Telefoonhoesjes: Welke is geschikt voor jou?

Telefoonhoesjes: Welke is geschikt voor jou?

Telefoonhoesjes: Welke is geschikt voor jou?Met het groter groeiende aanbod aan telefoons, zijn er ook meer en meer telefoonhoesjes op de markt te vinden. Niet alleen offline in de keuze enorm, maar ook online heb je een ruime keuze. Telefoonhoesjes zijn er in vele kleuren, materialen en uitvoeringen. Het maken van de juiste keuze voor een telefoonhoesje is hierdoor geen makkelijke keuze. Want welk telefoonhoesje voldoet aan de voor jouw juiste eisen en eigenschappen?

Waarom zijn telefoonhoesjes belangrijk

Je merkt het waarschijnlijk niet, maar je telefoon is een van de gebruiksvoorwerpen die je dagelijks gebruikt. De aanschaf van een telefoon is in de meeste gevallen ook geen goedkope aangelegenheid. Een nieuwe iPhone kost je al gauw meer dan 500,- euro. Het zou dan ook zonde zijn als deze beschadigd zou raken. Om het beschadigen van je telefoon te voorkomen, bieden telefoonhoesjes een goede oplossing. De meeste telefoonhoesjes beschermen een telefoon bijvoorbeeld voor zichtbare valschade. Bovendien kun je telefoonhoesje ook de hardware van de telefoon beschermen. Denk maar eens aan een waterdichthoesje.

 

Naast de beschermende eigenschappen van een telefoonhoesje, zorgt een hoesje ook voor meer grip. Telefoons zijn door hun gestroomlijnde vormen en gebruikte materialen, zoals metaal en glas, erg glad. De kans dat je de telefoon laat vallen is dan ook reëel. Een telefoonhoesje zorgt er juist voor dat je meer grip krijgt. Vooral hoesjes gemaakt van kunststof of leer.

 

Welk type telefoonhoesje heb ik nodig?

Voordat je een telefoonhoesje gaat aanschaffen is het belangrijk te bepalen aan welke eigenschappen het hoesje moet voldoen. Wil je bijvoorbeeld ook je pasjes in het telefoonhoesje kwijt? Wil je tijdens het sporten ook gebruik blijven maken van je telefoon? Wil je een telefoonhoesje waarmee je, je telefoon meteen kan opladen? Of wil je met je telefoonhoesje een fashionstatement maken? Bedenkt daarom goed waar je telefoonhoesjes aan moet voldoen. Je kunt natuurlijk ook meerdere hoesjes aanschaffen die geschikt zijn voor verschillende gelegenheden.

 

De verschillende type telefoonhoesjes

Zoals aangegeven zijn er veel verschillende type telefoonhoesjes. Hieronder bespreken we vijf verschillende telefoonhoesjes die het meest gebruikt worden.

 

Back cover hoesje

Het back cover telefoonhoesje heeft als grootste voordeel dat het, het gebruiksgemak van de telefoon niet aantast. Omdat het hoesje alleen om de achter- en zijkant van de telefoon wordt gedaan, blijft het scherm vrij. Hierdoor wordt het gebruik van het touchscherm niet belemmerd. Vaak zijn deze hoesjes gemaakt van siliconen of van plastic.

 

  • Softcase hoesje: Zoals de naam al aangeeft, is dit telefoonhoesje gemaakt van siliconen. Het telefoonhoesje voelt door het gebruik van siliconen zacht en stroef aan. Bovendien gaat dit type hoesje makkelijk om de telefoon heen, door de rekbaarheid van het materiaal. Doordat het materiaal stroef is, heb je ook meer grip. De kans is hierdoor kleiner dat je jouw telefoon per ongeluk laat vallen.
  • Hardcase hoesje: Een hardcase is vaak gemaakt van kunststof. Kunststof staat bekend als een hard materiaal. Hierdoor beschermd dit type telefoonhoesje beter tegen vallen en andere ongelukken, dan bijvoorbeeld een softcase. Doordat het materiaal zo hard is, bestaat wel sneller de kans dat het telefoonhoesje krassen en barsten vertoont. Hierdoor gaat dit type telefoonhoesje uiteindelijk ook minder lang mee, dan een softcase hoesje.


 

Bookcase telefoonhoesje

Met dit type telefoonhoesje is je hele telefoon beschermd. Het telefoonhoesje klap je open als een boek. De flap die je openklapt zit vaak stevig vast met een magneet. Hierdoor blijft de flap ook dicht zitten als je per ongeluk je telefoon laat vallen, waardoor ook het beeldscherm van je telefoon is beschermd. Een voordeel van dit type telefoonhoesje is dat je vaak aan de binnenkant van de flap ruimte hebt om enkele passen of briefgeld in op te bergen.

 

Flipcase telefoonhoesje

Net als bij het bookcase telefoonhoesje heb hier aan de voorkant een flap die je moet openklappen. Maar deze flap klap je van boven naar beneden open. Aan de bovenkant zit dan vaak een extra flapje met daarin een magneet om de flap die het beeldscherm beschermt op zijn plaats te laten zitten. Het voordeel van dit type hoesje, net zoals bij de bookcase, is dat je beeldscherm is beschermd. Een onhandigheid is dat je eerst de flap moet openklappen om gebruik te kunnen maken van je telefoon.

 

Pouch of etui telefoonhoesje

Vind je het design van je telefoon te mooi om de hele tijd in een hoesje te verstoppen? Wil je tijdens het gebruik kunnen genieten van het mooie design? Dan is een Pouch of etui hoesje iets voor jou. Omdat je, je telefoon wanneer je deze niet gebruikt in het hoesje stop is deze goed beschermd. Je telefoon past in zijn geheel in de pouch of het etui. Vaak bestaat het hoesje uit zacht, maar stevige materiaal. Een nadeel van dit hoesje is dat je hem eerst uit de pouch of het etui moet halen voordat je de telefoon kan gebruik. Bovendien kun je door dat er geen hoesjes omheen zit, de telefoon sneller laten vallen. Je mist namelijk de grip van een hoesje om je telefoon.

 

Bumper telefoonhoesje

De bumper beschermen eigenlijk alleen de zijkanten van je telefoon. Hierdoor kun je zo goed mogelijk genieten van het design van je telefoon, terwijl deze wel beschermd is. Vaak steken de raden van de bumper aan de achterkant en de voorkant iets uit, om de behuizing en het beeldscherm van je telefoon te beschermen. Een voordeel is dat de bumper meestal kunt kopen in dezelfde kleur als je telefoon. Hierdoor vallen ze minder op. Het telefoonhoesje is geschikt voor mensen die al voorzichtig omgaan met hun telefoon en graag van het design van hun telefoon willen genieten.


Tot slot: Bepaal voor jezelf waar jouw hoesje aan moet voldoen

Bedenkt je wel dat het telefoonhoesje moet passen jouw eisen en wensen. Is gebruiksgemak voor jou belangrijk? Dan is een back cover de beste optie voor jou. Wil je daarbij dat je hoesje lang meegaat? Kies dan voor een hoesje gemaakt van zacht materiaal zoals siliconen of leer. Ben je een beetje onhandig en laat je vaak je telefoon vallen? Kies dan voor een bookcase of flip cover, want zo zijn zowel de voorkant als de achterkant van je telefoon beschermd. Bovendien kun je een telefoonhoesje in bijna alle kleuren krijgen die je wilt. Hierdoor kun een fashionstatement maken. Maar je kunt ook kiezen voor glitters en kleine steentjes. Bovendien kun je telefoonhoesje ook omtoveren tot portemonnee, ofwel het 2-in-1 hoesjes. Nadeel hiervan is dat als je, je telefoon vergeet je ook geen portemonnee meer bij hebt. Dus als je nog wel eens je telefoon vergeet, is dit geen goede optie.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: LieMa88
Aantal keer gelezen: 2058x
Toegevoegd: 22-11-2019 15:51
Gewijzigd: 23-11-2019 10:21

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!