je er maar voor zorgt dat jij jezelf blijft ontwikkelen. Jezelf blijven ontwikkelen zal ervoor zorgen dat het leven een stuk uitdagender wordt. Overweeg bovenstaande opties eens en kijk wat voor jou de fijnste manier van leren is. Een ding is echter een feit, er zijn genoeg mogelijkheden om meer kennis op te doen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2524x
Toegevoegd: 25-04-2019 07:53
Gewijzigd: 03-06-2019 10:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!