planten kopen

Planten kopen, tips

planten kopenJe wil nieuwe planten kopen, wil je dan planten voor binnen of buiten? In dit artikel krijg je tips waar je aan kunt denken bij je aankoop.

Planten kopen voor binnen

Het is herfst en we gaan allemaal weer meer activiteiten binnenshuis doen. De tuinmeubels worden binnen gezet of er wordt een hoes overheen gelegd. De dagen zijn al veel korter, de lampen moeten binnen al weer vroeg aan en de verwarming moet de eerste kou uit het huis houden om het behaaglijk te maken. We gaan het binnen gezellig maken. Licht en warmte zorgen voor comfort, maar ook een mooie inrichting geeft meteen meer sfeer in huis.

 • Bij inrichting moet je niet alleen aan meubels, gordijnen, lampen, een mooie vloer enz. denken. Ook de natuur moet je juist nu het buiten kouder en donkerder wordt naar binnen halen. Dat doe je natuurlijk door planten kopen voor binnen. Misschien heb je al wat gevoelige planten van buiten naar binnen verplaatst ter voorkoming van schade door de eerste nachtvorst. Zeker als je kamerplanten in de zomer buiten hebt gezet is het nu tijd deze naar binnen te halen. Toch zul je als plantenliefhebber elk seizoen wat nieuwe planten kopen voor binnen.
 • In het tuincentrum is een groot aanbod aan kamerplanten, dus planten kopen voor binnen is niet moeilijk. Je kunt trouwens ook terecht bij sommige supermarkten en op de markt voor planten.
 • Wil je echter speciale planten kopen voor binnen dan is een bloemen- en plantenspeciaalzaak de aangewezen plek, waar je tevens advies krijgt voor de verzorging van de planten voor binnen. Ga je planten kopen voor binnen die op een zonnige en lichte plek in huis komen staan, of moet je er rekening mee houden dat de planten voor binnen vrij donker staan? Je kunt als je planten voor binnen wil kopen eerst online kijken wat jij mooi vindt en of jij de plant de plek kunt geven die zij nodig heeft.
 • Maak een lijstje en ga ermee naar de plantenzaak, markt of het tuincentrum.
 • Houd rekening met het vervoer als je planten voor binnen gaat kopen, wanneer je grote exemplaren wilt aanschaffen.
 • Heb je thuis een leuke pot om die nieuwe grote plant voor binnen in te zetten? Zo niet, dan kun je in de winkel meteen een pot uitzoeken en weet je of de plant erin past. Je kunt kiezen uit een pot die mooi is maar niet overheerst, maar je kunt er ook voor kiezen om een pot te kopen die een blikvanger is en ook zonder plant mooi is om als accessoire neer te zetten. Je hebt ook de mogelijkheid om online planten te bestellen, die dan keurig worden thuisbezorgd, zodat jij geen enkel probleem hebt met het vervoer.
 • Wel even in de gaten houden bij planten kopen voor binnen wat de verzendkosten zijn.     

Planten kopen voor buiten

Jassen komen tevoorschijn, wellicht ook al je handschoenen. Het werk in de tuin beperkt zich tot het verwijderen van blad van de grasmat, de stoep, want elders mogen de bladeren een mooi dek vormen onder de vaste planten en bomen.

 • Het tuingereedschap wordt schoongemaakt en opgeborgen……of toch niet! De echte tuinmannen en tuinvrouwen gaan door ook in de herfst. Je kunt de toch wat saai geworden tuin opfleuren met planten kopen voor buiten.
 • Planten die in de herfst bloeien, winterbloeiende planten, prachtige heide, chrysanten.
 • Er zijn nog veel soorten planten die de tuin in  de herfst en zelfs in de winter een fraai aanzicht geven. Je kunt zoveel langer in de herfst van je tuin genieten bij planten kopen voor buiten.
 • Je kunt ook voor inspiratie juist in de herfst naar het tuincentrum gaan en de kleurenpracht, de herfstkleuren van bomen, struiken en planten zien. Welke wil jij in je tuin? Hoe mooi is de miscanthus, heb jij deze kanjer al in je tuin? Knip deze pas in het voorjaar en geniet van haar pracht.
 • De herfst is een mooie tijd om goed rondom je heen te kijken. Maak een lijstje: Planten kopen voor buiten en ga ermee naar het tuincentrum. Ook de bakken op je terras hoeven niet leeg te blijven. Zet er op de lijst planten kopen voor buiten ook heideplanten, herfstanemonen, persicaria en chrysanten bij.
 • Plant een acer en geniet het hele jaar door van de fraaie kleuren en kleurverandering. Helleborus is ook een prachtige plant die je in je tuin moet hebben voor kleur in de winter, deze kan trouwens ook heel goed in een pot op het terras.
 • Bij planten kopen voor buiten moet je de cyclaam niet vergeten. En wat de denken van de cornus, het kornoelje, waarvan het blad afvalt en de takken fraai verkleuren. Er zijn enkele kleuren mogelijk: rood, oranje en geel, prachtig in een winterlandschap! Planten kopen voor buiten is in de herfst net zo gewoon als planten kopen in het voorjaar.

Planten kopen als cadeau

Een verjaardag, een behaald diploma, een verhuizing, het behalen van het rijbewijs, een jubileum of zomaar….een plant kopen als cadeau is altijd een geschikt cadeau. De keuze is reuze, dus je cadeau is altijd uniek. Planten kopen als cadeau kan ook online. Zorg wel dat je weet wat de bezorgkosten zijn. Vergelijk de diverse aanbieders online en maak dan je keuze. Online planten kopen is een ideale manier om iemand die je niet kunt bezoeken en toch wilt verrassen een cadeau te bezorgen. Planten kopen als cadeau kun je ook in de vorm van een waardebon doen, gemakkelijk te versturen en je hoeft zelf geen keuze uit het grote aanbod planten te maken.

Bij planten kopen als cadeau denk je meestal aan een kamerplant. Toch is er veel meer te koop in het tuincentrum. Denk aan de vele accessoires, aan tuingereedschap, bloembollen, bloempotten en bakken, aan zaden, kruiden, planten voor binnen en buiten, kussens, verlichting, kaarsen, tuinposters enz. Geef je een waardebon van het tuincentrum dan kan de ontvanger planten kopen, maar hij heeft ook de keuze uit veel andere artikelen.  

Planten kopen om te vermeerderen

Er zijn veel verschillende planten te koop. Is tuinieren je hobby of ben je veel tijd bezig met je kamerplanten dan zul je zo af en toe ook wel wat planten stekken, proberen te vermeerderen. Sommige planten lenen zich daar heel goed voor. Heb je een grote tuin dan heb je veel planten nodig om de tuin helemaal te beplanten. Je kunt er ook voor kiezen om enkele planten te kopen en om deze te vermeerderen door ze te stekken. Je hebt wel wat geduld nodig, maar het is een leuke hobby en je hoeft niet zoveel planten te kopen. Laat de tuinvriendin of tuinvriend hetzelfde doen met andere planten dan kun je planten met elkaar ruilen in plaats van planten kopen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 4763x
Toegevoegd: 12-10-2016 09:28
Gewijzigd: 04-11-2016 00:40

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3526 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!