Syndroom van Asperger kenmerken

Syndroom van Asperger kenmerken

Syndroom van Asperger kenmerkenHet syndroom van Asperger is een aandoening aan de hersenen waarbij de desbetreffende mensen problemen hebben op het sociale gebied.

Hierbij kunnen ze moeilijk contacten leggen en kunnen ze emoties van andere mensen moeilijk peilen. Hierdoor zullen ze ook vaak begeleid worden door hulpverleners, waardoor ze oefenen met praten, converseren en omgaan met andere mensen.
De stoornis in de hersenen die mensen met het syndroom van Asperger hebben, zal ervoor zorgen dat deze mensen problemen hebben op sociaal gebied. Dit leidt ertoe dat ze moeilijk gevoelens van andere mensen kunnen begrijpen en dat ze moeilijk contact leggen met andere mensen.


Kenmerken van het syndroom van Asperger


Mensen met dit syndroom van Asperger hebben een afwijking in de hersenen die problemen veroorzaakt op sociaal gebied. Dit leidt ertoe dat zij verschillende typische kenmerken hebben die typisch horen bij dit syndroom.
Zo hebben mensen met Asperger bijvoorbeeld moeite om contact te leggen met andere mensen. Dit komt doordat zij geen emoties van andere mensen kunnen aanvoelen. Hierdoor zullen ze vaak niet geïnteresseerd zijn in andere mensen. Dit leidt er ook toe dat zij vaak alleen zijn. Ze zullen dus vaak thuis zitten, waardoor ze niet onder de mensen komen en hier geen ervaring op kunnen doen.
Daarnaast kunnen mensen met Asperger ook moeilijk gezichtsuitdrukkingen en houdingen van mensen peilen. Ze zullen hierdoor niet goed weten wat de bedoeling van een persoon precies. Ze kunnen hierdoor bijvoorbeeld moeilijk sarcasme en cynisme herkennen. Daarnaast vinden ze het ook lastig om andere mensen te troosten en gerust te stellen. Kortom, ze vinden het lastig om met andere mensen om te gaan, en dat komt vooral doordat ze niet geïnteresseerd zijn in andere mensen. Dit wordt weer veroorzaakt doordat ze geen emoties voelen.
Met behulp van trainingen kunnen ze echter wel aangeleerd worden wat voor emotie samenhangt met wat voor opmerking of uitdrukking. Hierdoor kunnen ze toch leren om andere mensen aan te voelen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: marianne
Aantal keer gelezen: 5084x
Toegevoegd: 20-04-2014 19:19
Gewijzigd: 19-04-2016 20:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!