Problemen met het zien

Problemen met het zien

Problemen met het zienLees hier waarom sommige mensen moeite om op alle afstanden duidelijk te zien en anderen problemen hebben met het zien van verre afstanden.

Problemen met het zicht worden vaak veroorzaakt door onregelmatigheden of wijzigingen in het oog, hoornvlies, lens of soms zelfs in de vorm van het oog. Om deze onregelmatigheden en wijzigingen te voorkomen zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden.


Astigmatisme

Bij mensen die last hebben van astigmatisme is het transparante hoornvlies aan de voorkant van het oog niet juist gekromd, zodat de lichtstralen die verschillende delen van het oog treffen in verschillende mate worden gebroken. De lenzen kunnen dan niet alle stralen tegelijk bundelen op het gevoelige netvlies achter in het oog en het beeld wordt wazig. Astigmatisme kan soms in de familie zitten en gaat veelal gepaard met verziendheid.


Soorten zichtproblemen

Bijziendheid of verziendheid wordt als een persoon in staat zich duidelijk richten op in de omgeving van objecten is maar verre objecten wazig zijn. Verziendheid, of verziendheid, is wanneer iemand zich duidelijk op verre objecten concentreren kunt maar in de omgeving van objecten wazig zijn. Astigmatisme lenzen zijn een type van refractieve fouten die blurriness op alle afstanden veroorzaakt.

Ouderdomsverziendheid

vaak verward met vooruitziende blik, gebeurt langzaam na verloop van tijd, als de lens en de spieren van het oog hun vermogen om te sterk richten op in deo mgeving van object verliezen, waardoor het moeilijk is om te lezen of fijne details van dichtbij te zien.

Staar zijn een ander gemeenschappelijk visie probleem dat kan leiden tot wazig zicht,moeilijkheden zien bij weinig licht en 's nachts (vaak ervaren met het drijven van de nacht), en problemen onderscheiden kleuren.
Brillen en contactlenzen zijn de meest voorkomende behandelingen voor refractieve fouten,maar ze kunnen worden verloren of gebroken en interfereren met activiteiten


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: bartw
Aantal keer gelezen: 3879x
Toegevoegd: 30-05-2014 15:43
Gewijzigd: 15-05-2015 20:29

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3535 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!