Tips voor het kopen van een partytent

Tips voor het kopen van een partytent

Tips voor het kopen van een partytentBen je van plan om een partytent te kopen? In dit artikel geven we je tips waar je aan kunt denken als je een eigen partytent wilt kopen. Lees het rustig door en je kunt met deze informatie de juiste partytent aanschaffen.

Partytent kiezen

Je bent van plan om een partytent te kopen, maar waar gaat je voorkeur naar uit? Stel jezelf eens een paar vragen:

 • Wat voor soort partytent wil je kopen?
 • Welke maat partytent heb je nodig?
 • Welke partytent past er bij de gelegenheid en de locatie?
 • Wat is je budget?
 • Online bestellen of naar de winkel?

Het kiezen van een partytent is niet altijd heel eenvoudig, maar wanneer je weet wat je wilt kun je gerichter zoeken en dat maakt het kopen van de partytent een stuk gemakkelijker.

Doel partytent

Wat is het doel van de partytent? Je kunt zelf een partytent kopen als je een schaduwrijke plaats in de tuin wilt hebben. Je kunt de partytent ook als overkapping gebruiken. Veel mensen maken deze keuze, omdat ze hierdoor altijd een droge plaats hebben in de tuin, zodat ze buiten kunnen zitten. Maar ook wanneer je een feestje wilt geven is een partytent ideaal. Je kunt allemaal buiten blijven, ook al wordt het wat kouder en gaat het misschien regenen, iedereen staat droog onder de partytent. Je kunt een partytent kopen:

 • Voor jezelf om in de tuin te plaatsen, een plek onder de zon maar dan toch in de schaduw!
 • Voor het houden van een feest
 • Voor een beurs
 • Voor een personeelsfeest

Soorten partytenten

Er zijn veel verschillende soorten en maten partytenten. Een partytent bestaat uit een metalen of een aluminium frame. Daaroverheen is een tentzeil van regenbestendig materiaal gespannen. Het wordt allemaal goed vastgezet met koordjes en haakjes. Er zijn ook partytenten verkrijgbaar waar zijwanden bij aanwezig zijn, eventueel ook met raampjes.

 • Partytenten zijn in veel kleuren verkrijgbaar.
 • Er zijn diverse materialen verkrijgbaar als het over de partytent gaat (het tentzeil bijvoorbeeld).
 • Je kunt een partytent kopen die bestand is tegen fel zonlicht of juist tegen veel regenval.
 • Wil je je partytent gemakkelijk schoon kunnen houden?

Allemaal aspecten waar je rekening mee moet houden als je er een gaat kopen, maar het kan allemaal!

Partytenten en afmetingen

Je hebt diverse partytenten en dus ook diverse afmetingen. Wil je graag een partytent kopen voor in je tuin? Hoe groot mag deze dan zijn? Meet van tevoren goed op welke maat partytent jij kunt plaatsen. Ook de hoogte van de partytent kun je van tevoren bepalen. Het is goed om er rekening mee te houden dat je rondom de partytent ruimte overhoudt, zodat je daar de palen kunt plaatsen en het tentzeil ook stevig vast kunt maken. Het waait in ons land nogal eens stevig, dus soms is extra vastzetten van de tent geen overbodig werk.

Partytent opzetten

Het goed opzetten van de partytent is van belang. Weet jij hoe het werkt? Kun je het alleen of is er altijd iemand nodig die je helpt? Let ook goed op de volgende aspecten:

 • Waar plaats je de partytent? Als je hem op het gras plaatst of op de stenen ondergrond, dan is dat nogal een verschil.
 • Plaats je de partytent op het gras? Dan kan er gebruik worden gemaakt van haakjes die je in de grond kunt steken.
 • Als je een stenen ondergrond kiest voor je partytent, dan zijn er metalen voetjes nodig.
 • Het opzetten van de partytent is vaak erg gemakkelijk, maar let goed op dat je het meteen goed doet. Vaak kun je de gebruiksaanwijzing volgen, lees deze eerst in zijn geheel door, vervolgens volg jij de instructie stap voor stap. Je zet dan eerst het frame in elkaar en dan trek je daar het tentzeil overheen. Een aandachtspuntje is wel van belang, zorg dat je alles meteen goed vastmaakt zodat het niet los kan raken.

Partytent kopen

Het kopen van een partytent kan online maar ook in de winkel. Je zou naar de tuinwinkel kunnen gaan of naar een speciale webshop gericht op partytenten. Ook worden ze wel eens tweedehands aangeboden. Bekijk goed wat je wensen zijn, zodat je meteen gericht kunt zoeken en dan een goede partytent kunt kopen.

Partytent huren

Als je alleen voor een weekend of een dag een partytent nodig hebt, dan zou je er ook een kunnen huren. De prijzen zijn dan wel erg hoog. Soms kan het goedkoper zijn als je een partytent gaat kopen of je leent er een van vrienden.

Partytent kopen, tips

 • Welke eisen stel je aan de partytent? Je kunt hierbij denken aan een bepaald merk of een speciale kleur. De partytenten zijn in diverse kleuren verkrijgbaar dus je wensen kunnen gerealiseerd worden, als je maar goed zoekt.
 • Wat is het budget voor de partytent? Aan de hand daarvan kun je ook eventueel bij duurdere aanbieders kijken. Het ligt er ook een beetje aan welke kwaliteit je wilt (en of je de partytent vaak gebruikt of maar af en toe).
 • Waarvoor ga je de partytent gebruiken? Is het voor een personeelsfeest of voor thuis om droog te kunnen zitten of even uit de zon te kunnen? Pas de partytent aan, aan het doel waarvoor jij er een aanschaft.
 • Hoeveel mensen moeten er onder de partytent kunnen plaats nemen? Deze vraag moet van tevoren beantwoord kunnen worden, want dan kun je pas gericht een partytent kopen die voldoet aan de juiste maat. Als er veel mensen komen kun je ook twee partytenten kopen.
 • Ga je de partytent op een vaste plek zetten of moet hij gemakkelijk op te ruimen zijn? Bekijk goed waar de partytent geplaatst gaat worden, zodat je weet welke ondergrond en welke materialen geschikt zijn voor het plaatsen van de partytent.
 • Welke maten en materialen kies je voor een partytent? Wil je een open partytent of wil je er een met doek aan de zijkant of met ramen er in? Soms is het prettig om de zijkanten dicht te kunnen maken, bij veel wind bijvoorbeeld, denk er goed over na. Het kan allemaal, als je maar weet wat je wilt. 
 • Vergelijk de prijzen van de partytenten aanbieders met elkaar. Hierdoor heb je meteen zicht op de kosten en of dat binnen je budget past. Ook de aanbiedingen kun je in de gaten houden om goedkoper uit te zijn en dus te besparen.
 • Een partytent kan prima dienst doen als extra speelruimte, wanneer je geen serre of overkapping kunt of mag plaatsen is een partytent een prima oplossing. De kinderen kunnen ook bij slecht weer buitenspelen, zorg dan dat je enkele zijkanten dicht kunt maken, zodat de spullen droog blijven. Kinderen vinden een eigen speelruimte fantastisch.  
 • Bekijk of er tweedehands opties zijn, zodat je nog goedkoper uit kunt zijn en geld kunt besparen.
 • Luxe of eenvoudige partytent? De prijs zegt vaak veel over de kwaliteit, maar dat hoeft niet altijd. Verricht daarom ook research zodat je weet wat je gaat kopen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 11856x
Toegevoegd: 14-08-2015 07:05
Gewijzigd: 21-08-2015 14:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!