jong foto model

Model worden: hoe doe je dat?

jong foto modelDroom je er al jaren van om model te worden? Blijf dan niet dromen en onderneem zelf stappen om model te worden! Natuurlijk kan het zijn dat je ooit op straat wordt ontdekt door een modellenscout, maar lang niet iedereen loopt een scout tegen het lijf en kan op deze manier model worden. In dit artikel vertellen we welke stappen je moet zetten om model te worden, zodat je je droom kunt laten uitkomen.

Stap 1: Laat foto's maken

Als je model wilt worden, is het van het grootste belang dat je in ieder geval over een aantal goede foto's van jezelf beschikt. Dit kunnen mooie vrijetijdsfoto's zijn, maar professionele foto's zijn uiteraard nog vele malen beter. Als je iemand kent die fotograaf is, kun je wellicht voor een voordelige prijs een aantal professionele foto's laten maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een fotoshoot doen bij een gewone fotograaf, maar dan ben je vaak wel wat duurder uit.

Stap 2: Vergroot je online zichtbaarheid

Een belangrijke stap bij model worden is het vergroten van je zichtbaarheid. Als jij ervoor zorgt dat je voldoende zichtbaar bent, heb je een grotere kans dat je wordt ontdekt door een modellenbureau. Er zijn verschillende websites voor modellen, fotografen en modellenbureaus waarop je je gemakkelijk kunt aanmelden. Op dit soort websites kun je je portfolio plaatsen en zo wordt je al direct zichtbaarder voor modellenbureaus. Ook is het belangrijk om accounts aan te maken op verschillende social media en hier je mooiste foto's op te plaatsen. Sommige modellen kiezen ervoor om een eigen website online portfolio te maken. Dit kost veel tijd, dus vaak is het beter om dit pas wat later te doen.

Stap 3: Meld je aan bij modellenbureaus

Als beginnend model kun je online worden ontdekt of op straat, maar dit gebeurt lang niet altijd. Het is daarom beter om je aan te melden bij een aantal modellenbureaus, want op deze manier maak je een veel grotere kans. Let er wel altijd op dat je goed kijkt of de modellenbureaus waarbij je je wilt aanmelden wel betrouwbaar zijn. Er zijn namelijk bureaus actief die je inschrijvingskosten laten betalen en vervolgens niets meer van zich laten horen. Vaak is het daarom het beste om te kiezen voor een modellenbureau waarbij je geen inschrijvingskosten hoeft te betalen.

Bij de aanmelding bij een modellenbureau stuur je natuurlijk ook een aantal foto's mee. Dit kunnen de professionele foto's zijn die je eerder hebt laten maken of een aantal mooie vrijetijdsfoto's. Echter is het ook belangrijk dat het modellenbureau goed kan bekijken hoe je er echt uitziet. Maak daarom een close-up foto van je gezicht met een normale uitdrukkking en een close-up foto van je gezicht waar je lachend opstaat. Stuur daarnaast nog een foto mee waar je van top tot teen op staat, zodat de bureaus goed kunnen zien hoe je lichaam eruit ziet.

Modellenbureaus hebben naast de foto's ook nog een aantal gegevens van je nodig. Zo willen ze bijvoorbeeld je maten weten. Meet dus je lengte en je borst-, taille- en heupmaten en geven deze gegevens eerlijk door. Ook kan het handig zijn om meteen ook je schoenmaat, kleur ogen en kleur haar door te geven. Zorg er daarnaast ook voor dat je je contactgegevens in het bericht zet.

Stap 4: Oefen!

Soms kan het even duren voordat je iets hoort van een modellenbureau of je kunt een tijd moeten wachten op de intake. Wil je een goed model worden? Dan kun je de tussentijd alvast gebruiken om te oefenen. Natuurlijk kun je een modellenbureau wel laten weten dat je nog een beginnen model bent en zij zullen je ook leren hoe je moet poseren, maar het is goed als je het bureau direct al iets kunt laten zien. Oefen daarom thuis alvast met poseren.

Er zijn startende modellen die op zoek gaan naar de beste poses en deze voor de spiegel precies nadoen. Dit lijkt misschien de goede manier, maar het heeft een groot nadeel. Als je poses precies nadoet, kan dit er heel onnatuurlijk uit komen te zien. Het is belangrijk dat je als model juist natuurlijk overkomt als je poseert. Daarom kun je het beste wat inspiratie opdoen met poses op internet, maar deze niet precies nadoen. Je kunt een aantal keren voor de spiegel oefenen of je kunt je door een vriend/vriendin of kennis laten fotograferen. Dan heb je direct ook weer extra foto's voor je portfolio!

Stap 5: Eerste gesprek

Voordat een modellenbureau je echt aanneemt, moet je vaak eerst even op gesprek komen. Het modellenbureau kan je dan ook direct in het echt zien en je moet vaak een lijst met gegevens invullen. Ook worden je maten meestal opgemeten en voer je nog een gesprekje. Het is belangrijk dat je er tijdens dit gesprek helemaal verzorgd uitziet. Modellen moeten er namelijk eigenlijk altijd verzorgd uitzien. Probeer je niet anders te gedragen dan je echt bent, want dit wordt meestal niet op prijs gesteld. Het kan zo zijn dat er nog een aantal foto's van je worden gemaakt om te kijken of je een beetje fotogeniek bent. Binnen een aantal dagen na het gesprek hoor je vaak of je wel of niet bent aangenomen.

Stap 6: Intakeshoot

Nadat je het eerste gesprek hebt gehad en bent aangenomen, is het tijd voor de intakeshoot. Deze shoot heb je namelijk nodig voor foto's in je portfolio. Vaak worden de kosten van deze shoot gedekt, omdat het bureau dit later weer aan je terugverdient. Bij kleinere modellenbureaus kan het echter wel voorkomen dat je de kosten van de intakeshoot moet betalen. Dit kan betekenen dat het bureau niet betrouwbaar is, maar dat hoeft lang niet altijd. Twijfel je over de betrouwbaarheid van een modellenbureau waarbij je de kosten van de shoot moet betalen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf professionele foto's te laten maken bij een andere fotograaf en deze foto's naar het bureau te sturen voor je portfolio.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 6172x
Toegevoegd: 26-12-2015 13:38
Gewijzigd: 27-12-2015 17:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!