Soorten hondenvoer voor uw huisdier.

Soorten hondenvoer voor uw huisdier

Soorten hondenvoer voor uw huisdier.Het voeren van honden is niet zo eenvoudig als het vullen van een voerbak met brokjes en daarmee is de kous af. We weten dat honden carnivoren zijn en specifieke voedingsstoffen nodig hebben om goed te gedijen, maar hoeveel van welke ingrediënten ze moeten eten, en in welke verhoudingen, is minder eenvoudig.
Als u ooit een voet in een dierenwinkel hebt gezet - of zelfs maar een online catalogus hebt doorgebladerd - hebt u waarschijnlijk gemerkt dat er eindeloos veel soorten hondenvoer verkrijgbaar zijn. Er zijn droge varianten met verschillende eiwitbronnen zoals kip en lam, graanvrije opties waarbij granen nog steeds als derde ingrediënt worden vermeld (jakkes), en blikjes boordevol erwten of zoete aardappel. Wat betekent dit allemaal voor uw hond? Laten we eens kijken naar een aantal veel voorkomende etiketten en wat ze ons vertellen over de verschillende soorten hondenvoer:

Welke soorten hondenvoer zijn er?

Droogvoer: -Over het algemeen hoger in eiwitten, calorieën en vet. -bevat vaak granen -gekookt bij hoge temperatuur Blikvoer: -Vaak lager in koolhydraten, suikers en calorieën -Hoger in watergehalte dan droogvoer Graanvrij Dieet: -Lager gehalte aan koolhydraten en suikers; kan aardappelen bevatten als belangrijkste koolhydraatbron.

Kan een hond alles eten?

Honden zijn van nature carnivoren, dus ze hebben vlees nodig als eiwitbron. Wanneer u de ingrediëntenlijst van een hondenvoer bekijkt, moet er een dierlijk eiwit als eerste of tweede ingrediënt worden vermeld. Voorbeelden zijn kip, lam, eend, kalkoen en vis.

Waarom speciaal hondenvoer geven?

Honden hebben heel andere voedingsbehoeften dan mensen, dus is het belangrijk te weten wat voor soort hondenvoer ze eten. Eiwitbronnen zijn een goede indicator voor de kwaliteit van hondenvoer. Honden hebben specifieke voedingsstoffen nodig in hun voeding, wat betekent dat hoe hoger de eiwitbronnen, hoe beter. Als u zich afvraagt waarom u uw hond speciaal hondenvoer moet geven, laten we dan eens kijken naar enkele veelvoorkomende etiketten en wat die ons vertellen over de verschillende soorten hondenvoer:

Wat betekent biologisch?

Biologisch hondenvoer wordt gemaakt met ingrediënten die biologisch gecertificeerd zijn. Deze ingrediënten zijn duurder en doorgaans voedzamer, dus ze kosten meestal meer dan conventionele, niet-biologische soorten. Het is belangrijk om te weten wat u koopt als het gaat om het type hondenvoer dat u koopt voor uw harige vriend. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het loont de moeite om op de hoogte te zijn van de verschillende soorten hondenvoer die beschikbaar zijn voordat u tot aanschaf overgaat.

Wat betekent natuurlijk?

De meeste mensen denken dat natuurlijk hondenvoer gemaakt is zonder kunstmatige ingrediënten of conserveringsmiddelen. Maar hoewel dit waar kan zijn, eist de FDA niet dat bedrijven die hun voeding als natuurlijk bestempelen ook volledig natuurlijke ingrediënten gebruiken, zegt Dr. Ernie Ward, DVM en oprichter van Paw Project Inc.

Wat betekent premie?

Een aantal fabrikanten van hondenvoer gebruiken "premium" op hun verpakking om te suggereren dat hun voer beter is dan dat van andere merken. Sommige premium hondenvoeders bevatten ingrediënten van hogere kwaliteit, zoals volledig vlees, groenten en granen, in plaats van vulstoffen zoals maïs en sojabonen. Dit zijn meestal de duurste soorten die u in dierenwinkels of online kunt vinden.Wat betekent graanvrij?

Een graanvoeding is iets dat veel granen bevat, zoals maïs of tarwe. Honden zijn omnivoren, maar hun lichaam verwerkt granen niet op dezelfde manier als dat van mensen. Dit betekent dat honden granen niet zo goed verteren en dat kan leiden tot spijsverteringsproblemen, allergieën en gewichtstoename. Graanvrije hondenvoeding is vrij van maïs, tarwe, soja en andere veel voorkomende allergenen voor honden.

Wat betekent "Verantwoordelijk Gegroeid"?

De term "verantwoord geteeld" wordt gebruikt om voedsel te beschrijven dat is geproduceerd of geteeld op de meest milieuvriendelijke manier mogelijk. Het is een relatief nieuw label en het woord "verantwoord" laat enige ruimte voor interpretatie, dus u zult uw onderzoek moeten doen voordat u producten met dit label koopt. Houd er rekening mee dat, hoewel verantwoord geteeld hondenvoer beter is voor de planeet, het niet noodzakelijkerwijs alle voedingsstoffen biedt die uw pup nodig heeft.

Wat betekent Humaan Gecertificeerd?

De term "humaan gefokt" is geen officieel USDA label, en daarom zijn er geen federaal gereguleerde normen om het te definiëren. Sommige bedrijven hebben echter hun eigen labels gecreëerd om de consument een idee te geven van wat een humane behandeling inhoudt (bijv. Humane Farm Animal Care). Humane Certified betekent dat het merk gecertificeerd is volgens de internationaal erkende Vijf Vrijheden van Dierenwelzijn:

Dus, wat is er eigenlijk goed voor uw hond?

Het is moeilijk om alleen al aan de hand van de ingrediëntenlijst te bepalen welke invloed een bepaalde voeding op uw hond zal hebben. Ingrediënten als maïs en tarwe zijn niet per definitie slecht voor uw huisdier - het hangt af van de hoeveelheid. Als u uw pup bijvoorbeeld graanvrij voer geeft, zal het meer zetmeel bevatten in plaats van die granen. En dat betekent niet dat het ene beter is dan het andere; het verschilt gewoon welke voedingsstoffen de nadruk krijgen in een dieet. Het beste is om met uw dierenarts of voedingsdeskundige te praten over welke eigenschappen u in een voeding wilt hebben en van daaruit verder te gaan.

Waar koopt u goed hondenvoer?

Er zijn verschillende plaatsen waar u goed hondenvoer voor uw hond kunt kopen. Dierenwinkels, supermarkten en zelfs sommige supermarktketens hebben een assortiment van merken en prijzen waaruit u kunt kiezen. Het beste is om uw huisdier mee te nemen als u gaat winkelen, zodat hij/zij het voer kan proberen. Als ze weigeren of een negatieve reactie op het voedsel hebben, geef dan niet op! Dit is het geval met elk nieuw voeder. Misschien moet u het nieuwe voer met hun oude favoriet mengen tot ze eraan gewend zijn. Als u op zoek bent naar een meer betaalbare optie, probeer dan een warenhuis. Deze winkels hebben meestal lager geprijsde merken die nog steeds voldoen aan de AAFCO-normen (de Association of American Feed Control Officials).

Kunt u hondenvoer ook goed online kopen?

Het kan moeilijk zijn om het beste hondenvoer in de winkel te vinden, en daarom wenden veel eigenaren van gezelschapsdieren zich tot het internet. Hier zijn een paar dingen om te overwegen als u gaat om hondenvoer online te kopen:
1. Pas op voor slechte ‘B-merken’
2. Kies een gerenommeerde website
3. Kijk voor beoordelingen van het hondenvoer ook op andere websites
4. Wees voorzichtig met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn
5. Bezoek eerst uw dierenarts voordat u iets verandert in het dieet van uw pup

U kunt hondenvoer dus prima online kopen. Vraag ook eventueel om advies bij de eigenaar van de online winkel. Zij zijn vaak goed op te hoogte.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: edwinm83
Aantal keer gelezen: 837x
Toegevoegd: 19-05-2022 13:04
Gewijzigd: 20-05-2022 17:08

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!