Vertoon je verschijnselen van de q koorts?

Vertoon je verschijnselen van de q koorts?

Vertoon je verschijnselen van de q koorts?Ben je bij schapen in de buurt geweest en vertoon je verschijnselen die kunnen duidden op de q-koorts? Laat je onderzoeken, want zoals de symptomen laten weten; Je kan er behoorlijk ziek van zijn.

Q-koorts staat bekend als een infectieziekte. De infectie kan niet van mens op mens worden overgedragen. De titel van Q-koorts komt van van Query fever omdat de aanleiding van deze ziekte niet bekend was. De Coxiella Burnettii bacterie is de aanleiding van de koorts. Wanneer een dier met deze bacterie is besmet dan is er de mogelijkheid dat deze de bacterie overgaat op de persoon. Je bent niet blij wanneer je er mee besmet raakt.

Waar is de bacterie te vinden?
In Nederland is de bacterie overwegend door geiten verspreid en soms eveneens door schapen. De bacterie is overwegend te vinden in het vruchtwater van een dier. Eveneens kan de bacterie in mest, melk en urine zitten. Het is geen probleem voor de bacterie om te overleven in de buitenlucht. Een persoon die lucht met de bacterie binnenkrijgt kan besmet raken. Circa de helft van de personen heeft geen lichamelijke problemen en wordt eveneens niet ziek.

 

De symptomen van q-koorts
Je wilt weten wat nu eigen de ziekteverschijnselen van q-koorts zijn? Hieronder zie je wat je ervan kan verwachten. Een verhoogde lichaamstemperatuur, pijnlijke gewrichten, veel zweten en droge hoest zijn symptomen die kunnen voorkomen. Er zijn eveneens personen die zeer langdurig vermoeid blijven. Bij de ziekte is benauwd zijn en pijn op de borst eveneens mogelijk. Er kan eveneens sprake zijn van een onstekingsreactie in een long. Wanneer men problemen heeft met pijn in de buik, overgeven en diarree kan ontstekingsreactie in de lever op zijn getreden.

Wat te doen bij Q koorts?
In uitzonderlijke gevallen kan de Q-koorts meerdere jaren aanhouden. De patiënt krijgt een antibiotica kuur van twee weken als Q-koorts is geconstateerd. Het is benodigd dat de antibiotica kuur te allen tijde wordt voltooid. De patiënt kan tegen de pijn een ibuprofen innemen. Binnen een halve maand herstellen bijna alle personen van Q-koorts. Men kan het jarenlang niet meer krijgen als men eens Q-koorts heeft ondervonden.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Geoffrey
Aantal keer gelezen: 3342x
Toegevoegd: 11-02-2014 10:19
Gewijzigd: 10-05-2015 15:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3646 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!