meisje met schooltas

Schooltas kopen waarop letten?

meisje met schooltasHeb je een nieuwe schooltas nodig? Dan is het goed dat je weet waar je op moet letten. Er zijn namelijk diverse aandachtspunten om rekening mee te houden bij het kopen van een nieuwe schooltas. Lees hier de aandachtspunten door en koop je eigen nieuwe schooltas.

Schooltas kopen

Als je er op uit gaat om een schooltas te kopen zul je er al snel achter komen dat je schooltassen in diverse maten, modellen, kleuren en van diverse materialen kunt kopen. Het is belangrijk dat je even serieus de tijd neemt om een schooltas te kopen. Je moet er rekening mee houden dat je in de meeste gevallen wel een paar jaar met een schooltas moet doen. Ook moet je op verschillende punten letten als je een schooltas wil kopen. Als je een nieuwe schooltas wil gaan kopen dan moet je er rekening mee houden dat je veel met de tas zult moeten lopen of fietsen, het is dan ook verstandig dat je een schooltas koopt die gemakkelijk is te dragen. De nieuwe schooltas die je wil kopen moet zeker ook functioneel zijn en als het kan van echt leer, je moet er op letten dat je voldoende vakken in de schooltas hebt. Is het zo dat je een laptop nodig hebt dan zou je er op kunnen letten of er een vak inzit om de laptop in te doen. Een schooltas mag best mooi zijn, maar let er vooral op dat de tas praktisch is in gebruik. Je gebruikt hem dagelijks.

Waar is de schooltas voor?

Op de eerste plaats is de schooltas die je gaat kopen bedoeld om boeken en andere schoolspulletjes in te doen die je op school nodig hebt. Soms worden schooltassen gebruikt om mee op vakantie te nemen, maar dan zijn het vaak rugzakken. Je kunt het beste van te voren bepalen waar je de schooltas voor wil gaan gebruiken. Je moet een schooltas kopen die in de eerste plaats geschikt is om boeken, een etui, een laptop enz. in te vervoeren. Wil je ook een laptop in je schooltas doen dan moet je deze voor het kopen opmeten, dan weet je zeker dat deze ook in de schooltas zal passen. Denk er aan dat er ook nog boeken in moeten, dus koop de schooltas nooit te klein, dat is erg onhandig en je spullen lijden er onder als je moet gaan proppen. Als je een nieuwe schooltas wil gaan kopen dan moet je er ook op letten dat er zeker al je boeken en etuis in passen die je op school nodig hebt. Bij de meeste schooltassen vind je een paar kleine vakjes op de voorkant van de tas, deze vakjes zijn gemakkelijk om je etui en wat kleinere spullen in op te bergen, zodat je deze eenvoudig kunt pakken en niet eerst de hele tas hoeft leeg te maken.

Soorten schooltassen

Je hebt scholieren die een schoudertas kopen als schooltas, dit doen ze omdat ze dit veel mooier vinden. Als je een schoudertas gaat kopen als schooltas moet je er wel rekening mee houden dat er meestal veel in de schoudertas moet om mee naar school te nemen. De meeste schoudertassen die je kunt kopen zijn bijvoorbeeld niet geschikt om zoiets zwaars als een laptop in te doen. Koop je een schoudertas om je schoolspullen in te doen dan kan deze wel eens te zwaar voor je worden, het komt vaak voor dat je er schouderklachten aan overhoudt. Je zou ook een rugzak als schooltas kunnen kopen, met een rugzak zul je niet zo snel klachten krijgen van het gewicht dat je mee moet nemen. Voordat je een schooltas wil gaan kopen is het zeer verstandig om hier van te voren over na te denken. Een rugzak is ook ideaal op de fiets.

Schooltas, doelgroep

Als je er op gaat letten dan zie je dat jongens vaak een rugzak gebruiken als schooltas en meisjes vaak een schoudertas. Dit komt omdat je als meisje een schooltas meestal ziet als een mode item, je wilt er als meisje wel een beetje leuk bijlopen. Rugtassen als schooltas worden vaak niet gezien als een mode item, de meeste rugtassen worden dan ook gezien als uit de mode en erg saai. Als je een schooltas wil gaan kopen en het moet een rugtas zijn dan hoeft dit helemaal niet saai te zijn, tegenwoordig zijn er erg leuke rugtassen te koop. Er zijn op het moment veel bekende merken die hippe rugtassen maken en die zijn zeker niet saai te noemen.

Online schooltas kopen

Als je een nieuwe schooltas moet kopen zou je dit ook via het internet kunnen doen, je kunt dan op eenvoudige wijze zien wat er allemaal te koop is. Dit bespaart je meestal veel geld en tijd. Koop je een nieuwe schooltas via het internet dan kun je geld besparen. Je bekijkt de aanbiedingen en vergelijkt de schooltassen met elkaar, je hoeft er de deur niet voor uit.

Schooltas kopen tips

Bij het kopen van een schooltas zijn er een paar aandachtspunten:

  • Vraag je af hoe groot de schooltas moet zijn. De meeste schooltassen hebben een volume van 15 tot 35 liter.
  • Als je een laptop mee naar school neemt is het goed om er voor te zorgen dat de laptop goed in je schooltas past, er moeten ook nog boeken bij.
  • Let op het comfort van een schooltas. Als je de tas omhangt of op je rug hangt, hoe voelt dat dan? De schouderbanden of hengsels van de tas dienen niet te smal te zijn. Brede banden voorkomen pijn bij het dragen van de tas in de hand op de rug, of aan de schouder.
  • Let ook op de opbergmogelijkheden. Hoeveel vakken zijn er? Hoeveel vakken heb je nodig? Kies een schooltas die past bij je wensen.
  • Als je je schooltas en boeken netjes wilt houden, kun je ook kijken naar regenhoezen. Als je namelijk veel moet fietsen dan kun je wel eens nat worden. Als het hard regent kan het zijn dat de regen door de tas heen gaat. Een regenhoes kan dat voorkomen, je boeken blijven droog. Het is de moeite waard om een regenhoes aan te schaffen meteen bij aankoop van de schooltas.   
  • Let bij de materiaalkeuze op de functie van de schooltas of rugzak. Neem je veel boeken, een laptop enz. elke dag mee heen en weer van school naar huis dan is een leren schooltas wellicht de beste keuze. Volg je een cursus en heb je daarvoor slechts een etui, een agenda en een enkel boek nodig dan kun je kiezen voor een rugzak. 
  • Stevig materiaal van de schooltas zorgt ervoor dat de boeken enz. netjes blijven. Ook voor een laptop is het van belang dat deze goed en veilig vervoerd wordt (stevig en droog). Dit kan uiteraard ook in een speciale laptoptas.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 4959x
Toegevoegd: 31-10-2015 18:51
Gewijzigd: 04-11-2015 19:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!