Vervangen en repareren van raamkit

Vervangen en repareren van raamkit

Vervangen en repareren van raamkitVoor het vernieuwen van de raamkit is het raadzaam om de ramen te verwijderen. Hoe gaat u te werk? We zullen het u in het volgende vertellen:

Je hebt het nodig als materiaal:

  • Dia
  • Plakband
  • Raamkit

Verder heb je als gereedschap nodig:

  • Schroevendraaier
  • Tang
  • Zijsnijders
  • Waterpomptang
  • Hamer

Als u over al het materiaal en gereedschap beschikt, kunt u direct beginnen met het verwijderen van de raamvleugels. De meeste ramen van vandaag zijn normale draai- en kantelramen. Deze kunnen zeer eenvoudig worden verwijderd. Om dit te doen, kantel je het raam en verwijder je het. Dit betekent dat u langzaam aan het raam trekt en de vangband erbovenop verwijdert. Het open en gekantelde raam kan nu worden opgetild. Een helper aan je zijde hebben is niet slecht en maakt het werk veel gemakkelijker. Bij beveiligde ramen, die met pin of splitpen te begrijpen zijn, moet u het raam zijdelings openen, d.w.z. openzwaaien. Het kunststof deksel op het bovenste scharnier kan met een tang en een schroevendraaier worden uitgetrokken. Plaats het raam op de juiste wijze op de werkbokken om de raamkit te vernieuwen. Plaats nu de opgetilde ramen op werkschragen. Deze zorgen ervoor dat de ramen vast zitten en niet te veel bewegen terwijl u de raamkit installeert. Echter, voordat u de nieuwe raamkit inbrengt, moet u de oude stopverf verwijderen. Hoe dit te doen wordt in het volgende uitgelegd.

Hoe verwijder je oude raamkit voordat je deze vernieuwt?

Je kunt oude raamkit verwijderen met een spatel. U kunt in elke bouwmarkt of tuincentrum een plamuurmes krijgen. En in de meeste huishoudens is het al beschikbaar als je in het verleden zelf hebt gedaan. In de regel moet u voorzichtig te werk gaan, zodat u het raam op de werkschraag niet beschadigt. Soms kan de stopverf te hard zijn. In dit geval moet je een beetje helpen door de oude stopverf op te warmen. Alleen dan kun je het voorzichtig verwijderen. Na het volledig verwijderen van de raamkit is de volgende stap het verwijderen van stof en vuil. Als u wilt, kunt u ook een mengsel van ammoniak en water gebruiken. Vaak kan het verwijderen van oude raamkit op deze manier aanzienlijk worden versneld. Nu lijm je het glas en het hout.

Moet ik alle oude raamkit verwijderen voor het te vernieuwen?

Raamkit is nodig om de ramen goed af te sluiten en om energie te besparen. Vooral in de winter moet u goed afgesloten ramen hebben, anders kan de warmte in het huis niet behouden blijven en hebben de bewoners er last van. Oude raamkit is in dit verband niet echt nuttig. Omdat het oud en broos is. En de kou kan dus veel gemakkelijker het huis binnenkomen. Maar dit is niet echt in het belang van de huiseigenaar. Daarom moet de oude raamkit volledig worden verwijderd en vervangen door een nieuwe raamkit, volledig. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat er geen kou in huis komt en dat de warmte in huis wordt vastgehouden.
Welk gereedschap geschikt is voor het verwijderen van raamkit

Om de raamkit te verwijderen heb je niet veel nodig. Het enige wat je nodig hebt is een plamuurmes en een spatel en je kunt aan de slag en de oude plamuur verwijderen. Soms is de raamkit niet gemakkelijk te verwijderen. In dit geval moet u gebruik maken van een heteluchtdroger of infraroodstraler. Dit vereist een kleine inspanning.

Hoe bereid ik het oppervlak voor om de raamkit te vernieuwen?

De basis van het raam moet zo worden voorbereid dat de raamkit gemakkelijk in de sponning van het raam kan worden geschoven. Daarom moet men alle vuil en stof verwijderen voordat men de nieuwe raamkit in de korting aanbrengt. De ondergrond moet daarom schoon en droog zijn om een goede hechting te garanderen. De ondergrond moet goed worden gereinigd om de vorming van schimmels en andere stoffen die de hechting aantasten te voorkomen.

Hoe gebruik ik raamkit bij het vernieuwen van?

Als de oude raamkit nu volledig is verwijderd, is de volgende stap het vernieuwen ervan. Het ergste is nu achter de rug en het plaatsen van de nieuwe raamplamuur is veel gemakkelijker dan het verwijderen van oude plamuur. Nu kneed je de nieuwe stopverf goed tot het een zachte massa vormt die je goed kunt vormen. Als de plamuur lang is bewaard, kan er een beetje bakolie worden toegevoegd. Als je wilt, kun je een rol vormen en de schijf erop leggen. U kunt nu de hoeken van het glas of kleine pinnen in hun positie bevestigen. Nadat u een eerste rol hebt gevormd, kunt u deze in de korting boven de ruit plaatsen. Dit kan de eerste keer een beetje moeilijk zijn omdat je een juiste inschatting moet maken. Maar na een paar herhalingen zou dit geen probleem meer moeten zijn.

Als u graag deskundige kennis wilt opdoen, kunt u het beste een timmerman raadplegen om de techniek van de beglazing te leren. Een blik op een video of instructies is meestal voldoende om de kennis te vergaren. Om de plamuur op de juiste manier in de sponningen van het raam te kunnen drukken, gebruikt men een plamuurmes. Een plamuurmes moet deel uitmaken van elke uitrusting van een doe-het-zelver die zijn ramen wil afdichten. Een plamuurmes is in elke bouwmarkt verkrijgbaar. Je kunt het samen met de raamkit kopen. Het werk met het plamuurmes moet zorgvuldig worden uitgevoerd om luchtbellen of de vorming van lucht te voorkomen. Want als er luchtbellen verschijnen, is dit een indicatie dat de afdichting niet voldoende is. Een assistent kan hier helpen om dergelijke gevallen beter op te sporen. Bovendien moet de plamuur gelijkmatig worden gevormd en onder een hoek van 45 graden in de plooi worden gedrukt. Het doel moet zijn dat de stopverf niet buiten de buitenste rand van de korting uitsteekt. De buitenste randen van de sponningen moeten met een vaste hand recht worden getrokken.

Wanneer kan ik raamkit schilderen na vernieuwing?

Hoe lang moet ik wacht op voordat kit gedroogd is? Als je de raamkit hebt vervangen, moet je een korte pauze inlassen. Dit is meestal minstens vier weken. De plamuur moet droog en uitgehard zijn voordat je er overheen kunt schilderen. Dit betekent dat schoonmaken of aanraken gedurende deze tijd verboden moet zijn. Anders moet u rekening houden met de vorming van vetvlekken of schade aan het raam. Dus, je moet minstens een week wachten voordat je verder gaat met het werk.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 2215x
Toegevoegd: 13-05-2020 10:03
Gewijzigd: 14-05-2020 09:31

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3651 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!