Met een blender kan je veel. Heel veel. Zo kun je er groene smoothies mee maken. We komen voor het maken van groene smoothies hier nog uitgebreid op terug. Daarnaast zijn blenders geschikt voor het pureren van soep, je kan er sauzen mee maken of babyhapjes in bereiden.
Zoals je merkt kan je een blender voor van alles gebruiken! Zelfs voor het 'crushen' (vermalen) van ijsblokjes die je gebruikt voor een frisse cocktail of het vermalen van noten, zaden en het hakken van kruiden, uien en kaas...
Blenders geven je de kans om gezonder te worden of om in elk geval elke dag gezond te starten. Hoe? Door gezonde groene smoothies te bereiden met behulp van je blender. Een groene smoothie is een combinatie tussen groene bladgroenten en 1 á 2 stuks fruit en dat aangemengd met een hoeveelheid water.
Dagelijks krijgen wij veel te weinig groenten binnen. De grond in Nederland is schraal, verarmt. Daardoor bevat een gemiddeld stuk groente veel minder goede voedingsstoffen die tientallen jaren geleden. We moeten hier dus meer van eten om de juiste porties vitaminen, mineralen, sporenelementen en vezels binnen te krijgen.
Groene bladgroeten zijn met name supergezond omdat zij bladgroen bevatten. Dit is een plantenkleurstof en wordt met een duur woord ook wel 'chlorofyl' genoemd.
Tip: Des te groener de groente is, des te gezonder!
Eigenlijk zijn alle groene groenten geschikt om te gebruiken voor je smoothie. We zetten er een aantal voor jou op een rij:
Maak je eigen babyvoeding met een blender. Dit is gemakkelijk en het scheelt je heel wat geld. Want kant-en-klare babyvoeding is uitermate duur. Pureer zelf allerlei verse groentes samen met vlees en bijvoorbeeld granen.
Voordat je zelf babyvoeding maakt, raden we je aan om via internet te onderzoeken wat je baby wel en niet mag eten. Zelf babyvoeding maken is ook een goede manier om je baby langzamerhand te laten wennen aan vast voedsel wat de rest van je familie eet.
Blenders zijn ideaal om zelfgemaakte soepen en sauzen mee te maken. Je doet alle ingrediënten voor de soep in de blender, zoals voorgebakken groenten, een uitje en knoflook, room, en blendert dit. Vervolgens giet je het terug in een pan en laat je het even koken. Datzelfde kan je doen voor het maken van bijvoorbeeld sauzen. Het voordeel van een blender is dat het resultaat mooi, glad en fijn is.
Voor het vermalen van ijsblokjes heb je een blender met een bepaald vermogen nodig. Niet alle blenders zijn even krachtig en geschikt hiervoor. Koop dus niet zomaar een blender maar vergelijk blenders met elkaar en let op de specificaties.
Blenders zijn erg handige hulpmiddelen en deze zouden in ieder huishouden moeten staan. Maar na het gebruik blijf je zitten met een smerige blender. Deze zijn vaak lastig schoon te maken, aangezien je niet overal bij kunt. Dat probleem is echter zo opgelost. Vul de kan met iets minder dan de helft met heet water, het liefst kokend water.
Voeg een druppeltje afwasmiddel toe aan het water en plaats vervolgens het dekstel erop. Laat vervolgens je blender een paar minuten ronddraaien. Spoel daarna de blender nog even af met schoon water.
Veel consumenten twijfelen over de aankoop van een blender, omdat zij door de bomen het bos niet meer zien. Begrijpelijk. Want er zijn zoveel soorten blenders op de markt dat het bijkans lastig is om uit het aanbod te kiezen. Daarom hebben we een aantal handige tips voor jou bedacht, waarmee het een stuk gemakkelijker wordt de juiste blender te kopen.
Zorg er altijd voor dat je een blender koopt met een glazen kan. Deze kan je goed schoonmaken. Daarnaast krast glas niet, waardoor bepaalde ingrediënten ook niet kunnen inbijten. Dit hygiëneaspect is belangrijk. Plastic blenders moet je dus absoluut laten staan! Daarnaast is glas natuurlijk ook duurzamer dan plastic.
Daarnaast is de inhoud van belang. Koop een blender van minimaal 1.5 liter. 2 liter is nog beter. Deze slaan minder snel vast wanneer je veel voedingsmiddelen wilt blenderen. Een blender met verschillende standen is ook aan te raden. Zo hebben de meeste blenders een pulse stand of een ijsstand. Daarmee is het mogelijk om de grofheid van de te malen producten zelf te bepalen.