Duolingo app

Spelenderwijs een taal leren met de app Duolingo

Duolingo appIn 2013 werd de app Duolingo door Apple verkozen tot app van het jaar. Het is een app waarmee je spelenderwijs een taal kunt leren. Veel mensen willen graag een extra taal leren, maar willen geen cursus volgen of in de schoolbanken kruipen. Deze app helpt je op een efficiënte manier een taal leren en is bovendien leuk. De perfecte manier om een taal te leren zonder gefrustreerd te raken.

Hoe kun je een taal leren met Duolingo?

Duolingo is een app die speciaal is ontworpen om mensen een nieuwe taal te leren. De app is verkrijgbaar voor zowel Android als iPhone en kan op telefoons en tablet ‘gespeeld’ worden. Ook kun je een taal gaan leren op de computer, dit kan op de website van Duolingo. Het leren van de nieuwe taal is gericht op stapsgewijze ontwikkeling.

De app is erg populair geworden en heeft inmiddels vele gebruikers. Het aanbod aan talen is inmiddels bijzonder groot. Naast standaard talen als Frans, Duits, Spaans en Italiaans kun je bijvoorbeeld Scandinavische (Zweeds, Deens en Noors) en minder bekende talen als Oekraïens, Portugees en Iers leren met de app.

Spelenderwijs leren

Je zou de Duolingo app kunnen zien als een game. Hierdoor is het meer spelen dan echt studeren, wanneer je met deze app een taal gaat leren. Het doel is nog steeds wel om zoveel mogelijk taalvaardigheid te ontwikkelen. Door het doen van speciale oefeningen kun je een les ‘uitspelen’. Net als bij vele andere games heb je de beschikking over enkele levens. Deze worden aangegeven met hartjes, vier in totaal. Als je levens op zijn, dan moet je je les opnieuw beginnen. Alle woorden die je hebt geleerd tijdens de lessen, worden opgeslagen in een woordenboek in de app. Zo kun je zien hoeveel je al hebt geleerd. Dit kan motiverend werken. Ook kun je in je woordenboek controleren of je al het geleerde nog steeds weet.

Oefeningen die op spelletjes lijken

De oefeningen die je kunt doen om de taal te leren lijken erg op spelletjes en zijn daarom leuk om te doen. Er zijn vier soorten oefeningen: Spreekvaardigheid, taalvaardigheid, luistervaardigheid en meerkeuze. Naast deze oefeningen krijg je, wanneer je een nieuw woord krijgt, eerst de mogelijkheid om bekend te raken met het woord. Je krijgt in dit geval drie foto’s te zien met woorden erbij. Het is aan jou om de juiste vertaling te kiezen en op deze vertaling te klikken.



Bij de spreekvaardigheid oefening moet je een zin die je te zien krijgt uitspreken en opnemen. De app ‘luistert’ naar de zin en bepaalt of de uitspraak juist is. De taalvaardigheid oefening controleert hoe goed je in staat bent zinnen te vertalen. Je krijgt een zin te zien en het is aan jou om de zin te vertalen van het Engels naar de taal die je wilt leren of van de taal die je wilt leren naar het Engels. De luistervaardigheid houdt in dat je een zin te horen krijgt die je vervolgens moet typen in de app. De meerkeuzevragen zijn vrij simpel: uit enkele vertalingen moet jij de juiste kiezen. Al met al leer je alle aspecten van de taal door de diversiteit aan oefeningen.

Wanneer je alle oefeningen hebt gehad en al je lessen hebt ‘uitgespeeld’, maar je de slag nog lekker te pakken hebt, dan is er de mogelijkheid om nog wat extra werk te doen. Zo kun je de taal nog beter onder de knie krijgen. De Duolingo app biedt namelijk complete teksten aan die je kunt vertalen. Wanneer je deze teksten goed kunt vertalen, dan heb je de taal zeer behoorlijk onder de knie.

Een fijne verslaving

De Duolingo app kan gezien worden als een fijne verslaving. Het is een fenomeen dat we kennen van hardloopapps. Daarbij maak je vrienden en worden al je activiteiten opgeslagen. Je wordt enthousiast wanneer je ziet dat je regelmatig activiteiten onderneemt en raakt gemotiveerd om vaker de hardloopschoenen aan te trekken.

De Duolingo app maakt gebruik van soortgelijke trucjes. De app kan namelijk registreren hoeveel dagen je bezig bent met het leren van een nieuwe taal. Wanneer je ziet dat je veel aan het studeren bent met deze app, ben je gemotiveerder om dit te blijven doen. Hierop ga je nog meer studeren, waardoor je nog meer gemotiveerd raakt. Wanneer je eenmaal in deze flow belandt, heb je de taal in kwestie zo onder de knie en wil je misschien zelfs wel aan een andere taal gaan beginnen.

Ook werkt de app met uitdagingen. Tijdens het leren wordt aangegeven of je antwoorden correct zijn, zo wordt ook bijgehouden of je goed op weg bent om je uitdaging te halen of niet. Het motiveert de gebruiker om naar een doel toe te werken, het geeft een voldaan gevoel wanneer een uitdaging is gehaald. Als je bang bent dat je op een gegeven moment de draad kwijtraakt en een periode vergeet of niet de motivatie op kunt brengen om de taal te leren, dan kun je een reminder instellen. Je krijgt dan automatisch een signaal wanneer je te lang niet actief bent geweest. Je kunt zelf de tijd instellen dat je ‘offline’ mag zijn. 






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 5392x
Toegevoegd: 16-01-2016 06:29
Gewijzigd: 25-01-2016 21:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3849 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!