Kamerplanten voor een gezonde werkomgeving

Kamerplanten voor een gezonde werkomgeving

Kamerplanten voor een gezonde werkomgevingZonder hoofdpijn en drogen aan het werk? Dat kan! Plaats kamerplanten in je (mini) kantoor, en je bent binnen no-time van je klachten af. Hoe dat zit? Je leest het hier!

Het is officieel: je start-up staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Een echt kantoor is nog te vroeg, maar je zit vol energie om er het beste van te maken. Je richt je slaapkamer in als nieuwe werkomgeving of verruilt de ruimte van je eettafel als werkplek. Het is misschien nog niet zoals je in gedachten had... maar het begin is er!

Een schone werkomgeving

Als je dagelijks in dezelfde omgeving werkt, slaapt en woont kan het zijn dat er weinig gezonde lucht overblijft. Je ademt constant schone lucht in en ademt deze uit als C02. Niet zo fijn om 24/7 in rond te hangen dus. De oplossing? Kamerplanten!

Ja, dat hoor je goed! Een kamerplant is de ideale oplossing voor je ongezonde en vochtige lucht in huis. Helemaal als je in een studio van 25 vierkante meter woont. Natuurlijk kun je de ramen openzetten, maar niets is zo effectief als luchtzuiverende plant.

Een luchtzuiverende plant functioneert namelijk prima als kantoorplant. Leuk om je kantoor aan huis mee op te fleuren. Maar dat is niet het enige! Een luchtzuiverende plant opent overdag zijn huidmondjes en zet hierbij CO2 om in zuurstof. Daarnaast zorgen deze planten voor de optimale luchtvochtigheid én halen schadelijke stoffen uit de lucht.

Er wordt zelfs beweert dat kamerplanten met een luchtzuiverende functie voor 20% meer productiviteit zorgen. Iets wat je wel kunt gebruiken als je constant in dezelfde ruimte zit!

Mooi én praktisch!

Om ervoor te zorgen dat je kamerplanten niet alleen functioneel zijn, raden wij aan om te kiezen voor mooie (hangende) bloempotten of plantenstandaarden. Je kijkt er immers de gehele dag naar!

Kies voor je kantoor een bloempot die rust uitstraalt. Een bloempot met kleurtje kan hartstikke leuk zijn, maar kan ook zorgen voor een enorme afleiding.

Twijfel je welke kamerplanten en bloempotten bij jou passen? Dat begrijpen we! Laat van je horen, en wij denken met je mee.

Kantoorplanten voor al je creatieve plannen
Planten zorgen voor meer productiviteit. Iets wat je in je eigen mini kantoor goed kunt gebruiken! En het beste? Je hoeft heus niet iedere plant wekelijks water te geven. Nee, integendeel zelfs! Er bestaan genoeg makkelijke kamerplanten die eens in de twee weken of slechts een keer per maand water nodig hebben. Ideaal toch?

Want wij begrijpen best dat er tijdens het opbouwen van je start-up minder dan 24 uur in een dag zitten. Kamerplanten met zo weinig mogelijk poespas dus. Neem het volgende lijstje met 6 mega makkelijke kamerplanten dan ook maar eens goed door.

  

1. Sansevieria Laurentii

Vergeet je een kamerplant vaak water te geven? Dat vindt deze kamerplant helemaal geen probleem! Deze groene vriend is namelijk niet van zijn stuk te brengen. Ja, als je hem verzuipt in water. Dus dat kun je beter niet doen! Verder gaat hij zijn gangetje wel, zolang jij maar eens in de twee weken wat water toedient. Waar je hem neerzet maakt hem ook niets uit! Pal in de zon, of in de donkere (half)schaduw. Het zal de Sansevieria Laurentii echt een worst wezen. Oke, een beetje zonlicht dan. Maar verder ben je deze makkelijke kamerplant niets verschuldigd!

2. Ficus Lyrata (Vioolbladplant)

Heb je wat meer ruimte in kantoor? Dan mag deze schone groene vriend niet missen! Ze zuivert de lucht voor je terwijl ze mooi aan het wezen is. Een echte win-winsituatie dus. Ohja, ze is één van de 10 meest luchtzuiverende kamerplanten. Nou dat is niet mis kunnen we je vertellen! Ze zuivert de lucht als een echte machine, zodra jij haar eens per week een slokje water geeft. Zet de Ficus Lyrata neer op een zonnig plekje waar weinig tocht in de buurt is. Houd er alleen wel rekening mee dat als je de Ficus in direct zonlicht zet, dat ze meer water nodig heeft. Als je uit de buurt blijft bij een radiator is er geen vuiltje aan de lucht.

3. Monstera Deliciosa

Een eyecatcher in huis halen? De Monstera Deliciosa is precies wat je zoekt! Ze fleurt hoe dan met haar bijzondere blad én bladgroei ieder kantoor op. Ze is officieel een echte klimplant, maar dat kan gek lopen! Geen enkele versie van de Monstera Deliciosa is hetzelfde. Een unieke kamerplant dus! Het beste? Ze is allesbehalve veeleisend. Eens per week een beetje water, en je zal haar zien groeien als een echte koningin. Daarnaast helpt ze je ook nog eens in het zuiverende van de lucht met haar luchtzuiverende functie. Een mooie én handige kamerplant.

4. Aloë Vera

Voor alle kleine kantoren, of voor op je bureau, is daar de Aloë Vera! Deze groene vriend lust slechts eens per twee weken een slok water. Dit heeft ze nodig voor het sap in haar blad. Dit sap niet zomaar een sap. Nee, het sap in haar blad heeft een helende werking! Onder andere in dranken, wondmiddel, zonnebrand én cosmetica kun je het sap van de Aloë Vera terugvinden. En daarnaast staat ze ook nog eens leuk op je bureau! Wat wil je nog meer?

5. Calathea Ornata Sanderiana (Schaduwplant)

Met je start-up geloven we best dat je weleens tot in de late uurtjes doorwerkt. Extra leuk als je deze kamerplant dan toevallig naast je hebt staan. Ze kan namelijk een goocheltruc, maar deze voert ze alleen in de avond uit! Ieder nacht sluit de Calathea Ornata Sanderiana haar blad. Geen paniek! Iedere ochtend heeft ze haar mooie paarsachtige blad weer geopend. Dan staat ze weer open voor jouw liefde. Ze is wel wat veeleisend, maar je krijgt er dan ook veel voor terug. De Calathea Ornata Sanderiana houdt namelijk enorm van water, en heeft het liefste een licht vochtige bodem. Daarnaast staat ze graag in de (half)schaduw. Maarja… Je moet wat overhebben voor een mooie luchtzuiverende plant in je kantoor!

6. Hoya Kerrii (Hartjesplant)

Een bijzondere naam, voor een bijzondere kamerplant. In de vorm van een hart past ze precies naast je computer. Ze is misschien wel klein van stuk, maar is hartstikke goed in het zuiveren van de lucht. Opvallend voor zo’n kleine kamerplant! Ze lust wekelijks een slokje water en ziet graag daglicht. Dat moet wel lukken, toch?

We hopen natuurlijk dat er een geschikte kamerplant voor jouw kantoor tussenzit. Zo niet, dan helpen we je ook graag in de zoektocht naar een eigen groene vriend. Een kamerplant die aan al jouw start-up wensen voldoet.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Studioplant
Aantal keer gelezen: 2253x
Toegevoegd: 02-05-2019 15:16
Gewijzigd: 13-07-2020 08:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3250 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!