Nieuwe eisen zorgtoeslag

Nieuwe eisen zorgtoeslag

Nieuwe eisen zorgtoeslagIn 2015 is het maximaal inkomen dat recht geeft op zorgtoeslag naar beneden bijgesteld. Ook zullen mensen met een hoger inkomen moet inleveren op hun zorgtoeslag.

Wat gaat er veranderen in 2016

Zoals gezegd gaan er een aantal zaken veranderen. Het kabinet heeft de nieuwe eisen voor de zorgtoeslag in het jaar 2016 bekend gemaakt. Wanneer je zorgtoeslag ontvangt is het raadzaam hier goed van op de hoogte te zijn. Wijzigingen moet je altijd optijd doorgeven aan de belastingdienst. Bijvoorbeeld wanneer je meer of juist minder gaat verdienen. Je kan namelijk boetes krijgen als je bepaalde wijzigingen niet optijd doorgeeft. Het kan dan zo zijn dat je onterecht zorgtoeslag ontvangt en daar is de belastingdienst niet blij mee. Vandaar dus dat er zelfs boetes opstaan.

Nieuwe inkomenseisen 

Nieuw maximaal inkomen in 2016 is gesteld op € 26.316 euro per jaar. Indien je een partner hebt mag die maximaal € 32.655 verdienen in 2016. Samen komt dat neer op een gezamelijk inkomen van € 58.971. Verdien je meer samen dan krijgen jullie niets. Als je alleenstaande dus meer verdiend dan € 26.316 ontvang je ook niets.

Maximale zorgtoeslag

Maximaal zorgtoeslag is € 942 euro per jaar voor 2016. Meer dan dit kun je niet krijgen, hoe laag uw inkomen ook is.

In het nieuwe jaar zullen personen met veel inkomen moeten inleveren op hun toeslag. Mensen met een laag inkomen krijgen juist ietsjes meer dan in de voorgaande jaren. Sommige zullen dus voorruit gaan en andere achteruit.

Kijk goed of 1 van de bovenstaande eisen voor jouw van toepassing is en of er wijzigingen zijn in jouw situatie. Ben je onlangs gaan samenwonen of meer gaan verdienen. Geef dit dan optijd door de toeslagen website van de belastingdienst.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: woppie3
Aantal keer gelezen: 3801x
Toegevoegd: 18-12-2014 11:58
Gewijzigd: 02-07-2016 15:37

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3651 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!