Tapas kip spies

Tapas recepten, 10 aanraders

Tapas kip spiesBen je dol op tapas? Dan hebben we goed nieuws voor je. Je vindt hier namelijk tien echte aanraders van tapas gerechten. Je krijgt er honger van dus snel lezen, bereiden en van de favoriete tapas smullen.

Tapas recepten

Lekker nagenieten van de zomer met een heerlijk drankje en wat lekkere tapas. Zie je jezelf al zitten lekker buiten op je terras onder de parasol met je zelfgemaakte tapas. Met de juiste recepten maak je de heerlijkste gerechten helemaal zelf. Het is niet zo dat je altijd Spaanse recepten moet maken als je tapas wilt maken. Tapas maak je met je eigen voorkeur voor smaak.

Nougat met noten

Zo is er een gerecht om tapas te maken dat je nougat met noten kunt noemen. Met het volgende recept kun je dit lekkere tapas gerecht maken. Om te beginnen heb je een bakblik nodig van ongeveer 30 centimeter. Verder moet je zorgen voor 500 gram boter, 625 gram suiker, wat glucosesiroop, water, vanillesuiker, 3 eiwitten, bijna 1 kilo noten allemaal verschillende en eetbaar papier.

Benodigdheden
Zorg er ook voor dat je een goede mixer en een weegschaal hebt, ook een thermometer en pannen met een dikke bodem kun je alvast klaar zetten.

Bereidingswijze

  • Om dit gerecht te kunnen bereiden moet je beginnen met alle ingrediënten af te wegen en te zorgen dat ze klaar staan. Het bakblik moet je eerst bekleden met bakpapier en op de bodem moet je ouwel leggen.
  • Ook twee pannen met een dikke bodem kun je het beste eerst klaar zetten. Bij dit gerecht is het nodig om de oven eerst op 180 graden voor te verwarmen.
  • De noten kun je alvast klaar zetten op een bakplaat, maar wacht nog even met in de oven zetten. De eiwitten kun je nu kloppen in een kom met de vanillesuiker en de 3 eetlepels suiker, totdat het er luchtig uitziet.
  • Voordat je begint met het opwarmen van de suiker met de honing kun je de noten in de oven zetten.
  • Je moet de noten zeker tien minuten in de oven laten en ze warm verwerken in de nougat.
  • Je zou nu de honing tot 125 graden kunnen verwarmen in een pan. Met de andere pan kun je het water verwarmen samen met de glucosestroop en de suiker tot een temperatuur van 150 graden.
  • Zorg ervoor dat je de goede temperatuur aanhoudt, is de suiker niet warm genoeg dan wordt de nougat niet stijf. Je bent nu zover dat je de honing met het suikermengsel kunt gaan mengen met de mixer door de eiwitten. Dit alles moet je ongeveer een minuut of vijf mixen, totdat je ziet dat de nougat een consistente structuur heeft.
  • Nu kun je de nougat op een bakplaat verdelen en afdekken met een vel ouwel.
  • Ook het bakblik kun je afdekken, doe dit met plasticfolie, zodat de nougat niet uit gaat drogen. Je kun dit alles het beste een nacht laten opstijven, hierna schud je het op een snijplank en je snijdt het in stukken. Deze stukken kun je zo groot snijden als je wilt, deze tapas is heerlijk als nagerecht te gebruiken.

Gevulde eieren

Gevulde eieren kun je ook wel een tapasgerecht noemen, gevulde eieren kun je op vele manieren maken het hangt er gewoon vanaf wat voor vulling je gaat gebruiken. Met een recept als dit kun je 20 tapashapjes maken. Wil je dit gerecht graag maken dan moet je volgens dit recept in ieder geval 20 eieren hebben, wat dijonmosterd, paprikapoeder. Zout en peper, chilipoeder. Tomatenketchup, mayonaise, tabasco, sjalotjes, augurken en gedroogde peterselie met bieslook.

Bereidingswijze
Nu ga je dit tapasgerecht bereiden.

  • Je gaat beginnen met het koken van de eieren, je moet de eieren hard koken, zeker 10 minuten en goed laten schrikken met koud water.
  • De eieren moet je af laten koelen en dan afpellen, zorg ervoor dat ze niet kapot gaan. Heb je dit gedaan dan moet je de eieren door de midden snijden, doe dit wel over de lengte. Om het ei te kunnen vullen moet je het eigeel uit de eieren scheppen.
  • Zijn de eieren helemaal leeg dan kun je deze op een schaal leggen. Het eigeel moet je mengen met zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder, tabasco en mosterd. Al deze ingrediënten moet je fijn maken met een vork.
  • Doe er nu ook nog een klein sjalotje en een augurk bij, je moet deze wel fijngesnipperd hebben. Nu kun je er een beetje niet al te scherpe mosterd aan toevoegen en dan mengen voor je er de mayonaise en de tomatenketchup bij doet.
  • Nu kun je alles goed door elkaar mengen en als het nodig is er wat mayonaise bij doen, er moet een mooi glad mengsel ontstaan. Als je de vulling af en toe proeft dan weet je of er eventueel wat kruiden aan toegevoegd moeten worden.
  • Je bent nu zover dat je de vulling in een spuitzak kunt doen en de eieren kunt gaan vullen. Het tapasgerecht van gevulde eieren kun je garneren met gedroogde peterselie voor je deze op tafel zet.

Hollandse garnalencocktail met grapefruit en ananas

Wat je zeker een heerlijke tapas kunt noemen is een Hollandse garnalencocktail met grapefruit en ananas. Zonder een recept kun je dit tapasgerecht niet lekker maken. Voor dit gerecht heb je nodig 3 ons Hollandse garnalen, een paar citroenen, 1 rode grapefruit, verse ananas, mayonaise, tomatenketchup, whisky, dilletopjes, wat paprikapoeder, 20 amuseglaasjes met lepeltjes.

Bereidingswijze
Om dit gerecht te bereiden moet je beginnen met de garnalen te wassen en uit laten lekken, je zou ze eventueel droog kunnen deppen met wat keukenpapier.

  • De ananas moet je in stukjes snijden die zo groot zijn als de garnalen.
  • De grapefruit schil je dun af zodat je het vruchtvlees kunt zien, het sap moet je bewaren. Nu moet je van de grapefruit partjes maken en in dezelfde stukjes snijden als de ananas.
  • Maak nu ook de citroen schoon en snijd deze door midden, bewaar een halve citroen en snijd de andere helft in vijf plakken. De citroenschijven moet je nu in vieren snijden en er partjes van maken die je op een glas kunt zetten. De andere helft van de citroen moet je uitpersen.
  • Als je nu de mayonaise, de ketchup, de whisky, de paprikapoeder en de dille door elkaar gaat mengen heb je een lekkere cocktailsaus. Bij deze saus kun je als je wilt nog wat sap van de citroen en de grapefruit toevoegen.
  • De garnalen doe je nu in een kom, doe daar de ananas en de grapefruit bij en meng het door elkaar, voeg hier de cocktailsaus aan toe, totdat je denkt dat de garnalencocktail klaar is.
  • De Hollandse garnalencocktail met garnalen en grapefruit ga je nu verdelen over de amuseglaasjes, daarna zet je er een lepeltje in en schuif je er een schijfje citroen op.
  • Als je dit tapas gerecht wilt opdienen kun je dat doen op een mooie serveerschaal (het oog wil ook wat!).

Hartig Spaans kaashapje

Voor de vegetariërs onder ons zijn er natuurlijk ook tapas gerechten, je zou hierbij kunnen denken aan een hartig Spaans kaashapje. Wil je het recept gebruiken wat er is voor dit tapas gerecht dan moet je als ingrediënten hebben, 100 gram bloem, wat bakpoeder, 125 gram geraspte Manchego Plata, wat boter, melk, cayennepeper en zout. Voor de vulling van de hartige Spaanse kaashapjes heb je het volgende nodig: 1 ui, boter, de Manchego Plata, 1 tomaat, 1 geklopt ei, peper en zout en een takje dille.

Bereidingswijze
Voordat je dit heerlijk Spaans kaashapje gaat bereiden moet je beginnen met de oven voor te verwarmen op 180 graden.

  • De bloem moet je zeven en dan samen met de bakpoeder, wat zout en de cayennepeper door de boter kneden.
  • Als je alles goed door elkaar hebt gekneed kun je er de kaas en de melk aan toe voegen en ook dit goed door elkaar kneden. Heb je dit gedaan dan kun je het mengsel in muffin bakvormpjes doen en 10 minuten laten bakken in de oven.
  • Tijdens het bakken kun je voor de vulling de ui zachtjes bakken in boter, hier kun je dan de tomaat, de kaas en het ei aan toevoegen. Dit alles moet je laten koken, totdat je ziet dat het ei is gestold.
  • Zijn de muffins klaar dan moet je er de topjes vanaf snijden en de vulling op de muffins scheppen.
  • Als je de muffins vol hebt geschept plaats je er de topjes weer op en kun je de tapas voor het serveren garneren met een takje dille. Dit tapas gerecht moet je warm opdienen als borrelhapje, of als je wilt als een klein voorgerecht.

Gevulde inktvisringen

Als je van vis houdt dan kun je veel verschillende tapas gerechten maken, je zou bijvoorbeeld gevulde inktvisringen kunnen maken. Om gevulde inktvisringen als tapas gerecht te maken moet je minstens vier hele pijlinktvissen hebben die zijn schoongemaakt, een krop sla, vier norivellen, wat sojasaus, water en suiker.

Bereidingswijze
Om deze tapas te gaan maken moet je beginnen met heet water over een stuk of vier slabladeren te gieten, laat deze daarna goed uitlekken.

  • Is de sla goed uitgelekt dan kun je de tentakels van de inktvissen in de slabladeren wikkelen. Heb je dit goed gedaan dan moet je ze in de norivellen leggen en goed dicht plakken met wat water.
  • Nu kun je de pakketjes in de inktvisschijfjes leggen en ze goed vastzetten met een prikker.
  • De sojasaus en de suiker kun je in een pan water doen en gaan koken.
  •  Als het water kookt kun je er de inktvispakketjes aan toe voegen.
  • Leg nu een deksel op de pan en je laat de pakketjes 25 minuten koken, totdat je denkt dat ze gaar zijn.
  • Zijn de inktvis pakketjes klaar dan haal je ze uit de pan, laat ze uitlekken en afkoelen in de koelkast.
  • Is de inktvis afgekoeld dan kun je deze in plakjes snijden en serveren op een platte schaal.

Gevulde champignons met garnalen

Gevulde champignons met garnalen is een tapas gerecht dat je warm kunt serveren op een lepel. Dit gerecht kun je maken met de volgende ingrediënten. Je hebt voor deze tapas nodig 24 champignons, boter, knoflook, peterselie, peper en zout en een ons garnalen.

Bereidingswijze

  • Je begint als je dit tapas gerecht gaat bereiden met de champignons goed schoon te maken, je kunt ze het beste zachtjes schoon borstelen.
  • Heb je ze goed schoon dan ga je ze voorzichtig uithollen, dit doe je door de steeltjes er uit te halen.
  • Dan ga je de boter met de fijngehakte peterselie, de uitgeperste knoflook en de peper en het zout goed door elkaar mengen. Denk je dat alles goed is gemengd dan kun je beginnen met het vullen van de champignons.
  • Het vullen van de champignons doe je als volgt: je doet als eerste een paar garnalen in de champignons en dan pas het botermengsel.
  • Heb je de champignons gevuld dan kun je ze 10 minuten in de grill zetten of tot je zeker weet dat ze gaar zijn.
  • Zijn de gevulde champignons klaar, dan kun je ze op een lepel zetten en warm serveren.

Aardappeltjes met hete paprikasaus is een vegetarisch tapas gerecht

Aardappeltjes met hete paprikasaus is een vegetarisch tapas gerecht dat je warm kunt serveren. Met dit recept kun je dit tapas gerecht het beste maken. Je moet om dit gerecht te kunnen maken 1 kilo krielaardappels en ongeveer 1 kilo grof zeezout hebben. Om de paprikasaus te kunnen maken moet je ervoor zorgen dat je de volgende ingrediënten in huis hebt, 2 grote gedroogde Spaanse pepers, 1 gedroogde Chilipeper, rode wijnazijn, twee rode paprika’s die je in stukken snijdt, vier gepelde knoflookteentjes, gemalen komijn, oregano en twee dl olijfolie extra vierge.

Bereidingswijze
Om deze tapas te maken moet je beginnen met het schoonmaken van de krieltjes, daarna ga je ze in ongeveer 20 minuten gaar koken.

  • De Spaanse pepers en de Chilipeper moet je ongeveer 15 minuten laten weken in azijn, daarna kun je ze afgieten en goed uit laten lekken, de azijn moet je niet weggooien.
  • De pepers, de paprika, de knoflook, de oregano en het zeezout doe je samen in een mixer. Dit alles ga je nu pureren, tijdens het pureren giet je er een klein beetje olie bij. De gemaakte saus kun je als je dit nodig vindt op smaak brengen met wat azijn.
  • Zijn de krieltjes gaar dan kun je ze afgieten, zet ze nog wel even terug op het vuur om ze goed droog te laten worden, schud de krieltjes een paar keer om.
  • Je kunt deze tapas warm serveren door de krieltjes op een schaal te leggen met een cocktailprikker er in. De saus serveer je apart in een schaaltje.

Oesters met sherry

Oesters met sherry kun je ook wel een heerlijke vis tapas noemen, dit gerecht kun je maken binnen ongeveer 30 minuten. Als we dit tapas gerecht gaan maken gaan we er vanuit dat we dat doen voor 16 personen. Als ingrediënten heb je nodig zestien verse oesters, 8 eetlepels sherry, 1 eetlepel vers gemalen gruyère en vers gemalen zwarte peper.

Bereidingswijze

  • Het is gemakkelijk als je voor het bereiden van dit tapas gerecht eerste de oven voorverwarmt op 180 graden.
  • Je kunt de oesterschelpen openen en op een ovenschaal leggen.
  • Het openen van de schelpen moet je wel voorzichtig doen, je moet proberen om de schelp heel te houden om te voorkomen dat er geen stukjes schelp bij de oesters komen.
  • Om de oesters te openen kun je ze het beste vasthouden tussen een gevouwen theedoek met de bolle kant naar onder. Nu kun je gemakkelijk het oestermesje tussen de twee schelphelften steken.
  • Door het oestermesje langs de vlakke schelp te schrapen zul je zien dat de sluitspier van de oester losgaat. Nu kun je de oester lossnijden.
  • Nu je de oester open hebt gemaakt, kun je in elke oesterschelp een halve eetlepel sherry gieten.
  • De vers gemalen zwarte peper kun je nu wat op elke oester strooien en van de gemalen gruyère leg je ook enkele sliertjes op elke oester.
  • Nu ben je zover dat je de oesters 15 minuten in de voorverwarmde oven kunt zetten.
  • Je moet deze oesters als ze klaar zijn meteen opdienen. Deze oesters met sherry is ook een heerlijk tapas gerecht als je het serveert met geroosterd brood.

Garnalenspiesje met chilisaus

Tapas gerechten kun je ook maken in de vorm van een spiesje, wat dacht je bijvoorbeeld van een garnalenspiesje met chilisaus. Dit tapas gerecht kun je koud serveren en is binnen 30 minuten gemaakt. Om garnalenspiesjes te kunnen maken als tapas gerecht heb je het volgende nodig: 500 gram cocktailgarnalen, 200 gram cherrytomaten en houten satéprikkers. Om de saus te maken die je gaat gebruiken bij dit tapas gerecht heb je nodig: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 rode pepers, olijfolie, chilipoeder, koekkruiden, gezeefde tomaten ongeveer 500 gram om 8 spiesjes te maken en bruine suiker.

Bereidingswijze
Tijdens het ontdooien van de garnalen zou je al kunnen beginnen met het maken van de saus.

  • Je begint met de ui te pellen samen met de knoflook, daarna hak je beide fijn.
  • De pepers kun je halveren en de zaadjes er uit halen, daarna moet je dit ook fijn snijden.
  • De olijfolie moet je verhitten en hierin de ui, de knoflook en de peper 3 minuten laten fruiten. Hier doe je dan de chilipoeder, de koekkruiden, de gezeefde tomaten en de bruine suiker bij.
  • Je kunt de saus nu aan de kook brengen en 10 minuten laten koken, hierna laat je de saus rustig afkoelen.
  • De tomaatjes moet je halveren en om en om met de garnalen aan de spiesen rijgen.
  • Nu kun je het tapas gerecht in de vorm van spiesen serveren op een schaal, de chilisaus kun je er apart bij serveren.

Als je de saus een dag van te voren wilt maken dan kan dit ook als je deze maar koel bewaart. Je kunt ook eens proberen om de garnalen te vervangen door geroosterde blokjes tonijn. Een andere saus die je kunt maken bij dit tapas gerecht is een knoflook-kruidensaus. Deze saus maak je van kwark met geperste knoflook, peper, zout, tuinkruiden en bieslook.

Spies van zoetzure kip

Een ander heerlijk tapas gerecht dat je in de vorm van een spies kunt maken is een spies van zoetzure kip. Dit is een tapas gerecht dat je koud kunt serveren en het is binnen 20 minuten gemaakt. Om een tapas te maken van zoetzure kip in spies vorm heb je nodig, 500 gram kipfilet, 2 teentjes knoflook, zout en peper, 125 ml citroensap, wat olijfolie, basilicum, paprikapoeder, honing, ananas, 12 droge tomaatjes en cocktailprikkers.

Bereidingswijze

  • Je begint met de kipfilet klein te snijden en in een kom te doen.
  • Dan doe je de uitgeperste knoflook, wat zout, de versgemalen peper, de citroensap, de olijfolie, de gedroogde basilicum, wat paprikapoeder en de honing bij de stukjes kip.
  • Nu moet je alles goed door elkaar mengen en minstens anderhalf uur laten marineren. De oven moet je voorverwarmen op 180 graden. De kip ga je nu uit de marinade halen en in een ovenschaal doen, je moet de blokjes kip minstens 20 minuten laten bakken( tot ze goudbruin zijn).
  • Als je denkt dat de kip klaar is kun je deze uit de oven halen en af laten koelen.
  • Nu ben je zover om een tapas van zoetzure kipspiesjes te maken.
  • Je rijgt nu een stukje kip met een blaadje basilicum en een blokje ananas aan een cocktailprikker en klaar is je tapas spies. Je kunt in plaats van ananas ook een stukje gedroogde tomaat aan de spies rijgen.
  • Om deze tapas te serveren kun je een schaal nemen waar je de spiesjes oplegt en er eventueel stukjes ananas en gedroogde tomaatjes aan een cocktailprikker bijleggen.





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 4759x
Toegevoegd: 08-09-2015 17:32
Gewijzigd: 23-10-2015 21:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!