Waarom je vaker bloemen zou moeten halen

Waarom je vaker bloemen zou moeten halen

Waarom je vaker bloemen zou moeten halenBloemen kunnen veel betekenen op verschillende manieren en ze kunnen veel invloed hebben in verschillende situaties. Hoe kunnen bloemen jouw leven opfleuren? Dat lees je hier!

Geen leven zonder bloemen

Hoe saai zou het leven zijn zonder bloemen en planten? We zouden zoveel kleuren missen. Denk aan margrietjes in het veld langs school, zonnebloemen op vakantie in Spanje of de sneeuwklokjes en viooltjes in de plantenbak van je oma. Bloemen staan voor leven en er zou geen honing zijn zonder. Er zijn bloemen voor blije en droevige gebeurtenissen en degene met veel kennis van boeketten en dergelijke is toch wel de bloemist. Hij of zij weet met een select aantal bloemisterij artikelen van een doorsnee bos iets heel bijzonders te maken. En houdt hiermee alle bloemen mooi en vers. Bloemen kunnen veel gevoelens in je opwekken. Van geluk tot nostalgie, bloemen hebben veel invloed hierop. En wie wordt er nou niet blij van een prachtig bloemenveld? Of als je aan het fietsen ben en alle narcissen ziet opbloeien als begin van de lente? Bloemen zijn niet alleen voor buiten, maar ook binnen kunnen ze veel sfeer toevoegen.

 

Lief en leed

Er zijn veel gelegenheden waar bloemen worden gegeven. Zo zijn er verjaardagen en feestdagen zoals Valentijnsdag, dat kan natuurlijk niet zonder wat mooie bloemen! En dan is er nog één van de mooiste momenten voor velen in hun leven: hun bruiloft. Wat is een bruiloft zonder een prachtig boeket in de hand van de bruid en een locatie omringt door prachtige bloemen. Naast de vrolijke gelegenheden zoals Valentijnsdag of een verjaardag krijgt een bloemist ook de opdracht tot het maken van een rouwkrans. Ondanks het beladen onderwerp kan het een mooie boodschap zijn en een laatste eer betuigen. Ook kan het de naasten steun en troost bieden. Het zijn niet maar ‘gewoon’ bloemen, de bloemen geven in zo’n situatie ook een boodschap. Een teken van dankbaarheid, verdriet en meeleven. Bloemen zijn breed inzetbaar en kunnen een uiting zijn van zowel vreugde als verdriet. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om op je 40ste 40 rode rozen te krijgen en welk meisje droomt niet van haar bruidsboeket? Als je je rijbewijs of school diploma hebt gehaald dan staan je ouders vaak ook geëmotioneerd met een grote bos op je te wachten.

 

Bloemen geven en krijgen

Wanneer kreeg jij voor het laatst een bos bloemen? Een enkele roos? Of ben je meer een type voor cactussen? Die zijn minder veeleisend dan de tere sierbloemen. Je weet vast nog wel de eerste keer dat je vriend/vriendin je dag opfleurde met een mooie bos. Vergeet je niet om af en toe zo’n pleziertje terug te geven? Je krijgt er heel veel voor terug. Als je besluit om iemand te verrassen met een bloemetje, let dan vooral op hun gezicht. Dikke kans dat ze blij verrast zijn! Let wel goed op dat ze niet allergisch zijn voor bepaalde bloemen. Hebben ze wel een allergie? Probeer dan deze bloemen te vermijden en uit te zoeken welke bloemen hij/zij wel in huis kan hebben. Krijg je niet vaak bloemen, maar kun je wel een opkikker gebruiken? Verwen jezelf! Haal een mooi boeket voor jezelf om je huis op te fleuren. Een cadeau voor jezelf eens in de zoveel tijd kan helemaal geen kwaad.

  

Plaats voor bloemen

Heb je een stuk tuin? Dan kun je een mooi plantentuintje maken! Maak de keuzes van de planten op basis van hoeveel tijd je hebt om de tuin te onderhouden. Ook als je geen tuin hebt kunnen je genieten van bloemen. Zet ze in een vaas op tafel of plant zaadjes in bakken op je balkon. Dan zie je ze voor je ogen opbloeien. Een prachtig proces om te zien! Het water geven en verzorgen is heerlijk rustgevend, er van uitgaande dat je het niet vergeet. Let ook op de blaadjes, als ze een beetje droog geworden zijn haal ze er dan af. Op deze manier heb je langer plezier van je boeket.Ook kun je bloemen drogen tussen de bladzijden van een dik boek en dan inplakken of inlijsten. Zo kun je extra lang geniet van die mooie bloemen.

 

Verzorgen van bloemen

Nou denk je misschien, maar bloemen in huis dat is ook weer veel moeite. Iedere keer water geven en dode blaadjes verwijderen. Gelukkig zijn er ook veel bloemen en planten die verrassend weinig onderhoud nodig hebben! Zo kun je genieten van prachtige planten binnen in jouw huis, zonder dat je elke dag een heel oerwoud hoeft te onderhouden. Zoals eerder genoemd kunt je ook kiezen om bloemen te drogen. Zo blijven ze extra lang mooi. Daarnaast kun je deze droogbloemen vaak in de winkels vinden. Dat scheelt weer extra moeite!


Welke bloemen kies ik?

Poeh… zoveel soorten bloemen en ze zijn allemaal prachtig! Welke passen dan het beste bij mij en mijn huis? Natuurlijk is de eerste stap: wat vind je mooi? Als je de bloemen voor jezelf aanschaft is dit de belangrijkste eis. Jíj moet kunnen genieten van de prachtige bos bloemen. Als je de bloemen als cadeau geeft, denk dan na over wat die persoon leuk vind. Zijn er specifieke bloemen die de persoon al leuk vind? Je kunt ook een boeket samenstellen op basis van kleur. Dus als je de favoriete kleur van die persoon weet, kun je ze op deze manier opfleuren! Een andere mogelijkheid is om te kijken naar de ruimte waar de bloemen komen te staan. Je kunt namelijk een heel vol boeket nemen, maar ook een boeket dat wat leger is maar bijvoorbeeld lange planten heeft. Heeft iemand een heel minimalistische inrichting? Dan kun je ook kiezen voor de ‘ikebana’ methodes. Dit zijn niet zo zeer boeketten, maar meer kunstwerken. Er wordt hierbij veel gebruik gemaakt van lange stelen en ‘less is more’. Dit past dus ideaal bij een minimalistische ruimte! Niet zo van de bloemen, maar vind je planten wel mooi? Dan kun je ook voor een terrarium plant kiezen. Een prachtig assortiment aan planten in een glazen dichte vaas. Deze vergen weinig onderhoud en hebben een prachtige uitstraling. Een terrarium plant is een soort ‘tuintje’ in een glas, waar je dus bijna niets voor hoeft te doen!

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel meer over hoe je bloemen in je leven kunt gebruiken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. En het allerbelangrijkste: vergeet niet te genieten!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Yeungman
Aantal keer gelezen: 1712x
Toegevoegd: 21-04-2020 12:55
Gewijzigd: 22-04-2020 10:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!