gebakken paddenstoelen met ui

Lekkere recepten, tien aanraders

gebakken paddenstoelen met uiBen je dol op koken? Dan hebben we tien lekkere recepten voor je. Lees hier de tien aanraders door, zorg dat je alles in huis hebt en maak de lekkerste gerechten zelf met behulp van onderstaande recepten.

Hollands draadjesvlees

Een gerecht dat zeker onder lekkere gerechten valt is Hollands draadjesvlees. Bij het ruiken van de deur tijdens het garen van het vlees loopt het water al bijna uit je mond. Het draadjesvlees moet best wel lang garen op een lage temperatuur en als je het gaat eten valt het bijna uit elkaar. Als het vlees goed gaar is, hoef je het niet snijden, maar je kunt het als het ware uit elkaar trekken als draden, vandaar ook deze naam. Draadjesvlees kun je met veel verschillende gerechten combineren. Je zou het kunnen eten met stamppot, maar met aardappelen en gezonde groenten kan natuurlijk ook. De jus van draadjesvlees is heerlijk.

Bereidingswijze
Om draadjesvlees goed te kunnen bereiden zou je het volgende recept kunnen gebruiken. Volgens dit recept heb je om draadjesvlees te kunnen maken het volgende nodig, natuurlijk heb je riblappen nodig, hoeveel je nodig hebt hangt af van het aantal personen, zorg wel dat je riblappen hebt die van een goede kwaliteit zijn. Verder moet je zorgen dat je 3 uien, wat boter, bloem, een paar laurierblaadjes, kruidnagel, azijn, ketjap manis en een runderbouillonblokje in huis hebt. Onderstaand volgt de bereidingswijze:

  • Weet je zeker dat je de ingrediënten in huis hebt dan kun je beginnen met de oven voor te verwarmen op 150 graden.
  • Dan moet je een pan hebben met een deksel die ook in de oven past. Nu kun je het vlees in blokjes gaan snijden.
  • Je gaat nu de boter laten smelten in de braadpan en doe wat zout op de blokjes vlees.
  • Het vlees moet je nu een paar minuten dicht laten schroeien en dan uit de pan scheppen, houd het vlees wel even apart. Nu kun je in dezelfde boter de uien bakken, doe dit wel op een laag vuurtje zodat de uien langzaam gaar worden.
  • Als de ui ongeveer vijf minuten heeft gebakken kun je er de bloem aan toe voegen en dan alles nog eens vijf minuten door laten bakken tot het mengsel lekker bruin is, vergeet niet tijdens het bakken af en toe te roeren.
  • Als je ziet dat alles lekker bruin gebakken is kun je er water en het bouillonblokje bij doen, ook een paar laurierblaadjes en wat kruidnagel doe je erbij en laat alles even lekker koken. Nu ben je zover dat je de pan van het vuur af kunt halen en het vlees, wat azijn, en wat ketjap er aan toe voegt.
  • Nadat je de deksel op de pan gezet hebt kun je de pan in de oven zetten. Je moet het draadjesvlees minstens vijf uur laten stoven, kijk af en toe wel of dat het vlees niet te droog wordt, als dit zo is doe je er gewoon wat water bij.
  • Voordat je nu het draadjesvlees gaat opdienen moet je er de kruidnagels en de laurierblaadjes uit de pan halen. Is de smaak niet zoals je denkt dat deze moet zijn, dan kun je het vlees altijd nog op smaak brengen met wat peper en zout.

Paddenstoelen

Paddenstoelen eten is helemaal in. Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende soorten gerechten met paddenstoelen dat het steeds gemakkelijker wordt om een paddenstoelengerecht zelf te maken.
Als je een speciaal gerecht wilt maken met meerdere soorten paddenstoelen erin dan kun je hiervoor onderstaand recept gebruiken.

Ingrediënten
De ingrediënten die je nodig hebt bij dit recept zijn, uien, gemengde paddenstoelen, bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood, champignons, shi-takes, oesterzwammen en boleten. Dan heb je nog nodig fricandeau, pompoenvlees, basilicum, tijm, rozemarijn, sjalotten, knoflook, zure room, bouillon, rode port, zeezout, olijfolie en peper en zout. Hoeveel je van dit alles nodig hebt hangt af van het aantal personen, waarvoor je kookt.

Bereidingswijze
Om dit paddenstoelengerecht te kunnen bereiden heb je twee grote pannen nodig. In een van deze twee pannen ga je het vlees bakken, je snijdt het vlees eerst in kleine stukjes en bakt ze dan in wat olie.

  • Als je de uien en de knoflookteentjes kort hebt gesneden kun je dit bij het vlees doen en mee laten bakken. Ook het vruchtvlees van de pompoen moet je kort snijden en bij het vlees doen. Ook de kruidenbouillon doe je nu bij het vlees. Als je ziet dat het vlees kookt zet je het op een laag pitje. Nu kun je mooi de paddenstoelen schoon gaan maken. Je moet de paddenstoelen als het kan heel laten, alleen als je ze te groot vindt snijd je ze een keertje door.
  • Nu neem je de andere pan en doe daar de paddenstoelen in, laat ook deze in wat olie zachtjes bakken. Als je ziet dat de paddenstoelen gaar zijn kun je ze uit de pan halen en bij het vlees doen.
  • Nu kun je het vuur wat hoger zetten en alles flink door laten koken. Is het zover dat alles kookt dan kun je er wat port, wat kruiden, peper en zout naar smaak aan toe voegen.
  • Je moet nu het paddenstoelengerecht op een laag vuurtje ongeveer anderhalf uur laten koken, roer het regelmatig goed door. Is het zover dat je denkt dat alles gaar is, dan kun je er als je wilt nog wat zure room aan toevoegen.
  • Dit gerecht moet je serveren in een grote diepe schaal, zet het als het klaar is meteen op tafel. Op tafel kun je eventueel ook wat kleine schaaltjes zetten met wat rijst, kaas en salade.

Gevulde schnitzel

Een gevulde schnitzel kun je gerust bij lekkere gerechten zetten. Als je de schnitzel dan ook nog gaat vullen met Italiaanse ingrediënten, dan heb je met niet al te veel moeite een heerlijk gerecht op tafel staan.

Ingrediënten
Om een schnitzel te maken met een Italiaanse smaak kun je het beste dit recept gebruiken. Als je de ingrediënten van dit recept aanhoudt dan is dit voldoende voor vier personen, de bereidingstijd zal ongeveer 30 minuten zijn. De ingrediënten die je nodig hebt zijn vier plakken ham (Parmaham), vier schnitzels, een half pakje boter, een paar teentjes knoflook, 1 rode paprika (mag ook een andere kleur zijn), twee takjes peterselie, een paar sprietjes bieslook, groene of witte asperges, wat witte wijn, vier eetlepels gedroogde salie, olijfolie, bloem, een pak spaghetti en peper en zout.

Bereidingswijze

  • Om dit gerecht te bereiden ga je beginnen met de schnitzels te kruiden met peper en zout. Dan doe je wat bloem op een bord en zorg je ervoor dat de schnitzels goed door de bloem gewreven worden, is het zo dat er teveel bloem op de schnitzel zit dan klop je dit er vanaf.
  • Nu kun je de schnitzels op een ander bord leggen en aan één kant salie aan brengen. Op de salie-kant leg je nu een schijfje Parmaham en je vouwt de schnitzels nu dubbel, je kunt de schnitzel het beste met een cocktailprikker vast zetten.
  • Neem nu een koekenpan en doe hier wat olie in om de schnitzels snel aan twee kanten bruin te kunnen bakken. Denk je dat je de schnitzels bruin genoeg hebt gebakken dan kun je ze weer op een bord leggen.
  • Je moet de schnitzels met bord en al in de folie inpakken en even apart zetten. Het vet wat je hebt gebruikt om de schnitzels te bakken moet je in de pan laten zitten, doe hier wat witte wijn en wat boter bij, dit moet je goed roeren en aan de kook brengen en warm houden.
  • Je kunt nu de spaghetti gaan koken, de asperges kook je nu ook meteen zodat beide gerechten tegelijkertijd klaar zijn. Het sausje dat je bij de spaghetti moet maken doe je op de volgende manier.
  • Doe wat olijfolie in een pannetje doe daar wat stukjes paprika, de gehakte knoflook en wat bieslook bij en laat het fruiten. Als het sausje bijna klaar is kun je er nog wat peterselie bij doen en dan door de spaghetti mengen als deze gaar is.
  • Om dit gerecht te serveren doe je op ieder bord één schnitzel en giet er wat wijnsaus over. Op hetzelfde bord doe je wat van de spaghetti en wat asperges. Natuurlijk kun je een gerecht met een Italiaans tintje niet serveren zonder stokbrood.

Lendenbiefstuk met kippenlevertjes

Iedereen regelt wel eens een avondje met vrienden om samen eens gezellig te eten. Als je met vrienden of familieleden lekker wilt eten en je hebt het van te voren gepland zou je lendenbiefstuk met kippenlevertjes in Madeira saus kunnen gaan eten. Het recept wat hier is beschreven is een recept dat je kunt gebruiken voor vier personen. De ingrediënten die je nodig hebt zijn vier lendenbiefstukjes, vier behoorlijke aardappelen, 300 gram kippenlevertjes, wat Madeira, twee teentjes knoflook, zout en peper vier deciliter kippen en runderbouillon, bloem, kruiden, zure room, bieslook, ontbijtspek in plakjes en stukjes en wat verse boontjes.

Bereidingswijze
De bereidwijze is als volgt:

  • Je begint met de aardappels in de oven te doen. Je zet deze op een temperatuur van 200 graden. Dan bak je de kippenlevertjes aan met nog al wat boter. Je blust daarna alles af met Madeira en dan voeg je er de knoflook aan toe.
  • De lendenbiefstukjes moet je in een pan dicht laten schroeien. Als ze goed dicht zijn geschroeid moet je ze kruiden met wat zout en peper en ze even bij de aardappels in de oven zetten.
  • Voeg nu de kippen en de runderbouillon aan de saus toe en bind de saus met bloem, ook wat bieslook en peterselie kun je aan de saus toe voegen.
  • In de zure room doe je stukjes bieslook en stukjes spek die je later mee serveert.
  • Om dit gerecht te serveren moet je de lendenbiefstukjes op een warm bord leggen, leg hier wat kippenlevertjes op en giet er wat van de saus overheen.
  • De boontjes samen met wat spek en de gepofte aardappelen met zure room kun je erbij serveren.

Erwtensoep

Hoe Hollands kan het zijn, erwtensoep, het is een gerecht dat veel in de winter gegeten wordt, maar je kunt het gerust het hele jaar door eten. Erwtensoep kun je op veel verschillende manieren bereiden, de een gebruikt vlees of aardappelen, de ander gebruikt alleen maar spek met groenten. Het maakt eigenlijk niets uit hoe je het maakt als het maar een stevige soep wordt.
Het recept over erwtensoep dat hier beschreven wordt is een recept voor minimaal vier personen. Je hebt het volgende nodig om deze erwtensoep te maken: een pond spliterwten, 300 gram hamschijf, of varkenspootjes., drie ons gerookt spek, een pond prei, knolselderij, winterwortel, selderij, 1 flinke rookworst, en zout en peper.

Bereidingswijze
Om deze erwtensoep lekker te maken moet je beginnen met de erwten te wassen en ze in de week te zetten en dan:

  • Doe je de erwten in een grote pan, hier doe je dan het vlees bij waar je voor hebt gekozen en het in blokjes gesneden gerookt spek, giet hier water bij en breng dit aan de kook.
  • Terwijl dit aan het koken is kun je beginnen met de prei schoon te maken en te wassen, snijd de prei dan in ringen.
  • Ook de knolselderij kun je alvast schoonmaken en in blokjes snijden. De wortel kun je gaan schrapen en in blokjes of in schijfjes snijden. Je kunt nu ook de selderij wassen en kort snijden.
  • Als je dit alles kort gesneden en gewassen hebt kun je het aan de pan met de erwten en het vlees toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Je moet de erwtensoep minstens een paar uur laten koken en als je denkt dat het langer nodig is dan langer laten koken.
  • Je moet regelmatig de soep roeren tot deze gaar is en als het nodig mocht zijn doe je wat water bij de soep. Wil je het graag helemaal compleet maken dan serveer je bij de erwtensoep roggebrood met spek of voor de liefhebbers zult.

Zalm met tomaat en ui

Wil je graag een heerlijk en niet al te moeilijk gerecht maken van vis dan zou je eens zalm met tomaat en ui moeten proberen te maken. Je kunt de zalm met tomaat en ui ook gaan combineren met een pasta.

Het recept dat je hierbij eventueel zou kunnen gebruiken zal het een stuk gemakkelijker voor je maken. De ingrediënten die je nodig hebt om dit gerecht volgens dit recept te maken zijn: een groot stuk zalm voor vier personen, vier grote tomaten, twee flinke uien, wat tijm, zout en peper, peterselie en boter.

Bereidingswijze

  • Dit gerecht wordt gebakken in de oven. Verwarm deze voor op 175 graden.
  • De ovenschaal die je wilt gebruiken moet je van te voren goed invetten met boter.
  • De uien en de tomaten moet je in schijfjes snijden.
  • Nu kun je de zalm gaan kruiden met peper en zout en dan kun je hem in de oven leggen.
  • Op de zalm moet je nu de ui en de tomaat leggen, strooi hier dan de peterselie, wat zout en peper en de tijm overheen.
  • Voordat je de schaal in de oven gaat zetten doe je er een beetje water bij. Verdeel wat boter over de ingrediënten en zet de schaal in de oven.
  • Heb je ook een magnetron in de oven dan kun je die ongeveer 10 minuten aanzetten, nu zal de zalm binnen ongeveer 20 minuten gaar zijn en de uien met de tomaten zullen niet droog worden.
  • Je kunt nu de zalm eventueel serveren met een pasta en een salade erbij.

Gekookte mosselen

Gekookte mosselen kun je wel een heerlijk Hollands gerecht noemen. Iedereen weet dat je mosselen op veel verschillende manieren kunt koken, maar de basis om mosselen te koken zal niet snel veranderen. Je kunt mosselen ook bakken maar het recept wat hier beschreven wordt is om mosselen te koken.

Om vier personen voldoende mosselen te laten eten moet je de volgende ingrediënten hebben volgens dit recept. Om te beginnen moet je vier kilogram mosselen hebben, een flinke winterwortel, een paar grote uien, twee preien, peterselie, wijn witte of rode, zout en peper, knoflook en stokbrood of friet.

Bereidingswijze

  • Wil je mosselen gaan koken dan kun je het beste de mosselen een paar uur van te voren in een emmer koud water zetten.
  • Als je dan af en toe een keertje met de emmer schudt gaan de mosselen tijdelijk open, nu kan er mooi het zand uit spoelen.
  • Daarna ga je de mosselen uitzoeken, tik tegen iedere mossel die open staat, gaat deze dan niet dicht moet je hem weggooien.
  • Je kunt de ui, de wortel en de prei in ringen, schijfjes snijden.
  • Nu neem je een grote pan en daar doe je een beetje wijn in, doe hierbij ook de groenten. Hierover heen strooi je dan de peterselie en pers er een teentje knoflook boven uit.
  • Je doet zoveel mosselen in de pan dat je de deksel er nog op kunt zetten, heb je niet alle mosselen in de pan zitten dan kook je de mosselen gewoon in twee keer.
  • Je moet tijdens het koken van de mosselen de mosselen goed in de gaten houden, als je ziet dat mosselen verkleuren en de meeste schelpen blijven open staan zijn de mosselen gaar.
  • Als je de mosselen met stokbrood en knoflooksaus serveert dan weet je zeker dat je iedereen geniet van een heerlijke maaltijd.

Kalfsrollade

Kalfsrollade is heerlijk vlees dat meestal gegeten wordt bij een feestelijk gebeurtenis. Je kunt volgens dit recept een heerlijke kalfsrollade maken.

Om een heerlijke kalfsrollade te kunnen maken voor zes personen moet je twee kilo kalfsrollade hebben, acht schijven spek wat knoflook, 120 gram boter, Franse mosterd, tijm, witte wijn en peper en zout.

Bereidingswijze

  • Ga je naar de slager om het vlees te kopen dan moet dit niet gekruid zijn. Je doet er bij dit recept zelf de kruiden bij. Omdat je de rollade gaat bakken in de oven kun je de oven alvast voorverwarmen op 180 graden.
  • Je begint met de knoflook in schijfjes te snijden. Nu maak je met een mes kleine sneetjes in het vlees en hier stop je de schijfjes knoflook in. Dit moet je goed verdelen over de rollade.
  • Het vlees kun je nu inwrijven met mosterd en daarna strooi je de tijm, de peper en het zout er op. Dit laat je dan minstens 10 minuten intrekken. Nu ga je de rollade in bacon inpakken, om de bacon goed vast te zetten kun je cocktailprikkers gebruiken.
  • De boter laat je smelten en die smeer je dan met een kwastje over het spek en het vlees. Na een paar tellen wachten herhaal je dit nog een keer, ga hiermee door tot je de 120 gram boter op hebt gemaakt.
  • Nu ben je zover dat je de rollade op de braadslee kunt leggen en er wat wijn bij kunt doen.
  • Vervolgens zet je het vlees in de oven, hoelang ligt aan het gewicht van het vlees.
  • Als je vraagt aan een slager hoelang de rollade moet garen dan zal hij zeggen ongeveer een half uur per 500 gram. Tijdens het braden moet je af en toe wat wijn over de rollade gieten.
  • Als je klaar bent met het braden van de rollade laat je deze een tijdje afkoelen. Je kunt daarna het vlees in schijven snijden en weer terug leggen in de ovenschaal.
  • Je kunt de rolladen serveren met salade en gebakken aardappelen.

Voorgerecht met champignons

Het volgende recept is een voorgerecht wat je een lekker recept kunt noemen. In dit heerlijke recept ga je namelijk champignons vullen met Parmezaanse kaas, roomkaas, tijm en knoflook.

Je kunt om dit voorgerecht te maken gebruik maken van het volgende recept. Je hebt nodig om acht porties te kunnen maken 300 gram champignons, olijfolie, vier teentjes fijngemaakte knoflook, vier eetlepels verse en fijngemaakte tijm, 300 gram roomkaas, twee kopjes geraspte Parmezaanse kaas en een theelepel zout.

Bereidingswijze

  • Dit gerecht gaat de oven in, dus je kunt beginnen met de oven voor te verwarmen op 200 graden.
  • Dan ga je de champignons goed schoonmaken, het stammetje moet je er van af snijden. De bovenkant van de champignons leg je nu op een groot plat bord. De stammetjes die je hebt afgesneden moet je nu fijn snijden.
  • Neem nu een koekenpan waar je olie in gaat verhitten. Daarna doe je de knoflook in de pan en laat dit koken tot je de geur van de knoflook begint te ruiken, dit kan al zijn na enkele seconden.
  • Ook de champignonstammen kun je nu bij de olie doen, dit moet je dan samen laten koken tot het zacht begint te worden en een mooi bruin kleurtje gaat krijgen.
  • Als laatste voeg je er de tijm aan toe en je laat deze nog even meekoken voordat je de pan van het vuur haalt.
  • Nu kun je in een grote kom de roomkaas, de Parmezaanse kaas en de vooraf gemaakte champignonstam mix door elkaar gaan mixen.
  • Als je alles goed hebt gemixt kun je het nog op smaak brengen met zout en roer alles nog eens goed door elkaar. Nu kun je de bakplaat uit de oven halen en de hoeden van de champignons op de bakplaat leggen. Je kunt nu beginnen met de hoeden te vullen met de kaas mix, laat de hoeden een klein beetje overlopen.
  • Je kunt nu alles laten bakken in de oven, het zal ongeveer 25 minuten duren tot je zult zien dat de bovenkant bruin gaat worden, als dit zo is dan is je voorgerecht klaar.

Bloemkoolsoep met kerrie

Een lekkere bloemkoolsoep met kerrie is een heerlijk voorgerecht wat je gemakkelijk kunt maken. Je kunt dit gerecht binnen een half uurtje maken met dit recept.

Je hebt voor dit recept nodig: een ui, wat bloemkool, een paar groente bouillonblokjes, een paar eetlepels kerrie, vier eetlepels kort gesneden ham, wat olijfolie, 1lente-uitje, wat water en bieslook.

Bereidingswijze

  • Je kunt de ui snipperen en aanfruiten in wat olie in een pan.
  • Zie je dat de ui glazig wordt, dan kun je er wat kerrie aan toe voegen en mee laten bakken.
  • Daarna laat je ook de bloemkool nog even meebakken en blus je alles af met 1 liter bouillon, die je hebt gemaakt van de groente bouillonblokjes.
  • Doe hier nog wat water bij en laat alles 15 minuten door koken.
  • Als je denkt dat alles kookt ga je de soep met een mixer glad pureren en je voegt er daarna een lente-uitje aan toe.
  • Ga je de soep serveren doe er dan bij elke portie een lepel ham blokjes bij en strooi er wat bieslook over.





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 4813x
Toegevoegd: 18-09-2015 18:17
Gewijzigd: 24-10-2015 15:28

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3867 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!