planten

Planten zoeken, tips

plantenAls je op zoek bent naar planten, dan zijn er verschillende manieren om te zoeken. In dit artikel krijg je tips.

Planten zoeken in tuincentra

Een tuincentrum is een plek om inspiratie op te doen voor het aanplanten van bomen, struiken, vaste planten enz. in je tuin of voor planten binnenshuis. Planten zoeken in tuincentra gaat je nooit vervelen, want er is zoveel moois te zien. Naast planten zoeken kun je ook de leukste accessoires in een tuincentrum vinden. Elk seizoen weer ondergaat het tuincentrum een metamorfose en worden er steeds weer andere planten en producten benadrukt door een speciale plek daarvoor in te richten. Een speciale gelegenheid is elk jaar weer de kerstshow. Ook zonder planten zoeken is het een leuk uitstapje om de kerstsfeer alvast te proeven. Welke kleur ga jij dit jaar het meest gebruiken om je eigen huis in kerstsfeer te brengen?

Planten zoeken in tijdschriften

De winter is een tijd bij uitstek om een tuinplan te maken. Zet een stoel voor het raam zodat je goed uitzicht hebt op je tuin. Leg een stapel tijdschriften naast je neer en genieten maar! Zorg dat er tussen die tijdschriften een aantal tuinmagazines zit. Je krijgt inspiratie door het bekijken van andere tuinen op foto's. Ook de namen van de planten en bloemen staan er vaak bij. Dat maakt het planten zoeken een stuk eenvoudiger. Noteer de naam van een plant die jij ook in je tuin wilt planten en neem je briefje mee naar het tuincentrum.

Planten zoeken online

Vind jij het prettig om online planten te bekijken, dat kan, want er staan veel soorten (teveel om op te noemen) online. Online kun je op een heel prettige manier zoeken, je zoekt de plant op en krijgt een mooie foto te zien met de productomschrijving die voor belangrijke informatie zorgt. Weet je nog niet precies wat je zoekt, ga in dat geval je naar een willekeurige site van een tuincentrum, een mooi aangelegd park enz. om inspiratie en ideeën op te doen. Noteer de namen van de planten die volgend jaar in jouw tuin moeten staan. Planten zoeken online is dus een goede mogelijk om te zien wat er te koop is en je kunt deze planten ook online bestellen. Kijk wel even naar de verzendkosten.

Planten zoeken in andere tuinen

Soms zie je "per ongeluk" een plant in andermans tuin, die je ook graag in je tuin wilt zetten. Een echte tuinliefhebber zal het niet raar vinden als jij naar de naam van de plant vraagt. Misschien geeft hij of zij je zelfs een deel van de plant mee als deze gemakkelijk te stekken of af te steken is. Zo kom je zonder kosten aan nieuwe planten in je tuin. Ken je andere tuinliefhebbers, dan kun je elkaar zonder kosten aan nieuwe planten helpen door planten te ruilen. Ook tijdens wandelingen kun je planten zoeken in andere tuinen. Je onthoudt welke jij ook wilt aankopen. Er zijn speciaal aangelegde tuinen voor bezoekers. Sommige particulieren stellen hun speciale en prachtige tuinen gedurende een aantal dagen en uren per week open voor bezoek. Ook daar kun je planten zoeken. Soms worden er stekjes verkocht en kun je prachtige planten kopen voor een laag bedrag.

Planten zoeken op kleur

Er zijn tuinliefhebber die niet zomaar elke plant in hun tuin zetten. Zij selecteren hun planten op kleur. Dat kan een selectie zijn van één kleur, maar vaak wordt er een combinatie gemaakt van kleuren die mooi bij elkaar passen bijvoorbeeld geel en oranje, paars en blauw, rood en wit enz. Uiteraard heeft elke tuinliefhebber zijn of haar eigen smaak en dat maakt dat er zoveel mooie tuinen te zien zijn en het nooit saai wordt om tuinen te bekijken. Planten zoeken op kleur zal iets meer tijd van je vragen dan wanneer je niet op kleur let, dat is logisch. Houd de nieuwe tijdmagazines in de gaten, want daar staan de fraaiste combinaties in, combinaties die jij waarschijnlijk nooit zou durven maken bij het planten zoeken.

Planten zoeken op hoogte

Soms mis je hoogte of diepte in je tuin. Je kunt daarvoor het beste planten zoeken op hoogte. Kijk naar de diverse tuinprogramma's op tv en dan zie je wat een hoge boom, een struik, een plant op stam voor je tuin kan doen. De uitstraling wordt meteen anders. Van sommige planten is het goed om al een groter exemplaar te kopen, omdat de plant een langzame groeier is. Koop je een snelgroeiende soort dan kun je kleiner beginnen. De kleinere planten zijn vaak een stuk goedkoper, zijn eenvoudiger te vervoeren en een jonge en kleine plant "slaat" vaak eerder "aan". Planten zoeken op hoogte is eenvoudig, want bij elke plant staat meestal hoe hoog deze zal zijn na bijvoorbeeld 10 jaar, of de uiteindelijke hoogte wordt weergegeven. Vergeet niet bij planten zoeken op hoogte om ook te kijken bij diverse grassoorten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de miscanthus, een prachtige plant, een blikvanger het hele jaar door, zelfs in de winter dus niet te snel afknippen!

Planten zoeken op standplaats

Planten zoeken voor de juiste standplaats in je woonkamer is belangrijk. Heb je een donkere woonkamer, dan zul je daar bij planten zoeken rekening mee moeten houden. Veel planten hebben namelijk voldoende licht nodig en zullen niet optimaal groeien en/of bloeien in een donkere kamer, ze zullen zelfs waarschijnlijk dood gaan.

Er zijn echter planten te koop die het op een donkere plek in huis wel goed doen, dus kies de juiste plant en deze zal zich goed bij je thuis voelen en dat zie je aan de groei. Planten die op een donkere plek in huis staan hebben weinig water nodig. De meeste planten gaan dood door een teveel aan water. Bij planten zoeken op standplaats houd je uiteraard niet alleen rekening met een donkere kamer, maar zeker ook met (te)veel zonlicht. Niet alle planten zijn gebaat met de fel licht op hun bladeren. Zet die planten dan iets verder bij het raam vandaan. Je ziet aan de groei en bloei van de plant of deze het naar zijn zin heeft.

Planten zoeken om cadeau te geven

Een verjaardag, een geboorte, een diploma, als troost, een bedankje of zomaar…een plant zoeken om cadeau te geven is voor elke gelegenheid geschikt. De bloemsierkunst winkel bij je in de stad, het tuincentrum, de boetiek, maar ook de supermarkt verkoopt planten en bloemen. Deze laatste geeft vaak een garantie van een week op een bos bloemen. Van planten met of zonder bloemen heb je uiteraard wat langer plezier. Goed dus om bij een volgende gelegenheid te denken aan planten zoeken om cadeau te geven.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3220x
Toegevoegd: 17-10-2016 15:36
Gewijzigd: 11-11-2016 23:49

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3535 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!