Sauna

Sauna kopen

SaunaEen sauna kopen is tegenwoordig heel populair. Het is de ultieme oplossing om in eigen huis een moment van ontspanning te vinden. Niets is makkelijker dan een eigen sauna in huis hebben en op elk gewenst moment te genieten van een heilzame behandeling.

Maar voordat er een sauna gekocht wordt, is het handig om te kijken naar de verschillende soorten ervan en te beslissen welke sauna best past in het huis, want ook de maten zijn belangrijk. Daarnaast zijn er verschillende soorten sauna’s, die ieder hun eigen manier van verwarmen hebben. Zo zijn er traditionele sauna’s, die werken op stoom, maar zijn er ook infrarood sauna’s die werken met infraroodlampen.

Voordelen van een sauna kopen

Het grote voordeel van een sauna in eigen huis is dat het dichtbij en makkelijk is. Bovendien is het goedkoop, omdat in veel gevallen een eigen sauna kopen goedkoper is dan een dag naar een wellness resort te gaan. Het is dus een investering die zich op termijn terugverdient, vooral als er intensief van gebruik wordt gemaakt.

Verder is het installeren van een sauna in eigen huis vaak makkelijk. Als het bezorgende bedrijf het niet doet, dan zal er wel een handleiding bijzitten die in enkele stappen vertelt hoe het hok in elkaar gezet moet worden.

Heilzame werking

De reden waarom mensen naar de sauna gaan, is de heilzame werking ervan. De hete lucht zorgt er namelijk voor dat er gezweet wordt. Dit zorgt ervoor dat poriën in de huid open gaan staan en gereinigd kunnen worden. Bovendien is een bezoek aan de sauna een moment van ontspanning, een om alle stress uit het lichaam te laten lopen. Een sauna is dus niet alleen op lichamelijk, maar op geestelijk niveau aangenaam.

Sauna kopen? Bekijk de sauna's van Sauna4you!Vormen van sauna’s

Een sauna kopen begint bij het beslissen van de vorm ervan. De meest bekende zijn: een traditionele sauna en een infrarood sauna. De eerste vorm is er een die een kachel bezit. Deze zorgt ervoor dat water wordt verwarmd en waardoor er stoom vrijkomt. Dit stoom zorgt voor de warmte en het zweten.

Een tweede vorm is een infrarood sauna. Hierbij wordt een infraroodlamp in de sauna geïnstalleerd. Deze produceert infraroodstraling. Dit is een vorm van straling die door het blote oog niet waargenomen kan worden, omdat deze buiten het zichtbare spectrum ligt. Mensen kunnen deze niet zien, vogels bijvoorbeeld wel.

Infraroodstraling wordt gewoonlijk door de zon uitgestraald, net zoals ultravioletstraling. Ultravioletstraling zorgt voornamelijk voor het bruin worden van de huid en infraroodstraling zorgt voornamelijk voor warmte. Deze straling is opgedeeld in drie vormen: infrarood-A, infrarood-B en infrarood-C. De indeling hiervan is net zoals die van ultravioletstraling, infrarood-A is het meest intens en infrarood-C het minst. De intensiteit heeft te maken met hoe diep de straling doordringt in het lichaam. Infrarood-A dringt bijvoorbeeld door tot een diepte van 5 millimeter, infrarood-C dringt niet door en verwarmt alleen de omgeving. Infrarood-B verwarmt het oppervlak van de huid en zorgt voor het tintelende gevoel door de prikkeling van warmtesensoren die in de huid zijn gelegen.

Een infraroodsauna zorgt dus op een andere manier voor het verwarmen van de ruimte. Hoe een traditionele ruimte wordt verwarmd met hete stoom, gebeurt dit in een infraroodsauna met een lamp.

Een traditionele sauna kan op verschillende manier verwarmd worden. Zo kan er gebruik gemaakt worden van een elektrische kachel, een hout- of combikachel of een kachel die werkt op gas. Een elektrische kachel wordt vaak, met het oog op gemak, gekozen, omdat deze verder geen handelingen nodig heeft om aan te zetten. Een houtkachel verwarmt ook prima, maar hier moet constant hout in gelegd worden. Een gaskachel is vooral een uitkomst in ruimtes waar geen elektriciteit aanwezig is, of waar er te weinig vermogen is.

Installeren van de sauna

Het installeren van de sauna kan gebeuren door de leverancier, maar ook door de consument zelf. Er zit dan een handleiding bij het bouwpakket die stap voor stap uitlegt hoe de sauna in elkaar gezet kan worden.

Maatwerk bij het kopen van een sauna

Er zijn standaardmaten van sauna’s. Dit zijn vaak maten die in elk huis passen. Maar de consument kan ook andere maten krijgen, en dus maatwerk krijgen. Zo kunnen de maten verschillen, maar kunnen ook de specificaties verschillen. Zo kan de sauna bijvoorbeeld een schuin dak krijgen in plaats een recht dak en kan het soort hout gekozen worden.

Daarnaast is het ook mogelijk om een sauna geheel naar eigen wens samen te laten stellen. Zo kan de kleur van het hout gekozen worden en de indeling van de sauna zelf, hoeveel bedden erin zitten en waar de deur zit. Verder is de verlichting ook een punt waar de consument naar kan kijken.

Een sauna kopen is dus een bezigheid waarbij eerst nagedacht wordt aan de soort sauna, een traditionele of een infraroodsauna. Daarna kan gedacht worden aan eigen wensen, zoals de verlichting, structuur van het hout en de maat. Een sauna kopen is dus iets wat enige aandacht verdient, maar zijn vruchten afwerpt, want daarna staat er een sauna in huis die aan alle wensen voldoet, en dus voor ontspanning kan zorgen, elk moment van de dag. 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Krachtigschrijven
Aantal keer gelezen: 6326x
Toegevoegd: 13-10-2015 12:55
Gewijzigd: 14-10-2015 15:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!