borstvergroting uittekenen

Kosten borstvergroting

borstvergroting uittekenenJaarlijks worden er duizenden borstvergrotingen uitgevoerd in Nederland. Dit zijn operaties waarbij de borsten van vrouwen gevuld worden met implantaten of een andere vorm krijgen. Het hoofddoel van deze operaties is om de borsten een groter volume te geven of om meer stevigheid toe dienen.

Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen een borstvergroting nemen. In veel gevallen zal dat zijn omdat zij niet tevreden zijn met de maat ervan. De maat van borsten is erg bepalend voor de gemoedstoestand van vrouwen, een borstvergroting kan hier een positievere kijk op het leven geven. Verder kunnen ook vrouwen die kinderen hebben gekregen borsten krijgen die gaan hangen. Ook hierbij kan een borstvergroting uitkomst bieden. Als laatste kunnen ook vrouwen die veel zijn afgevallen baat hebben bij een borstvergroting. Bij het afvallen verdwijnt er vet uit de borsten, terwijl de huid wel intact blijft. Dit zorgt ervoor dat de borsten minder volume krijgen en gaat hangen. Door de borstvergroting zal de huid opgevuld en strakgetrokken worden, er ontstaat een meer natuurlijke look.

De operatie

Voor veel mensen is de operatie een grote ingreep. Patiënten worden onder narcose gebracht en zullen vaak niets meekrijgen van het opereren zelf. Maar als die klaar is zijn de littekens wel zichtbaar. Bovendien is een operatie zelf niet volledig risicovrij.

Ook op het gebied van kosten zal een borstvergroting een impact hebben, want in veel gevallen zullen zorgverzekeraars een borstvergroting niet vergoeden. Dit komt doordat het in veel gevallen geen medische noodzaak is. Dit wil zeggen dat het niet levensbepalend is als de operatie niet wordt uitgevoerd. Voor mensen zal zo’n operatie wel degelijk noodzakelijk zijn, omdat het leven anders minder aangenaam is, maar dat is iets waar de zorgverzekeraars geen rekening mee houden.

Stappenplan

Mensen die van plan zijn om een borstvergroting te ondergaan zullen als eerste een plastisch chirurg moeten vinden. Veelal werken deze in privéklinieken. Dit zijn klinieken die in particuliere handen zijn. Weliswaar worden deze gecontroleerd door toezichthouders, maar deze staan los van de overheid. Dit komt doordat in ziekenhuizen zelf vaak plastisch chirurgen werken die vooral medisch noodzakelijke operaties uitvoeren.

Bij het eerste gesprek met een plastisch chirurg zal duidelijk worden wat de mogelijkheden en wensen zijn. In dit, vaak gratis, gesprek zal de chirurg kijken wat voor mogelijkheden er zijn om de borsten te behandelen en wat de wensen zijn van de patiënt.

De chirurg zal uiteindelijk adviseren welke behandelingsmethode het meest geschikt is en wat de maximale omvang van de implantaten mag zijn. Veel mensen kiezen ervoor om siliconenimplantaten te nemen, omdat deze het meeste stevigheid bieden. Maar er zijn ook andere soorten, zoals implantaten die gevuld zijn met zoutoplossingen. Deze geven echter minder stevigheid.

Daarnaast zal beslist worden welke soort implantaat het meest geschikt is. Er zijn meerdere vormen, zoals de implantaten met laag en hoog profiel. Implantaten met laag profiel worden vaker gekozen, omdat deze een meer natuurlijk uiterlijk zullen maken. Implantaten met hoog profiel zullen vaak een meer boller uiterlijk veroorzaken, waardoor het er minder natuurlijk uitziet.

Als alle details zijn besproken zal de operatie plaatsvinden. Door middel van een incisie zal het implantaat ingebracht worden. Dit gebeurt in vrijwel alle gevallen onder volledige narcose. De patiënt zal dus niets meekrijgen van het opereren.

Kosten borstvergroting

De kosten van privéklinieken worden niet vergoed. Deze moeten dus zelf betaald worden. In de meeste gevallen kosten deze operaties ongeveer 4000 euro. Dit zijn gemiddelden, want iedere patiënt is anders. Afhankelijk van de behandelmethode en het implantaat kunnen de kosten variëren.

Zo zijn er behandelingen waarbij de borst alleen omhoog getrokken wordt, een borstlift. Deze zullen in prijs verschillen met borstvergrotingen waarbij implantaten worden ingebracht.

In sommige gevallen kunnen er ook complicaties ontstaat de eerste weken of maanden na de operatie. Deze zullen dan behandeld moeten worden. Het is per kliniek verschillend of deze kosten zelf betaald moeten worden of dat de kliniek deze vergoed. Dat is dus een punt waar zeker naar gekeken moet worden.

Borstvergroting in het buitenland laten uitvoeren

Aangezien duizenden euro’s niet voor iedereen even makkelijk op te hoesten zijn, wordt er ook vaak naar het buitenland gereisd om een borstvergroting te krijgen. Hierbij wordt er gekozen voor bijvoorbeeld Engeland, België of Duitsland, want in veel gevallen geldt dat Nederland een duur land is om geopereerd te worden.

Maar ook landen buiten Europa worden vaak gekozen om geopereerd te zijn, zoals Aziatische landen als China of Thailand. Weliswaar zijn borstvergrotingen in andere Europese landen als Duitsland en België goedkoper dan in Nederland, in nog verdere landen is het nog goedkoper. Toch is het niet aangeraden om daar een operatie uit te laten voeren. Vaak zijn de goedkope operaties daar niet veilig en gebeuren die in niet-steriele operatieruimtes of worden die niet op de juiste manier uitgevoerd. Met de hersteloperaties in het oog zullen deze besparingen al snel teniet worden gedaan, en gezien het risico wordt gelopen is dat zeker geen aanrader.

Er zijn natuurlijk ook privéklinieken in Aziatische landen die alles wel volgens de regels doen, maar deze zijn dan niet veel goedkoper dan in Nederland, waardoor het weinig besparingen oplevert.

De kosten van een borstvergroting kunnen dus flink uiteenlopen. Afhankelijk van de kliniek, de soort methode en de locatie van de behandeling wordt de prijs bepaald. Toch is het belangrijk om de kwaliteit in het oog te houden, en desondanks dat de kosten niet vergoed worden, is het belangrijk om de veiligheid te waarborgen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Krachtigschrijven
Aantal keer gelezen: 2270x
Toegevoegd: 13-10-2015 11:54
Gewijzigd: 13-10-2015 21:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2720 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!