Nieuwe auto kopen of een tweedehands?

Nieuwe auto kopen of een tweedehands?

Nieuwe auto kopen of een tweedehands?Ben je op zoek naar een andere auto en weet je nog niet of het een nieuwe auto wordt of een tweedehands model? We begrijpen je struggles en helpen je graag verder in dit artikel. Kies slim en je zal er nooit spijt van krijgen! Een nieuwe auto kopen of een tweedehands? We helpen je op weg om de vraag het beste te beantwoorden voor jou!

De voordelen van een tweedehands auto kopen

Wanneer je een tweedehands auto gaat kopen dan bespaar je natuurlijk wat geld. De kop is eraf en je hoeft niet meer de hoofdprijs te betalen. Het is mogelijk om met eenzelfde budget een duurdere klasse te gaan rijden. De levertijd is daarnaast ook nog eens erg kort. Vervolgens kun je op internet al een goed beeld krijgen van de mogelijkheden. Er zijn volop redenen om een tweedehands auto te kopen. Het belangrijkste is vaak, dat de prijs wat lager is. De auto heeft al een paar kilometers gemaakt en dus bewezen, dat hij het goed doet.

De nadelen van een tweedehands auto kopen

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen. We moeten het eerlijk houden en deze uiteraard ook benoemen. Het is bij een tweedehands auto mogelijk, dat je een auto met gebreken koopt. Het is een risico. Het hoeft niet zo te zijn, dat je er iedere keer weer mee naar de garage hoeft te gaan. Het kan echter wel. Het is mogelijk om een paar maanden garantie te krijgen. Een tweedehands auto koop je echter vaak voor de langere termijn. Vervolgens zijn er nog de gebruikssporen van de vorige eigenaar. Misschien kon hij of zij wel niet rijden en zaten er overall deuken en krassen. Ook in de auto kun je hondenhaar aantreffen. Wist je trouwens, dat een wat oudere auto vaak minder veilig is en ook minder zuinig is. Het is dus wel belangrijk om voor een jonge gebruikte auto te kiezen als je een gebruikte auto wilt gaan kopen. Een gebruikte auto heeft vaak meer onderhoud nodig.

Het is belangrijk om de voordelen en de nadelen af te wegen om te zien of een gebruikte auto jouw voorkeur heeft. Het zal ook van de prijzen afhangen waar ze voor op de markt te koop zijn. Kijk dus of het prijsvoordeel voldoende is, welke garanties je krijgt en ook wat de staat is van de auto.

De voordelen van een nieuwe auto kopen

Het is natuurlijk heerlijk om een nieuwe auto aan te schaffen. Het is mooi om een auto zelf helemaal zelf samen te stellen. Je kiest de kleur, de uitrusting en ook alle opties. Het is een auto waar je van droomt. Het is heerlijk om een geweldige auto aan te schaffen. De auto komt met minimaal twee jaar fabrieksgarantie en is daarnaast ook nog eens helemaal schoon. De auto is ook veel zuiniger, schoner voor het milieu en veiliger dan de oudere modellen welke er op de markt als tweedehands auto beschikbaar zijn. Het is gewoon erg prettig om een nieuwe auto te kopen. Het voelt goed en je zal er gelukkig mee worden. Een nieuwe auto heeft trouwens vaak veel minder onderhoud nodig dan een gebruikte auto. Alles is nog nieuw!


De nadelen van een nieuwe auto kopen?

Het is ook zo, dat er bij het kopen van een nieuwe auto enkele nadelen zijn. Ten eerste is er het geld. Je zal wat meer moeten uitgeven aan nieuwe auto dan aan een gebruikte auto. Vervolgens zal de waarde van de auto in het eerste jaar al sterk omlaag gaan. Het is natuurlijk pijnlijk voor je portemonnee om dat te zien. De premies van de verzekering zijn trouwens wel wat duurder dan een gebruikte auto. Men steelt liever een nieuwe dan een gebruikte auto. Houdt hier wel rekening mee als je nog niet eerder een nieuwe auto hebt gekocht. Natuurlijk kun je dit van te voren ook gewoon aanvragen.

Wat ga je nu doen?

De grote vraag is wat je nu gaat doen. Het is belangrijk om de balans op te maken. Vervolgens zal je een aantal zaken moeten onderzoeken. Het is belangrijk om bij jezelf te starten. Maak een lijstje met de wensen welke je hebt voor de auto. Heb je al een specifiek model in gedachten? Dan is het een stuk gemakkelijker. Het is dan mogelijk om sneller over te schakelen in de stappen om een nieuwe of gebruikte auto te gaan kopen. Als je jouw droomwensen hebt opgeschreven kunnen we gaan zoeken. Bepaal ook het budget wat je hebt om een auto te kopen.

Vergelijk het model!

Het is nu tijd om het model van je keuze te gaan vergelijken. Kies een tweedehands model wat aan je wensen voldoet. Kijk wat de prijs is en kijk vervolgens wat de prijs is van een nieuwe auto welke voldoet aan dezelfde wensen. Wat is het prijsverschil? Wat zijn de voordelen van de ene auto met de andere auto? Zie je grote verschillen? Of zijn de verschillen klein?

Je emoties

Natuurlijk kan het kiezen voor een nieuwe auto ook een emotie zijn. Het kan een diep gekoesterde wens zijn om een keer een nieuwe auto te kopen. Het is dan misschien iets dat je gewoon moet doen. Daarnaast kan het ook een emotie zijn, dat een gebruikte auto vies is. Iets wat eigenlijk niet altijd klopt. Het is daarom goed om te kijken of deze emotie wel juist is.

De belangrijkste motivaties

Wat zijn je belangrijkste motivaties om een andere auto te kopen? Waarom wil je nu eigenlijk een andere auto? Ben je uitgekeken op je huidige auto? Is hij economisch afgeschreven? Heb je een ongeluk gehad? Of moet je een grotere of juist kleinere auto hebben? Het kan ook zijn, dat je milieubewuster wilt gaan rijden. Door te kijken waarom je een andere auto wilt hebben is het mogelijk om hier volop van te genieten. Kijk naar de verschillende mogelijkheden om een mooie auto te kopen welke bij je past.

Prijs en kwaliteit

Uiteindelijk komt het in onze ogen allemaal terug op prijs en kwaliteit bij de keuze of je een nieuwe of gebruikte auto gaat kopen. Het is belangrijk om de balans hierin te vinden en om vervolgens de knoop door te hakken. Doe het slim en goed! Zet je emoties even aan de kant om op een rationele manier een goede keuze te maken.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1564x
Toegevoegd: 08-05-2019 12:17
Gewijzigd: 10-05-2019 17:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!