Op zoek naar een nieuwe hobby?

Op zoek naar een nieuwe hobby?

Op zoek naar een nieuwe hobby?Ben je op zoek naar een nieuwe hobby maar heb je geen inspiratie? Dat heeft iedereen wel eens. Lees onze blog en wellicht vind je een nieuwe leuke hobby.

Het is hartstikke fijn om een nieuwe hobby te vinden. Misschien is het wel iets dat je voor de rest van je leven gaat doen. Of misschien leer je er wel nieuwe handige vaardigheden door die je later weer kan gebruiken. Je komt er pas achter als je het doet. Bij deze allerlei nieuwe hobby ideeën.

Gitaar spelen

Wie houdt er nou niet van muziek? Precies, iedereen houdt van muziek! Wat is er nou fijner dan iedereen die naar jouw gepingel luistert op de gitaar. Maar dan moet je wel gitaar leren spelen. Dat kost een hoop tijd en je hebt er wel toewijding, passie en geduld voor nodig voor je menig noot uit dit houten voorwerp laat klinken. Het werpt wel zijn vruchten af. Het is een fantastisch gevoel als je een liedje volledig kunt spelen zonder een valse noot. Als je dit liever in groepsverband doet, kan je met je vrienden ook gaan samenspelen. Het mooiste is als iedereen een ander instrument bespeelt. Dan kan je hele liedjes naspelen en misschien zelfs jullie eigen nummers gaan maken.

Photoshop

Het maakt niet uit hoe oud je bent, computers worden tegenwoordig steeds belangrijker. Als je van tekenen en creatief bezig zijn houdt, is photoshop misschien ook wel wat voor jou! Het mag op het eerst wel erg technisch eruit zien, maar oefening baart kunst. Hoe handig zou het zijn dat je nieuwe logo’s of plaatjes voor evenementen bij je werk of buurtcentrum kunt maken. Misschien is het hartstikke leuk voor jou om te doen en heb je ook nog eens impact op een hele hoop mensen in de buurt of op je werk. Als je graag flyers, posters of visitekaartjes wilt ontwerpen kan je ook kijken naar InDesign, een gelijksoortig programma. Er zijn genoeg filmpjes en gidsen op het internet om je op te laten starten met de basis.

Start een blog

Je passie delen met anderen is geweldig. Echter, niet iedereen in je directe omgeving heeft dezelfde passie als jij. Dat is ook helemaal niet erg. Hier biedt het internet een oplossing voor. Op het internet kun je gemakkelijk mensen met dezelfde passie vinden. Zowel nationaal als mondiaal. Ga op zoek naar leuke blogs en raak geïnspireerd om je eigen blog te starten. Hou je van koken? Deel dan jouw favoriete recepten online en laat andere mensen je recept namaken! Je kan gemakkelijk beginnen met een wordpress blog. Er zijn ook genoeg instructies te vinden over het technische gedeelte van wordpress of gelijksoortige systemen.

Fotografie

Hou je van kiekjes maken? Dan is fotografie misschien iets voor jou! Het leuke van foto’s maken is dat je dit ook van jouw passie kan doen. Hou je van de natuur? Dan kan je van vele soorten dieren, planten of natuurgebieden foto’s maken. Hou je van mensen? Misschien kan je als amateurfotograaf kiekjes maken van plaatselijke evenementen. En misschien wel het leukste van foto’s maken, is het delen van de mooiste foto’s die je hebt geschoten. Dit kan je met vrienden en familie thuis doen. Maar je kan het ook met de andere hobby’s hier combineren! Zet er een leuk filter op in photoshop en plaats hem op je nieuwe blog. Misschien heb je hier wel talent voor en gaan mensen je steeds vaker als hobby fotograaf inhuren.

Video’s maken

Deze ligt een beetje in het straatje van foto’s maken en het photoshoppen, maar dan net iets anders. In plaats van stilstaande beelden, ga je aan de slag met bewegende beelden. Begin eerst met een paar simpele projecten voor jezelf om je camera te leren kennen. Daarna kan je de beelden bewerken om het als een mooi lopende film te publiceren. Als je eenmaal vindt dat je iets moois hebt gemaakt, kun je dit delen met andere mensen. Hou je van voetbal? Vraag aan je plaatselijke club of je de wedstrijden mag filmen en dit kan vertalen naar een documentaire of wekelijkse samenvatting. Er komt hier toch aardig wat bij kijken en je kan alle kanten op. Doe wat jij leuk vindt en andere mensen zullen er dan vanzelf waardering voor hebben.

Aan je scooter sleutelen

Misschien heb je helemaal geen scooter, maar dat is niet erg. Heb je ooit een scooter gehad? Zo niet, waarom niet eigenlijk? Misschien is het wel tijd om eens een proefritje op een scooter te maken. Zo kan je lekker je zaterdagmiddagen besteden aan het sleutelen aan je nieuwe aankoop. Een scooter is niet zomaar een vervoermiddel. Het is een verlengstuk van jezelf. Je kan er allerlei accessoires voor kopen om hem zo te maken dat hij bij jou past. Er zijn verscheidene plekken waar je dit soort scooter onderdelen kunt halen. Met een scooter ga je ook makkelijker een stukje touren vergeleken met de auto. Vooral met dat mooie weer! En je komt vele malen verder dan met je fiets. Het is het proberen waard!

Bakken

Ben jij iemand die van eten houdt? Dan is bakken de perfecte hobby. Je kunt heerlijke taarten of cakejes bakken voor je naasten. Wie waardeert er nou geen verse appeltaart op zijn of haar verjaardag? Zelfs als je niet van eten houdt, kan je bakken heel erg leuk vinden. Dan heb je nog wel iemand nodig die al je creaties wil gaan proeven. Dat is dan misschien de grootste opgave. Zit je bij een sportvereniging of een boekenclub? Dan kan je daar misschien ook je lekkernijen mee naartoe nemen.

Diskjockey (DJ)

In dit artikel zijn we begonnen met een muzikale hobby, laten we het dan ook goed afsluiten met een andere muzikale hobby. Als je niet zo van echte instrumenten bespelen houdt, kan je DJ worden. Er zijn genoeg muziekwinkels die je bij jouw DJ set uitzoeken willen helpen. En op zo’n DJ set kan je ook gewoon de echte instrumentgeluiden nabootsen! Zo kan je allerlei soorten genres maken. Het leukste is natuurlijk als mensen je muziek ook nog leuk gaan vinden! Misschien kan je op feestjes van je vrienden liedjes gaan draaien. Dan heb je toch nog je ‘moment of fame’ gepakt!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 1718x
Toegevoegd: 16-05-2019 12:22
Gewijzigd: 16-05-2019 20:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!