Zwanger worden

Snel zwanger worden

Zwanger wordenHeb je samen met je partner besloten om een kind te gaan krijgen of zijn jullie al een tijdje aan het proberen om een kind te verwekken? Dan wil je natuurlijk dat je zo snel mogelijk zwanger wordt. Op deze pagina behandelen we diverse tips die het zwanger worden kunnen stimuleren en waar je per direct gebruik van kunt maken.

Handige tips om snel zwanger te worden

De tips op deze pagina zijn direct gebruik van te maken. Zwanger worden hangt van enkele factoren af die je kunt beïnvloeden, maar het hangt ook van een aantal factoren af die je niet kunt beïnvloeden. Ouderdom bijvoorbeeld verminderd de vruchtbaarheid. Daarom zijn de tips die we op deze pagina behandelen geen garantie dat je snel een kind zult krijgen. Het verouderingsproces van ons lichaam kunnen we helaas niet tegengaan. Gelukkig zijn er wel veel andere zaken waar we zelf wel invloed op hebben. Deze verschillende tips sommen we hieronder op.

  • Ken je ovulatie
  • Geniet van de seks
  • Heb voldoende seksueel contact
  • Bevorderende standjes
  • Geef de zaadcellen de tijd
  • Eten en drinken
  • Optimale kwaliteit van het sperma
  • Geen glijmiddel

De ovulatie kennen

Tijdens de menstruatiecyclus zijn er een aantal dagen waarop je de meeste kans hebt om zwanger te worden en er zijn periodes waarop de kans bijna onmogelijk is om zwanger te worden. Het is daarbij belangrijk dat je weet welke van de dagen je het makkelijkst zwanger kunt worden, zodat jij en je partner op die dagen het meeste seks hebben.
De periode waarop je de meeste kans hebt om zwanger te worden is tijdens de dagen voor je ovulatie en tijdens de ovulatie. Dit worden ook wel de vruchtbare dagen genoemd. Een andere naam voor ovulatie is ook wel eisprong. Bij de eisprong is er een rijpe eicel die de eierstok in de baarmoeder verlaat. Het rijpe eicel is de cel die bevrucht kan worden met de mannelijke spermacel. De eisprong vindt bij iedere menstruatie een keer plaats bij een vrouw. Deze ovulatieperiode gebeurt vaak tussen de 12 en de 16 dagen voor de menstruatie.
Om er zeker van te zijn dat je weet wanneer de ovulatieperiode bijna begint kun je ook gebruik maken van ovulatietesten. Een ovulatietest meet het LH-hormoon. Vlak voordat de ovulatie van start gaat komt er plotseling een piek in het LH-hormoon. Op deze manier mis je de ovulatieperiode nooit en weet je precies wanneer je seks moet hebben.

Geniet van de seks

Iets wat bij veel mensen wordt vergeten wanneer er een poging wordt gedaan om zwanger te worden is dat men wel geniet van de seks. Stelletjes zijn veel te snel bezig met het feit dat een vrouw zwanger moet worden en de seks dan ook eerder een verplichting is dan dat het genot is.
Onderzoek heeft al uitgewezen dat wanneer een man meer opgewonden is dat dan de kwaliteit van zijn zaad ook verbetert. Wanneer een vrouw juist meer opgewonden is dan wordt de vagina vochtiger, waardoor het seksueel contact ook een stuk aangenamer wordt. Daarnaast zorgt een vochtigere vagina voor een betere omgeving voor het zaad van de man. Om ervoor te zorgen dat jullie beide meer genieten van de seks wordt het aangeraden om meer aan voorspel te doen. Met veel voorspel worden jij en je partner opgewonden voordat jullie seks hebben. Andere manieren zijn het gebruik van speeltjes, rollenspellen of bedrijf seks op verschillende locaties in huis. Kortom, blijf dingen doen die jullie allebei opgewonden maken en waardoor jullie zin houden in elkaar.
Naast dat de kwaliteit van het sperma verbetert wanneer een man opgewonden wordt is het ook zo dat hij makkelijker klaar kan komen en dat er in veel gevallen meer zaad uit komt. Bij een vrouw zorgt meer opgewondenheid voor samentrekkingen van de baarmoeder. De zaadcellen worden op deze manier de juiste richting opgestuurd.


Heb voldoende seksueel contact

Wanneer je snel zwanger wilt worden dan is het belangrijk om voldoende seks te hebben. Met voldoende bedoelen we geen 5 keer per dag. Integendeel zelfs. Wanneer je iedere dag meerdere keren seks hebt dan gaat de kwaliteit van het sperma van de man er juist op achteruit. Het beste is om iedere 2 dagen seks te hebben. Door om de dag seks te hebben met je partner blijft er altijd wel een restje zaadcellen bij de vrouw achter in de vagina en tevens blijft de kwaliteit van het sperma ook goed.
Wanneer je iedere 2 dagen seks hebt met je partner dan weet je ook zeker dat je altijd een aantal dagen voor de ovulatie en tijdens de ovulatie seks hebt. Nog een voordeel is dat het seksueel contact ook aangenaam en leuk blijft. Indien je iedere dag en meerdere malen per dag seks hebt dan kan het al gauw erg saai worden.

Bevorderende standjes

Ook heeft onderzoek aangetoond dat bepaalde standjes het zwanger worden ook kunnen bevorderen. Daarbij is het uitgangspunt dat het belangrijk is om diepe penetratie te hebben. Bij het beoefenen van doggy style bijvoorbeeld kunnen de zaadcellen dichter bij de baarmoeder belanden. Op deze manier hoeven de zaadcellen een minder lange weg af te leggen naar de baarmoeder, waardoor het makkelijker is om zwanger te worden. Niet alleen bij doggy style, maar ook missionarispositie schijnt een gunstig standje te zijn voor het verwekken van een kind.

Geef de zaadcellen de tijd

Heeft er een zaadlozing plaatsgevonden? Sta dan niet direct op, maar blijf nog even liggen. Indien je direct opstaat dan loopt het zaad uit de vagina en hebben de zaadcellen geen tijd om naar de eileiders toe te zwemmen. Geef de zaadcellen hier even de tijd voor en blijf dus nog een tijdje liggen. Het beste is om bijvoorbeeld een kussen onder je billen te leggen. Zo krijgen de zaadcellen geen kans om weer uit de vagina te lopen. Tevens is dit een goede manier om nog even na te genieten van de seks.
Naast dat je wat langer blijft liggen is het ook belangrijk dat je het gebied van de schaamstreek niet direct erg grondig wast. Wanneer je toch wilt wassen na het seksueel contact, ga dan niet direct in bad of maak het niet te grondig schoon. Op deze manier heb je de kans dat je het sperma wegwast, wat juist niet de bedoeling is. Wat je juist wilt is zoveel mogelijk zaadcellen en niet minder.

Eet en drink het juiste

Nog iets wat bij veel stelletjes wordt vergeten is het eten en het drinken. Zwanger worden is niet slechts een kwestie van zaadcellen in de vagina aanbrengen. De kwaliteit van de zaadcellen en van de eicellen kunnen namelijk worden verbeterd met de juiste voeding, waardoor er een grotere kans is om zwanger te worden. Door de juiste vitaminen te eten wordt de concentratie van de zaadcellen verbeterd en zorgt dit voor een betere ovulatie bij de vrouw. Een tip is om veel groene groenten te eten, veel vitamine C binnen te krijgen en voeding te consumeren dat rijk is aan antioxidanten.
Ook is het belangrijk om extra foliumzuur te nemen tijdens deze periode. Foliumzuur zorgt er niet voor dat je sneller zwanger wordt, maar het is wel erg belangrijk om aangeboren afwijkingen bij een baby te voorkomen. Omdat foliumzuur een aantal weken nodig heeft om op peil te komen in je lichaam is het belangrijk om hier al op tijd mee te beginnen. Het beste kun je hier dus mee beginnen wanneer je ook begint met de pogingen om zwanger te worden.
Er zijn ook middelen die je het beste kunt weren. Studies hebben aangetoond dat roken en het drinken van alcohol de vruchtbaarheid in de weg staan. Bij vrouwen zorgt roken er bijvoorbeeld voor dat de vruchtbaarheidsperiode gemiddeld met 4 jaar kan worden verminderd. Bij mannen verminderd de hoeveelheid aan zaadcellen door het roken. Verder werkt het overmatig drinken van cafeïne de vruchtbaarheid ook tegen. Bij maximaal enkele koppen koffie per dag hoef je je geen zorgen te maken, maar probeer niet meer dan 3 koppen per dag te drinken.
Verder dien je aanraking met drugs ook te voorkomen wanneer je zwanger wilt worden. Ten eerste is dit niet gunstig wanneer je zwanger probeert te worden en ten tweede laat drugs chemische en schadelijke stoffen in je lichaam achter. Gebeurt het in de periode toch dat je zwanger wordt dan is dat niet bepaald gezond voor je kind wanneer deze stoffen achterblijven in je lichaam.

Optimale kwaliteit van het sperma

Wanneer het stelletjes niet lukt om zwanger te worden dan ligt de oorzaak in veel gevallen bij de man. Bij 30 procent van de gevallen ligt het probleem bij de zaadcellen van de man. Indien het zinkgehalte bij een man laag is dan verminderd ook de hoeveelheid aan zaadcellen. Het is daarom belangrijk dat het niveau van zink op peil is. Andere vitaminen en mineralen waar een man voldoende van behoort te krijgen zijn selenium, foliumzuur, vitamine C en vitamine E.

Maak geen gebruik van glijmiddel

Het gebruik van glijmiddel wordt ook afgeraden tijdens de periode dat je probeert om zwanger te worden. Glijmiddel is namelijk erg slecht voor de zaadcellen van de man. Voor de zaadcellen wordt het moeilijk om zich voort te bewegen in het glijmiddel. Ook is het zo dat de zaadcellen er juist eerder dood van kunnen gaan wanneer ze in aanraking komen met glijmiddel. Wil je toch glijmiddel gebruiken om de seks te stimuleren dan is er vruchtbaarheidsvriendelijk glijmiddel beschikbaar om te gebruiken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2869x
Toegevoegd: 27-02-2017 03:49
Gewijzigd: 12-06-2017 21:21

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!