Scooterverzekering man op scooter

Scooterverzekering afsluiten tips

Scooterverzekering man op scooterHeb je een scooter? Dan mag de scooterverzekering niet vergeten worden. In dit artikel geven we je tips over het afsluiten van de scooterverzekering.

Scooter kopen

Als je van plan bent om een scooter te gaan kopen dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze goed is verzekerd. Je moet ervoor zorgen dat je zodra je de scooter hebt gekocht je ook verzekerd bent, zodat je er meteen mee weg kunt rijden. Als je de gegevens hebt ingevuld is het belangrijk dat je meteen een overzicht krijgt te zien van de premie die je moet betalen. Wanneer je een verzekering af wilt sluiten voor je scooter moet je niet vergeten om de polisvoorwaarden te lezen. Ook moet je weten dat er verzekeringsmaatschappijen zijn waar je twee weken bedenktijd krijgt. Je kunt bij deze maatschappijen binnen twee weken de verzekering zonder reden annuleren.

Scooterverzekering afsluiten

Ben je zover dat je een verzekering hebt afgesloten voor je scooter dan is dit een verzekering waarvoor je bijna altijd alleen voor W.A. bent verzekerd. Als je W.A. bent verzekerd wil dit zeggen dat je alleen bent verzekerd voor de schade die je met de scooter bij een ander hebt toegebracht. Ben je in het bezit van een bromfiets of een scooter dan ben je verplicht om op deze manier verzekerd te zijn.

Scooterverzekering WA dekking

Wel kun je de W.A. verzekering afsluiten met drie verschillende dekkingen. Ben je W.A. verzekerd dan ben je verzekerd voor de schade die je aanbrengt bij derde. Als je op deze manier bent verzekerd krijg je niets uitgekeerd bij diefstal of de schade die je aan je eigen scooter hebt gekregen. Wanneer je een W.A. verzekering afsluit inclusief diefstal dan ben je er ook voor verzekerd als je scooter wordt gestolen. Als derde kun je dan ook nog de W.A. verzekering afsluiten inclusief diefstal en aanrijding. Als je deze verzekering afsluit dan ben je verzekerd tegen diefstal, maar ook voor de schade die je aan je eigen scooter hebt. Bij deze verzekering ben je ook verzekerd als er iemand anders schade toebrengt aan jouw scooter, dit kan ook vernieling zijn.

Scooter gestolen

Wanneer je de scooter opgeeft als gestolen moet je altijd kunnen bewijzen dat deze op slot stond. Met het op slot staan van je scooter bedoelt de verzekering dat hij op slot stond met het standaard slot en met een goedgekeurd hangslot. Als je een W.A. plus verzekering hebt afgesloten moet je er goed opletten hoe hoog het eventuele eigen risico is. Is het zo dat de verzekeringsmaatschappij waar je de verzekering hebt afgesloten kan bewijzen dat je opzettelijk schade hebt toegebracht aan je scooter dan zal deze schade niet uitgekeerd worden.

Verzekering afsluiten scooter

Wil je een verzekering afsluiten voor je scooter of bromfiets dan kun je ervoor kiezen om een verzekering af te sluiten met verhaalservice. Als je voor verhaalservice bent verzekerd dan zorgt jouw verzekeringsmaatschappij ervoor dat alles wat valt onder materiële en letselschade door haar wordt verhaald op de veroorzaker. Een verhaalservice afsluiten als aanvullende verzekering is erg verstandig. Op deze manier zorg je er voor dat iemand die verstand heeft van zaken (de expert) de schade gaat verhalen. Zo hoef jij je niet op het terrein te begeven waarvan je te weinig afweet.

Scooter en ongevallen opzittende verzekering

Het zal zeker ook zo zijn dat je wel eens iemand achter op jouw scooter vervoert. Ook als je iemand op de scooter mee gaat nemen moet je ervoor zorgen dat deze persoon goed is verzekerd. Neem je regelmatig iemand mee op de scooter dan kun je hiervoor een ongevallen opzittende verzekering afsluiten. In het ernstige geval dat je passagier na een ongeluk blijvend letsel overhoudt of erger nog, zelfs overlijdt dan ben je voor een paar euro’s per jaar goed verzekerd tegen de geldelijke gevolgen ervan.

Tips scooterverzekering afsluiten

Een tip is dat je voor je de verzekering gaat afsluiten er ook op let of er bij de verzekering ook een bonus malus regeling van toepassing is. Een bonus malus regeling wil zeggen dat als je weinig schade maakt dat je dan ook korting krijgt op de premie die je de volgende keer moet gaan betalen. Je hebt verzekeringsmaatschappijen die een bonus malus regeling ook wel een no-claim korting noemen. Hoe hoog de korting is die je krijgt wordt bij de meeste verzekeraars bepaald door een ladder, je gaat elk jaar dat je zonder schade hebt gereden een trede omhoog. Nog meer tips:

  • Vergelijk alle premies met elkaar. Let daarbij goed op de verzekeraar en waar je woont. Je kunt de premies met elkaar vergelijken door offertes op te vragen, maar het kan ook gemakkelijk online.
  • Als je een scooterverzekering af gaat sluiten, moet je bekijken welke verzekering je wilt. Wat moet er gedekt worden?
  • Meeverzekeren is ook belangrijk. Je kunt hierbij denken aan het meeverzekeren van accessoires. Let er wel goed op voor hoeveel geld je het mee gaat verzekeren en wat de dagwaarde is. Accessoires kunnen ook hun waarde verliezen, let daarom goed op voor hoeveel geld je alles mee gaat verzekeren.
  • Lees alle voorwaarden door, zodat je weet met welke voorwaarden je akkoord gaat als je je scooterverzekering gaat afsluiten.
  • Er kan online een scooterverzekering af worden gesloten, neem ook dan de tijd om alles te vergelijken en door te nemen. Lees ook goed per wanneer de verzekering ingaat, zodat je veilig de weg op gaat. Rijd niet eerder op de scooter dan de dag waarop hij verzekerd is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en onverzekerd ben je zwaar de pineut!

Scooterverzekering uitzoeken en afsluiten

Nu heb je een aantal tips gekregen waar je op moet letten, voordat je een verzekering voor je scooter af gaat sluiten. Het enige waar je nu nog op moet letten is dat je geen dure verzekering af gaat sluiten, in de meeste gevallen is een goedkope verzekering ook prima. Meestal wordt de premie die je moet betalen bepaald door de waarde van je scooter, de leeftijd van je scooter, het gebied waar je woont en door de gekozen dekking. Jouw scooter verzekeren is belangrijk, maar verzeker niet meer dan wat jij nodig acht.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 4461x
Toegevoegd: 30-09-2015 11:04
Gewijzigd: 31-10-2015 20:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!