Rondreis maken langs de Westkust van Amerika

Rondreis maken langs de Westkust van Amerika

Rondreis maken langs de Westkust van AmerikaHeb je zin om een rondreis langs de Westkust van Amerika te maken? Op deze pagina is informatie te vinden over een dergelijke rondreis.

Je vindt uitstekende tips om een fantastische vakantie te beleven. De nuttige tips maken het mogelijk om meer over reizen door Amerika te leren. Een goede voorbereiding maakt een reis langs de Westkust van Amerika een stuk prettiger.

Variatie binnen een uitzonderlijk landschap

De Westkust van Amerika is uitermate geschikt om een reis door te maken. De natuur is schitterend met veel Nationale Parken als Yellowstone, Death Valley en Grand Canyon National Park. Tegelijk zijn er ook onbekende staten te vinden en is er ook heel veel te ontdekken waar je nu niet op rekent.

Georganiseerde reis maken of zelf plannen

Kies je voor een organiseerde reis of regel je liever alles zelf? De Westkust van Amerika is sterk georganiseerd en voor Europeanen is het dan ook geen probleem om zelf een rondreis te plannen. Het boeken van hotels, vluchten en het huren van een auto is vaak totaal geen probleem en gaat zoals wij dat gewend zijn. Wanneer je mooie plekken zoekt staat dit vaak uitstekend aangegeven in de reisgids of kom je in aanraking met mooie plekken via de diverse reisverhalen op het internet.

Heb je geen zin om alles zelf te regelen? Dan zijn er tal van reisorganisaties die dit werk volledig overnemen. Een reis langs de Westkust kun je volledig uitbesteden en op dat moment hoef je zeker niet met een groep te reizen. Gezinnen en ouderen kiezen vaak het liefst voor een georganiseerde reis waardoor er een betere structuur in de dag zit en er een duidelijke planning is. De risico’s zijn lager en vooraf is het bij een georganiseerde reis beter te berekenen wat de totale kosten zijn.

Wanneer je zin hebt in avontuur en verrassingen is het leuker om zelf op pad te gaan. Rondreizen door Amerika kun je het best doen met de auto, camper of het vliegtuig. Het openbaar vervoer werkt anders zoals we dat in Europa gewend zijn. Uiteraard behoort ook het maken van een cruise tot de mogelijkheden. In dat geval pak je voornamelijk de kuststeden mee of reis je af en toe het binnenland in met een bus.

Voorbereiding voor reis Westkust Amerika

Het maken van een goede voorbereiding is zeker voor een reis langs de Westkust van Amerika belangrijk. Gebruik zoveel mogelijk reisgidsen en lees reisverhalen via het internet. Je komt langzamerhand op steeds meer ideeën en haalt zoveel mogelijk uit de tijd die je in Amerika beleeft. Vergeet nooit een reisgids mee te nemen en spit de reisgidsen stuk voor stuk uit om niets te missen. Je merkt dat de voorbereiding op een reis heel nuttig en leuk is.

Vliegticket boeken naar de Westkust van Amerika

Afhankelijk van de route die je kiest past er een bepaald vliegticket bij je reis. In Nederland zijn er veel verschillende aanbieders voor vluchten naar Amerika en het is zeker niet duidelijk wat het precies kost. Bij sommige websites komen er later extra kosten bij en bij andere tickets staat de definitieve ticketprijs direct gegeven. Wanneer je een overstap maakt is het belangrijk om ook daar rekening mee te houden. Een eventuele overstap brengt eventueel extra kosten met zich mee en uiteraard is dat iets dat je niet mag vergeten. Bekijk onder ander Google Flights, KLM.nl en vergelijkingssites om in te schatten wat de tickets gaan kosten.

Route uitstippelen door Amerika

Het uitstippelen van een route is het eerste dat je doet wanneer je een rondreis plant. Via Google Maps doe je dit het gemakkelijk en vervolgens kun je per locatie bekijken wat er waar te doen is. Je kunt Google Maps ook gebruiken om te navigeren in Amerika. De meeste wegen staan duidelijk op Google Maps aangegeven en ook de wegbewijzering is uitstekend in Amerika.

Auto rijden in Amerika

Het huren van een auto is zeer gebruikelijk in Amerika en op dat gebied hoef je dan ook zeker niet op problemen te rekenen. Via het internet kun je eenvoudig een reservering maken en de wegen zijn perfect begaanbaar. Het huren van een auto is vrij goedkoop en ook de benzine kost veel minder dan in Nederland. Tanken is iets anders dan in Nederland en doe je door vooraf te betalen. Bij de kassa wordt gevraagd voor hoeveel dollar je precies wilt tanken en vervolgens kun je de tank volladen. In Amerika wordt afgerekend per gallon (3,8 liter) en ook dat is iets om rekening mee te houden.

Het huren van een navigatiesysteem is vrij duur en in principe niet nodig. Gebruik een kaart of stippel je route vooraf al uit om een weg te bepalen. Kijk uit met snelheidsovertredingen in Amerika om hoge boetes te voorkomen. In Californië krijg je voor een minimale snelheidsovertreding al snel meer dan tweehonderd dollar boete.

Natuur in Amerika

Amerika zit vol met prachtige natuur. De meeste mensen bezoeken meerdere parken tijdens een bezoek aan Amerika en kopen een ticket waarmee je in meerdere parken kunt voor één vaste prijs.
De nationale parken zijn uitstekend begaanbaar met de auto. Neem de geldende regels in acht om zo respectvol mogelijk met de Amerikaanse natuur om te gaan. Wanneer je meerdere parken bezoekt krijg je een spectaculair beeld van de Amerikaanse natuur.

Het weer aan de Westkust van Amerika

De temperaturen kunnen in Amerika behoorlijk verschillen. Uiteraard is de temperatuur afhankelijk van het seizoen waarin je naar Amerika reist, maar met name op de verschillende locaties langs de Westkust van Amerika voel je behoorlijke verschillen. In de zomermaanden is het bijvoorbeeld dik 40 graden in Las Vegas, terwijl het in San Francisco rond de 20 graden is. Tegelijk speelt ook de hoogte van je locatie een rol. Je snapt dat het op een berg een stuk koeler is dan beneden in het dal. Pas je kleding aan op de temperatuur en eventuele schommelingen die er zijn.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Peter van Roest
Aantal keer gelezen: 9675x
Toegevoegd: 30-04-2015 15:06
Gewijzigd: 21-08-2015 15:21

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!