Praktische relatiegeschenken cadeau doen: 10 tips

Praktische relatiegeschenken cadeau doen: 10 tips

Praktische relatiegeschenken cadeau doen: 10 tipsVeel ondernemers vinden het lastig om een goed relatiegeschenk te vinden voor hun klanten, partners, leveranciers en medewerkers. Het aanbod op dit gebied is enorm en je wilt bovendien iets geven waar de ontvanger daadwerkelijk iets aan heeft. Een praktisch relatiegeschenk dus. Daarom in dit artikel 10 tips.

1. Een bedrukte tas tijdens een beurs of evenement

Wie kent het niet: je loopt op een beurs of evenement en je krijgt links en rechts informatiebrochures, promotieartikelen, ludieke gadgets en flyers aangeboden. Heel leuk natuurlijk, maar voor je het weet heb je je handen vol. Ben jij de redder in nood die een mooie, maar vooral praktische tas aanbiedt? De bezoekers van het evenement zullen je dit zeker in dank afnemen. Het voordeel is, dat alle andere promotieartikelen in de tas verdwijnen. Een tas die jij uiteraard hebt laten bedrukken met jouw logo en bedrijfsnaam. En na het evenement krijgt zo’n katoenen draagtas of hippe rugzak gewoon een tweede leven als strandtas, boodschappentas of sporttas. Super praktisch dus!

2. Multifunctionele keycords

Nog zo’n product dat het altijd goed doet tijdens een beurs, open dag of evenement, is een keycord of lanyard. Een dergelijk nekkoord is ideaal om bijvoorbeeld sleutels, een badge of telefoon aan te hangen. Zo hebben bezoekers hun handen vrij en maak jij meteen reclame voor jouw bedrijf of organisatie. Wist je trouwens dat er zelfs keycords met oplaadkabel zijn? Het koord bestaat dan uit een kabel met usb en/of micro-usb oplader waarmee gasten tevens hun telefoon of ander apparaat kunnen opladen.

3. Een aansteker met logo weggeven

Een aansteker met logo kan een zeer praktisch relatiegeschenk zijn. De manier waarop en met welke intentie je een aansteker cadeau doet, is uiteraard afhankelijk van de gelegenheid en de doelgroep. Zo is een aansteker voor de plaatselijke brandweer misschien geen goed idee, maar kan een bedrukte aansteker met flesopener een zeer geslaagd geschenk zijn voor een studentenvereniging. Ook in een kerstpakket is een aansteker een leuke en praktische toevoeging. Daarmee kunnen je relaties meteen de kerstkaarsjes aansteken. Of wat dacht je van een aansteker als onderdeel van een zomergeschenkpakket, voor het aansteken van de barbecue?

4. Pennen en notitieboekjes zijn altijd goed

Nog altijd immens populair én gewild zijn bedrukte pennen als relatiegeschenk. Wellicht denk je nu: ‘Moet ik niet voor iets originelers kiezen?’ Maar dat is zeker niet altijd nodig. Om de doodeenvoudige reden dat een pen altijd goed is. Dat geldt trouwens ook voor een notitieboekje. Dit zijn typisch relatiegeschenken die je kunt geven tijdens een training, cursus of workshop. Een pen of notitieboekje komt bovendien altijd van pas. Wist je trouwens dat een pen gemiddeld zo’n zeven keer van eigenaar wisselt? Zo komt jouw logo nog eens ergens.

5. Waterflessen; praktisch en duurzaam

Waterflessen passen helemaal bij de huidige tijdsgeest en zijn populaire geschenken om te ontvangen. Mensen gaan steeds bewuster, gezonder en groener leven. Voldoende water drinken, op een duurzame en verantwoorde manier, past daar helemaal bij. Bovendien draag je als organisatie een steentje bij aan het verminderen van de plasticsoep in de oceanen als je waterflessen cadeau doet aan klanten en werknemers. Geef bijvoorbeeld waterflessen of bidons weg tijdens een sportwedstrijd of kies voor een drinkfles met infuser voor medewerkers die wel eens een andere smaak aan hun dagelijkse watertje willen geven.

6. Persoonlijke relatiegeschenken

Ben je op zoek naar een persoonlijk en uniek relatiegeschenk dat ook nog eens praktisch is? Bedenk dan eerst goed wie de ontvanger is en wat hij of zij op prijs zou stellen. Dit kost wellicht iets meer tijd dan het geven van een algemeen relatiegeschenk, maar de ontvanger zal het zeker waarderen. Met een goed uitgekozen – en misschien zelfs wel gepersonaliseerd – geschenk, laat je zien dat je moeite hebt gedaan. Dit straalt positief af op jouw merk en zorgt ervoor dat jouw bedrijf of merk nog lang herinnerd zal worden. Zo zal een gepersonaliseerde gereedschapsset voor de doorgewinterde doe-het-zelver zeker in de smaak vallen. En een hobbykok maak je blij met een luxe messenset.7. Seizoensgebonden artikelen

En paraplu of zonnebril kan een zeer nuttig en origineel relatiegeschenk zijn. Onder de juiste weersomstandigheden. Zorg er daarom voor dat je dit soort seizoensgebonden artikelen altijd op het juiste moment cadeau geeft. Organiseer je een evenement op een regenachtige herfstdag? Dan zullen de bedrukte paraplu’s bij de uitgang een schot in de roos zijn. Een zonnebril, zonnebrandcrème of zonnescherm voor in de auto zijn daarentegen ideale geschenken voor in de zomermaanden.

8. Praktische gadgets voor op kantoor

Voor zakelijke relaties die veel tijd op kantoor doorbrengen kan het lastig zijn om een relatiegeschenk te vinden waar ze echt iets aan hebben. Je wilt liever niet aankomen met de zoveelste stressbal of sleutelhanger die ergens onder in een la verdwijnt, maar je budget is ook niet onbeperkt. In dat geval zijn praktisch gadgets in de vorm van bijvoorbeeld een usb-stick, koptelefoon, speaker of computer hub zeer geschikt. Dit soort multimediageschenken zullen veel gebruikt worden en zijn leuk voor alle doelgroepen. Je kunt het hierbij zo duur maken als je zelf wilt. Voor een paar euro heb je al een usb-stick, maar je kunt ook kiezen voor een luxe draadloze koptelefoon.

9. Typisch Nederlandse geschenken voor buitenlandse relaties

Buitenlandse zakenrelaties verblijd je natuurlijk met typisch Nederlandse cadeaus als stroopwafels, drop, kaas, Delfts blauwe klompjes, bloembollen of een fles Jenever. Het is alleen wel verstandig om je van tevoren eerst even in de cultuur en de bijbehorende do’s en don’ts te verdiepen. Zo wordt een goede fles alcoholische drank in Scandinavische landen zeer gewaardeerd, maar is het in de Verenigde Staten ongewenst. Daar ontvangen ze veel liever stroopwafels. En wist je dat het in de meeste Aziatische landen gebruikelijk is dat men een cadeau van gelijke waarde teruggeeft? Het is verstandig om hier rekening mee te houden, voordat je onbedoeld een ongemakkelijke situatie creëert.

10. Cadeaus voor de kleintjes

Richt jij je met jouw bedrijf of organisatie op de allerjongste klanten en hun ouders? Bijvoorbeeld omdat je een kinderdagverblijf runt, jonge patiëntjes behandelt, springkussens verhuurt, bestuurslid bent bij een sportvereniging of directeur bent van een school? Dan ben je waarschijnlijk niet op zoek naar slimme gadgets of handige draagtassen, maar naar geschenken speciaal voor kinderen. Denk in dat geval eens aan kleurpotloden of -boeken, spelletjes, puzzels, stoepkrijt, bellenblaas, knuffels of strandspeelgoed. Dit soort kindergeschenken zijn leuk om weg te geven tijdens evenementen, een open dag of als beloning na een medische behandeling.

Er zijn dus genoeg praktische relatiegeschenken te bedenken voor ieder budget en iedere doelgroep. Geschenken die dankbaar in ontvangst genomen worden en nog vaak gebruikt zullen worden. Hier ligt dan ook de kracht van een slim gekozen en bruikbaar relatiegeschenk. Benut die kracht ten volste door je geschenk te laten bedrukken met je logo of bedrijfsnaam voor nog meer zichtbaarheid en bekendheid.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: W-B
Aantal keer gelezen: 1522x
Toegevoegd: 01-07-2019 14:13
Gewijzigd: 02-07-2019 08:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3305 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!