Wat zijn de voordelen van bouwgrond in Friesland?

Wat zijn de voordelen van bouwgrond in Friesland?

Wat zijn de voordelen van bouwgrond in Friesland?Wil je je droomhuis bouwen op een plek waar je rust en ruimte hebt? Overweeg dan eens bouwgrond in Friesland. Als je een bouwkavel in Friesland aanschaft, heb je op veel vlakken de mogelijkheid om je droomhuis te realiseren. Zo heb je bij bouwkavels vaak veel vrijheid als het gaat om hoe je je woning wilt vormgeven. Ben je benieuwd naar wat de voordelen zijn van bouwgrond in Friesland? Lees dan snel verder!

Met bouwgrond in Friesland woon je dicht bij de natuur

Een groot voordeel van bouwgrond in Friesland is dat je alle ruimte hebt. Hierdoor woon je dus vrij en dicht bij de natuur. Van water tot bossen en van open velden tot de Waddenzee, je vindt het allemaal in Friesland. Heb je bijvoorbeeld een hond waar je graag lange stukken mee wandelt of pak je in het weekend graag de racefiets of mountainbike? In Friesland vind je genoeg bouwkavels dichtbij talloze natuurgebieden om te wandelen of fietsen. Bovendien staat Friesland natuurlijk bekend om de beroemde Friese meren. Op veel plekken in deze provincie vind je dan ook verbindingen met open vaarwater, waardoor wonen aan het water opeens binnen handbereik is. Bij sommige nieuwbouwprojecten kun je door een eigen aanlegsteiger te laten plaatsen zelfs een plek voor een bootje creëren. Je geniet met bouwgrond in Friesland dan van de ultieme rust en de vrijheid van het water, en dat gewoon in je eigen achtertuin.

Voorzieningen zijn altijd om de hoek met bouwgrond in Friesland

Dat je met bouwgrond in Friesland van de rust en ruimte geniet en de natuur altijd dichtbij hebt, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je in de middle of nowhere woont. Je hebt altijd wel een dorps- of stadskern met belangrijke faciliteiten zoals een basisschool, voortgezet onderwijs, supermarkt, sportschool, tandarts of huisarts in de buurt.
Wil je graag uitgebreider inkopen doen? Friesland heeft tal van mooie, sfeervolle en karakteristieke steden. Hier kun je uitgebreid shoppen, uit eten of naar de bioscoop. Ook instellingen zoals ziekenhuizen, middelbaar beroepsonderwijs en hoger beroepsonderwijs zijn daardoor nooit ver weg. Van Dokkum tot Bolsward en van Sneek tot Leeuwarden, er is altijd wel een gezellige stad dichtbij. Kortom: met bouwgrond in Friesland ben je altijd in de buurt van alle voorzieningen.

Vanaf jouw bouwkavel in Friesland is alles goed bereikbaar

Bij nieuwbouwprojecten wordt veel rekening gehouden met bereikbaarheid. Vanaf jouw bouwkavel in Friesland zijn andere plekken dus altijd makkelijk bereikbaar. Werk je bijvoorbeeld in de hectische Randstad? Na een drukke werkdag stap je gemakkelijk in de auto naar je eigen droomhuis in Friesland, waar je direct tot rust komt zodra je op je oprit uit de auto stapt. Wil je eens een dagje uit naar Groningen, of misschien zelfs wel de grens over naar Duitsland? Via de verschillende uitvalswegen die allen in de buurt zijn, ben je er zo. Vanuit Friesland pak je bovendien gemakkelijk de boot naar een van onze prachtige Waddeneilanden. Lekker een weekend uitwaaien of een minivakantie aan zee was nog nooit zo makkelijk.

In Friesland bouw je jouw droomhuis

Vroeger werden op bouwkavels nog wel eens allemaal dezelfde typen woningen gebouwd, waardoor je woonwijken met veel identieke huizen kreeg. Als je je droomhuis bouwt, wil je natuurlijk een unieke woning die niet exact hetzelfde is als alle andere huizen in de straat. Projectontwikkelaars houden tegenwoordig gelukkig rekening met deze wens van vele huizenbouwers. Hierdoor krijg je bij nieuwbouwprojecten nu vaak veel vrijheid om je eigen droomhuis te bouwen. Ook in Friesland vind je veel sfeervolle en karakteristieke nieuwbouwprojecten met bouwkavels waar je de ruimte hebt om je woning helemaal zelf vorm te geven.Bouw je favoriete woningtype op je kavel

Wil je graag je droomhuis bouwen, maar weet je niet goed wat je precies wilt en waar je moet beginnen? Bij veel bouwkavels in Friesland hoef je niet helemaal vanaf nul te beginnen met het ontwerpen van je huis. Er zijn namelijk veel projectontwikkelaars die verschillende typen woningen aanbieden. Ga bijvoorbeeld voor een:

  • Schuurwoning: een stijlvolle woning die qua uiterlijk lijkt op een schuur. Schuurwoningen hebben vaak een sobere, landelijke bouwstijl, bevatten veel hout en hebben van binnen meestal grote, open ruimtes.
  • Woonboerderij: een groot huis met een landelijke uitstraling. Vaak worden robuuste materialen gebruikt en beschikt de woning over een authentieke rieten kap.
  • Engelse cottage: een huis in de stijl van een typische Engelse cottage heeft vaak veel natuurlijke materialen, waaronder een rieten dak, veel hoogteverschillen en gevarieerd metselwerk. Bij deze romantische, knusse huizen staat gezelligheid centraal.
  • Moderne villa: een woning met veel glas, beton, strakke lijnen en rechte hoeken. Binnenin is door de grote raampartijen vaak veel lichtinval en grote open ruimtes benadrukken de ruimtelijkheid van deze woningen.
  • Notariswoning: een type woning dat je herkent aan een statige uitstraling en een symmetrische bouw. De voordeur wordt vaak in het midden van het huis geplaatst, wat de luxe uitstraling benadrukt.

 

Op bouwgrond in Friesland realiseer jij je droomhuis

Nadat je hebt gekozen wat voor woningtype je op je grond wilt bouwen, kun je deze helemaal naar je eigen wensen aanpassen. Kies bijvoorbeeld verschillende afwerkingen, zoals een bepaald type metselwerk, kozijnen en deuren, voeg extra slaapkamers toe, laat je droomkeuken en -badkamer installeren, realiseer openslaande deuren of plaats extra ramen: de keuze ligt volledig bij jou. Zo creëer je een unieke woning die helemaal bij jou past. Liever alles helemaal zelf ontwerpen vanaf het begin? Ook daarvoor zijn voldoende mogelijkheden. Kortom, op bouwgrond in Friesland realiseer jij je droomhuis.

Investeer met je bouwgrond in duurzaam wonen

Veel mensen willen graag hun steentje bijdragen als het gaat om het milieu. Duurzaam wonen is dan ook helemaal van deze tijd. Heb jij duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Als je bouwgrond in Friesland aanschaft, heb je allemaal mogelijkheden om te investeren in duurzaam wonen. Je kunt zelfs een volledig energieneutraal huis realiseren. Zo ben je klaar voor de toekomst. Er zijn bijvoorbeeld zoveel goede alternatieven voor gas, dat je je woning volledig gasloos kunt bouwen. Naast de standaard duurzamere opties, zoals zonnepanelen, een warmtepomp of een pelletkachel, heb je bij verschillende bouwkavels ook vaak de kans om zelf duurzame ideeën in te brengen tijdens de bouw. Kies voor je droomwoning bijvoorbeeld eens voor een originele optie die goed is voor het klimaat, zoals het aanleggen van een sedumdak.

Is er veel bouwgrond in Friesland te koop?

Friesland staat bekend om de vele ruimte. Bovendien is deze provincie altijd in ontwikkeling. Er komen vaak nieuwe bouwprojecten bij, waardoor in Friesland dus genoeg opties zijn om bouwgrond te kopen. Er is dus altijd wel een prachtige plek te vinden waar jij midden in de natuur jouw ultieme droomhuis kunt realiseren. Wil jij graag uniek en ruim wonen aan het water, genieten van vrij uitzicht over uitgestrekte weilanden en voldoende privacy? Dan moet je bij de aanschaf van bouwgrond Friesland zeker overwegen!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Anettewestra
Aantal keer gelezen: 2096x
Toegevoegd: 16-08-2021 17:30
Gewijzigd: 27-08-2021 11:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!