Verzekeringen voor bedrijven

Verzekeringen voor bedrijven

Verzekeringen voor bedrijvenTegenwoordig is er een verzekering voor alles. Sommigen zijn verplicht, terwijl anderen weer optioneel zijn maar je wel meer zekerheid geven over bepaalde zaken.

Maar, sinds er zó veel verzekeringen zijn weten ondernemers al snel niet meer wat nou wel en niet noodzakelijk is. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat zijn zakelijke verzekeringen?

Zakelijke verzekeringen zijn er voor alle ondernemers in Nederland. Of je nou zzp’er, multinational of stichting bent. Verzekeringen voor bedrijven beschermen je tegen onvoorziene situaties. Denk aan een brand, waterschade of inbraak, maar ook ziekteverzuim en ongevallen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is eigenlijk wel de meest voorkomende zakelijke verzekering. Deze verzekering beschermt je bedrijf namelijk tegen schadeclaims wanneer je wettelijk aansprakelijk gesteld wordt door een andere partij. Deze schade is dan (mogelijk) ontstaan door je bedrijf, medewerkers, product(en) of door jezelf.

Bij deze verzekering is de schade aan personen, losse spullen en onroerend goed verzekerd. De schade aan jezelf of je bedrijf is echter niet verzekerd. Verder zijn de kosten voor juridische hulp ook meeverzekerd, hier hoef je je dus ook geen zorgen om te maken. Uiteraard wordt schade door opzet niet door de verzekeraar vergoed.

Autoverzekering zakelijk

Zoals de naam al verklapt heeft deze verzekering betrekking op de auto’s van de zaak. Net als bij de reguliere autoverzekering heb je de keuze uit drie soorten verzekeringen. Om te beginnen is er de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Deze verzekerd jouw bedrijfsauto tegen schade die je aan anderen toebrengt.

Dan heb je nog de WA beperkt casco. Naast dat je verzekerd bent voor schade aan anderen, verzeker je je bedrijfsauto ook tegen schade zoals brand, storm, inbraak, diefstal en joyriding. De schade die ontstaan is door eigen handelingen is bij deze verzekering niet vergoed.

Als je ook wilt dat de schade aan je eigen auto te allen tijde wordt vergoed, tenzij het opzettelijk is, kan je ook kiezen voor de WA volledig casco. Dit is de meest uitgebreide autoverzekering en zorgt ervoor dat je nooit voor onvoorziene kosten door schade komt te staan.

Bedrijfsschadeverzekering

De bedrijfsschadeverzekering zorgt er simpel gezegd voor dat je bedrijf qua inkomsten niet geheel stil komt te liggen. Stel, voor de productie van jouw producten gebruik je veel water en elektriciteit. Wanneer één of beiden wegvallen, komt jouw bedrijf compleet tot stilstand. Dit kan in sommige situaties en voor sommige bedrijven funest zijn. Een bedrijfsschadeverzekering is hiervoor de oplossing. Hierdoor ben je verzekerd van de financiële gevolgen van het wegvallen van nutsvoorzieningen.





 

Collectieve ongevallenverzekering

Bij een collectieve ongevallenverzekering zijn je werknemers verzekerd bij een ongeval. Stel, één of meerdere werknemers zijn ergens een opdracht namens jouw bedrijf aan het uitvoeren. Tijdens het uitvoeren doet er zich een situatie voor waarbij uw werknemer(s) blijvend invalide is geworden, of zelfs is komen te overlijden. Deze verzekering keert in zulke gevallen dan een eenmalig bedrag uit aan de getroffene. Hierbij worden geleende krachten als uitzendkrachten en stagiaires ook meegerekend.

Alle werknemers op de loonlijst zijn dan automatisch meeverzekerd. Mocht er dus iets gebeuren tijdens het uitvoeren van werkzaamheden namens het bedrijf, dan keert de verzekering eenmalig een bedrag uit. De hoogte hiervan hangt af van de ernst en het verzekerde bedrag.

Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp in het geval van een conflict. Hieronder vallen ook de proceskosten of bijvoorbeeld kosten van een onafhankelijke deskundige. Dit conflict kan zijn met een klant of werknemer, maar ook met een leverancier of inkoper. Afhankelijk van je eigen wensen kan je de verzekering uitbreiden totdat je verzekerd bent tegen alle juridische conflicten. Voorwaarde bij een dergelijke verzekering is vaak wel dat het bedrijf gevestigd is in Nederland en niet in het buitenland.

Eigen vervoerverzekering

Door een eigen vervoerverzekering af te sluiten verzeker je je tegen de schade of diefstal van zaken die zich in jouw bedrijfs(vracht)auto bevinden. Hieronder valt de materiële schade aan zaken die ontstaan zijn door het vervoeren of in- en uitladen van goederen. Logischerwijs is schade door opzet of eigen bederf niet meeverzekerd. Schade die veroorzaakt wordt door beschadigde producten valt ook niet onder de verzekering.

Vergeet niet dat er bij dergelijke verzekeringen vaak wel een eigen risico zit. Daarbij bepaal je zelf het mogelijk uit te keren bedrag. Vervoer je dus weinig dure producten, of in grote hoeveelheden, dan moet je je afvragen of een eigen vervoerverzekering wel noodzakelijk is voor jouw bedrijf.

Gebouwverzekering

Wil je dat jouw bedrijfspand verzekerd is tegen schade? Dan is een gebouwverzekering waar je naar op zoek bent. Een gebouwverzekering verzekerd je tegen de onvoorziene kosten die kunnen voortvloeien uit brand, storm, neerslag, kortsluiting, ontploffing en inbraak. Zijn er in de afgelopen jaren extra eisen en voorwaarden bijgekomen waar jouw pand nu aan moet voldoen? Dan wordt dit in veel gevallen ook vergoed door de verzekeraar.

Of stelde je je pand ter huur beschikbaar en kan je door de schade het pand niet meer verhuren? Dan worden de huurinkomsten die je hierdoor misgelopen bent in veel gevallen ook vergoed door de verzekeraar.

Geldverzekering

Heeft je onderneming veel te maken met contant geld of waardepapieren? Misschien is een geldverzekering dan wel wat voor jou. In het geval van een (gewelddadige) overal, diefstal uit een kluis of vals geld is het geld dan verzekerd en ben je het niet kwijt. Ook tijdens transport is het geld verzekerd tegen diefstal. Het geld is verder verzekerd wanneer het in uw bedrijf, thuis of in een nachtkluis bij de bank aanwezig is.

Inventaris- en goederenverzekering

Als laatste hebben we dan nog de inventaris- en goederenverzekering. Door deze verzekering af te sluiten verzeker je je tegen schade aan je inventaris en goederen. Afhankelijk van je bedrijfsvoering kan je kiezen uit verschillende situaties waarbij je verzekerd wilt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade aan je goederen wanneer de koelcel of vriescel het begeeft en je goederen ontdooien.

Net als bij de eigen vervoerverzekering is er sprake van een eigen risico voor er een bedrag uitgekeerd wordt. Bedenk je dus van tevoren goed of de verzekering het geld waard is of dat je het ook zonder wel kunt redden. Dit hangt natuurlijk af van je producten, je branche, houdbaarheid en de prijs (en marge) van je producten.

Er zijn zakelijke verzekeringen genoeg. Echter is niet elke verzekering noodzakelijk voor jouw bedrijf. Al helemaal niet als je net begint of als zzp’er. Laat je dus van tevoren goed informeren over de verschillende verzekeringen en wat het betekent voor jouw bedrijf. 






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 2192x
Toegevoegd: 13-09-2019 12:34
Gewijzigd: 21-09-2019 11:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!