e-sigaret

Stoppen met roken met de e-sigaret

e-sigaretDat roken buitengewoon schadelijk is voor ons lichaam, dat inmiddels al wel duidelijk zijn. Het kan kanker veroorzaken maar is ook een grote boosdoener van hart- en vaatziekten. Je kan gemakkelijker stoppen met roken met behulp van de e-sigaret.

Roken vernielt je lichaam

Roken is vreselijk schadelijk. Je haalt honderden chemische stoffen je lichaam binnen. Deze stoffen komen in de longen terecht maar ook in de rest van het lichaam. Veel van deze stoffen blijven, ook nadat je al jaren bent gestopt, in het lichaam en kunnen daar veel schade aanrichten. De effecten op de korte termijn zijn o.a. dat je conditie achteruit gaat, je er minder gezond uit gaat zien en vatbaarder bent voor ziekten.

Effecten van roken op de langere termijn

Veel rokers denken liever niet vooruit, omdat ze wel weten dat ze vroeg of laat ten gevolge van het roken komen te overlijden. Kanker is een van de oorzaken van roken maar ook veel rokers krijgen last van hartproblemen en vaatziekten. Breng je lichaam niet langer schade toe en stop met roken door over te stappen op de e-sigaret!

Stoppen met roken met behulp van de e-sigaret

Wil je stoppen met roken maar lukt je dit niet zonder hulpmiddelen te gebruiken? Veel hulpmiddelen helpen maar kortstondig en zijn bovendien erg duur. De elektrische sigaret blijkt echter voor veel rokers een probaat middel te zijn om te stoppen met roken. Je ademt met elektronische sigaretten geen rook in maar waterdamp. Omdat er geen verbranding plaatsvindt, aangezien er geen tabak wordt gebruikt, voorkom je dat er talloze schadelijke stoffen worden ingeademd, alleen nicotine.

Wat zit er in tabaksrook?

Tabak is een natuurproduct en daarin zit de verslavende stof nicotine maar ook teer. Daarnaast worden er tientallen extra middelen aan tabak door fabrikanten toegevoegd. Deze middelen moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat de tabak vochtig blijft, lekker proeft, gemakkelijk te inhaleren is en houdbaar blijft. Ook voegen fabrikanten aan sigaretten stoffen toe die je extra verslaafd maken en zelfs middelen om de rook witter te laten kleuren!

E-sigaret is wel degelijk minder schadelijk

De e-sigaret wordt ook wel gemakshalve een elektrische sigaret genoemd en is een vervanging van tabak. Zoals je inmiddels weet is het roken van tabak slecht voor je gezondheid. Bij de verbranding daarvan komen honderden schadelijke stoffen vrij, die je vervolgens inademend. Bij elektrische sigaretten vindt nooit een enige vorm van verbranding plaats. De schadelijke stof die je wel inademt is nicotine. Daarnaast voegen fabrikanten soms een smaakje toe aan de vloeistof voor elektrische sigaretten. Dit stofje kan schadelijk zijn. Maar het spreekt voor zich dat elektrisch roken veel minder schadelijk is dan tabak.

Hoe kan je de e-sigaret gebruiken om af te bouwen?

Door over te stappen op elektrisch roken, stop je in elk geval met de gewoonte om een sigaret op te steken. Een e-sigaret werkt als volgt: Wanneer je een hijsje neemt van de e-sigaret wordt een verbrander door een batterij geactiveerd. Deze verhit de vloeistof die in de sigaret zit en dan ontstaat er waterdamp. De waterdamp, met daarin nicotine, adem je in en dit heeft hetzelfde effect als echt roken. Gebruikers van e-sigaretten geven aan dat elektrisch roken in alle opzichten lijkt en voelt als echt roken.

Nicotine afbouwen

E-sigaretten zijn bij uitstek geschikt om je nicotine behoefte af te bouwen. Koop je een e-sigaret die je zelf kan bijvullen met vloeistof (e-liquid), dan heb je de mogelijkheid om flesjes te bestellen die ieder weer een andere dosering nicotine bevatten. Als verstokte roker begin je natuurlijk met een e-liquid waarin een hoge dosering nicotine zit.

Is dit flesje eenmaal verbruikt (met één flesje kan je doorgaans een maand roken/dampen)? Dan ga je over op een e-liquid met een lagere dosering nicotine, totdat je volledig van de nicotine bent afgekickt. Vanaf dat moment kan je ervoor kiezen om toch elektrisch te blijven roken, maar dan met nicotinevrije e-liquids.

Positieve effecten stoppen met roken

Stop je met roken, dan heb je hier al vrij snel profijt van! De positieve effecten zijn namelijk al 20 minuten na het stoppen merkbaar. Zo snel gaat dat. Je bloeddruk daalt, je hartslag gaat terug naar normale waarden en al vrijwel direct worden de kansen vermindert op het krijgen van een hartaanval of beroerte. Ook herstelt je complete bloedsomloop zich.

Mensen die zijn gestopt met roken geven soms aan dat zij dit effect merken doordat ledematen beginnen te tintelen. Ook op seksgebied bereikt men al na enkele dagen tot weken vooruitgang. Had je voorheen erectieproblemen? De kans is groot dat dit probleem zichzelf oplost wanneer je stopt met roken.

Alle voordelen:

  1. Meer geld overhouden
  2. Beter seksleven
  3. Wittere tanden
  4. Eten proeft weer lekker
  5. Gezondere huid
  6. Vruchtbaarder
  7. Je stinkt niet meer
  8. Conditie gaat vooruit
  9. Je wordt ouder!

Na enkele maanden tot jaren

Na enkele maanden tot jaren te zijn gestopt met roken worden de kansen op het krijgen van kanker en hart- en vaatziekten sterk verminderd. Je conditie is weer verbeterd en je hebt veel meer lucht en energie.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jaell
Aantal keer gelezen: 5678x
Toegevoegd: 12-12-2015 21:06
Gewijzigd: 13-12-2015 14:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!