Wat zijn aaltjes? Alle informatie op een rijtje

Wat zijn aaltjes? Alle informatie op een rijtje

Wat zijn aaltjes? Alle informatie op een rijtjeHeb je op dit moment last van een insectenplaag in je tuin? Of merk je dat er de nodige rouwvliegjes in je woning rondvliegen? In beide gevallen is het advies om voor aaltjes te kiezen. Met aaltjes ben je in staat om elke insectenplaag snel een halt toe te roepen.

Heb je op dit moment last van een insectenplaag in je tuin? Of merk je dat er de nodige rouwvliegjes in je woning rondvliegen? In beide gevallen is het advies om voor aaltjes te kiezen. Met aaltjes ben je in staat om elke insectenplaag snel een halt toe te roepen. Maar, wat zijn aaltjes nou? Waarom zou je aaltjes gebruiken? Hoe kun je aaltjes gebruiken? En tegen welke insectenplagen helpen aaltjes nou echt? Alle antwoorden op deze vragen vind je in dit artikel!

Wat zijn aaltjes?

Aaltjes zijn kleine levende wormpjes. Deze wormpjes zijn amper met het blote oog te zien, maar zijn wel bijzonder dodelijk. Voor mensen is dit niet het geval, maar wel voor de larven. Mocht je een insectenplaag in je tuin hebben, is het inzetten van aaltjes daarom een verstandige keuze. Aaltjes zijn dus kleine beestjes die graag in de bodem van een tuin leven. In de aarde planten de aaltjes zich voort en gaan ze op zoek naar hun vijanden. Als ze deze vijanden vinden, zijn ze in staat om in het lichaam van de vijand te dringen. Vandaaruit zorgen de aaltjes voor een snelle uitschakeling van de larve. Op deze manier zijn aaltjes in staat om een grote insectenkolonie snel uit te schakelen.

Waarom aaltjes gebruiken?

Op een insectenplaag zit je nooit te wachten. De insecten richten bijvoorbeeld schade aan of beperken het comfort waar je van geniet. Merk je bijvoorbeeld op dat de randen van de bladeren van planten afgekloven worden? Dan duidt dit bijvoorbeeld op de aanwezigheid van taxus kevers. Om de taxus kevers te bestrijden, kom je al snel bij aaltjes uit. Dit is ook het geval als je andere insecten wilt bestrijden.

Met aaltjes geniet je nu eenmaal van de nodige voordelen:
-       Aaltjes leveren snel het gewenste resultaat op. Als je zo snel mogelijk afscheid van de insectenplaag wilt nemen, sluiten aaltjes perfect op je wensen aan. Doordat de aaltjes zich in het lichaam van de vijanden kunnen dringen, zorgen ze voor een snelle uitroei van de totale kolonie. Dit is overigens ook nog te danken aan het feit dat de aaltjes zich snel voortplanten.
-       Aaltjes zijn tegen veel insecten opgewassen. Wat voor insecten bevinden zich op dit moment in je tuin? En van welke insecten heb je last? Als je een insectenplaag wilt bestrijden, kun je altijd wel gebruik maken van aaltjes. De kleine levende wormpjes zijn namelijk tegen veel insecten opgewassen. Hoe dit precies zit, lees je verderop in dit artikel nog.
-       Je hebt weinig omkijken naar aaltjes. Wil je graag de insectenplaag in je tuin bestrijden? Dan heb je mogelijk ook nog de bijkomende wens om hier zo min mogelijk tijd aan kwijt te zijn. Mocht dat het geval zijn, zit je met de aaltjes al helemaal goed. Je hebt namelijk naar de aaltjes zelf geen omkijken. Het enige dat je moet doen, is de aaltjes in je tuin uitzetten. Nadat je dat hebt gedaan, kun je alles aan de aaltjes zelf overlaten.
-       Aaltjes zijn een 100% natuurlijk bestrijdingsmiddel. Je hebt tegenwoordig de keuze uit veel bestrijdingsmiddelen. Veel van deze middelen zijn chemisch, waardoor ze schade aanrichten aan mens, dier, plant en/of bodem. Bij aaltjes hoef je hier niet bang voor te zijn. Deze kleine wormpjes zijn namelijk een 100% natuurlijk bestrijdingsmiddel. Dit houdt in dat deze beestjes zelf geen enkele schade aanrichten. Ze helpen je alleen maar om snel van de insectenplaag af te komen.

Moraal van het verhaal: aaltjes zijn bij een insectenplaag de ideale oplossing. Dit is ook te danken aan de oneerlijke strijd. Als je aaltjes in je tuin uitzet, winnen de aaltjes het altijd van hun natuurlijke vijand. Dit heeft puur met de dodelijkheid van deze kleine beestjes te maken. Zodra de beestjes zich in het lichaam van de larven nestelen, kunnen de larven hier niks (meer) tegen doen.


Tegen welke insecten kun je aaltjes inzetten?

Aaltjes zijn een geweldig bestrijdingsmiddel voor tal van insectenplagen. Dit is aan bovengenoemde voordelen te danken, maar ook aan de diversiteit. Als je bijvoorbeeld het aanbod van Ecostyle bekijkt, zie je allerlei soorten aaltjes naar voren komen. De verschillende soorten aaltjes zijn voor specifieke insecten geschikt. Wil je bijvoorbeeld rouwvliegjes bestrijden? Dan heb je speciale aaltjes tegen rouwvliegjes nodig. Deze aaltjes nestelen zich in het lichaam van de vliegjes en doden de vliegjes van binnenuit. Van een plaag van rouwvliegjes kun je met aaltjes binnen 3 dagen afscheid nemen. Wil je graag de taxus kever bestrijden in je tuin? Je hebt groot gelijk. Dit zijn op zich fraaie beestjes om te zien, maar ze richten behoorlijk veel schade aan je tuin aan. De randen van de bladeren van planten worden afgekloven, waardoor je planten een stuk minder fraai ogen. Zet aaltjes tegen taxus kevers in en je weet dit in de toekomst te voorkomen. Wil je de mieren bestrijden in je tuin? Dan hoef je alleen maar speciale aaltjes tegen mieren in je tuin uit te zetten. De mieren signaleren de aaltjes snel en besluiten vervolgens om uit je tuin te vertrekken. De aaltjes hoeven in principe niks te doen om mieren te bestrijden, behalve aanwezig te zijn. Wil je graag slakken bestrijden in je tuin? Dan is het advies om voor speciale aaltjes tegen slakken te kiezen. Deze aaltjes zijn in staat om in het lichaam van de slak te kruipen; dit doen de kleine wormpjes via de rug. Eenmaal in het lichaam aangekomen zorgen ze voor een snelle uitroeiing. Tot slot kun je ook engerlingen bestrijden met aaltjes. Voor deze diertjes heb je speciale aaltjes tegen engerlingen nodig. Net zoals alle hierboven besproken aaltjes vind je deze aaltjes in de webshop van Ecostyle.

Hoe moet je aaltjes gebruiken?

Spreken de voordelen van aaltjes je aan? Dan is het fijn om te weten dat aaltjes erg simpel te gebruiken zijn. Je hoeft alleen maar onderstaande stappen te doorlopen:
-       Stap 1: koop de juiste aaltjes bij Ecostyle. Let hierbij goed op de verschillende verpakkingen en aantallen aaltjes per verpakking.
-       Stap 2: meng het bakje met aaltjes met één liter water.
-       Stap 3: roer de aaltjes vervolgens door het water heen.
-       Stap 4: afhankelijk van de verpakkingsgrootte kun je het mengsel nu nog verdunnen. Stop vervolgens het mengsel in een gieter.
-       Stap 5: giet het mengsel nu gelijkmatig over de potgrond. Doe dit op maximaal 20 centimeter afstand van de planten die besmet zijn met de aaltjes.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: WeTalkSEO
Aantal keer gelezen: 370x
Toegevoegd: 15-02-2023 16:54
Gewijzigd: 20-02-2023 15:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3651 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!