man met erectieprobleem

Wat zijn erectieproblemen en wat kan je eraan doen?

man met erectieprobleem Erectieproblemen komen vaker voor dan je misschien denkt. 1 op de 10 mannen heeft regelmatig last van erectieproblemen. De meeste mannen schamen zich voor een erectieprobleem en durven er niet mee naar de huisarts. Toch is het slim om te kijken wat de mogelijke oorzaak is van je erectieproblemen. In dit artikel lees je alles over erectieproblemen en de mogelijke oorzaak.

Wat is een erectieprobleem?

Als je penis stijf wordt dan spreken we over een erectie. Als je ouder wordt is het heel normaal dat je minder vaak een erectie krijgt. Dit kan lastig zijn als je opgewonden bent en je graag gemeenschap wil hebben met je partner. Erectieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Gedachtes, gevoelens, hormonen, zenuwen en bloedvaten in de penis kunnen een rol spelen. Bij de meeste mannen is één van deze oorzaken de reden dat ze geen erectie meer kunnen krijgen. Als je regelmatig een erectieprobleem hebt is het slim om te kijken naar een oplossing. Als je een keer een erectieprobleem hebt, dan hoeft dit nog geen erectieprobleem te zijn. Het kan soms voorkomen dat je gedachtes teveel afgeleid zijn, waardoor je geen erectie meer krijgt. In dit artikel bespreken we een aantal mogelijke oorzaken.

Oorzaken erectieproblemen

* Leeftijd. Het is heel normaal dat een man minder vaak een erectie krijgt als hij ouder wordt. Het erectievermogen neemt langzaam af als een man ouder wordt.
* Psychische oorzaken. Stress, angst, depressiviteit, onzekerheid, verdriet, relatieproblemen het kunnen allemaal oorzaken zijn waarom het even niet lukt.
* Seksuele problemen. Je hebt het gevoel dat je partner veel van je verwacht, waardoor je onzeker raakt over de seks. Of je hebt te weinig prikkels om opgewonden te raken.
* Lichamelijke problemen. Overgewicht, diabetes, longziekte, pijn en hart- en vaatziekte.
* Bijwerking van medicijnen.
* Beschadiging van de zenuwen door een operatie of bestraling.
* Leefstijl. Teveel roken of ongezonde leefstijl kan zorgen voor erectieproblemen. Teveel drinken van alcohol kan ook voor problemen zorgen.
* Een combinatie van verschillende oorzaken kan ook voor erectieproblemen zorgen. Bijvoorbeeld een patiënt met diabetes en overgewicht.

Verbeter je levensstijl

Als je last hebt van erectieproblemen, dan is het slim om te kijken naar je levensstijl. Voor het krijgen van een erectie is het belangrijk dat je gezond leeft. Eén van de eerste dingen die je kan proberen is stoppen met roken, genoeg bewegen, gezonde voeding en maximaal 1 glas alcohol per dag. Een gezond lichaamsgewicht draagt ook bij aan gezonde erecties. Je zal merken dat als je gaat werken aan je levensstijl je ook weer meer zin krijgt in seks. Je bent minder onzeker over je lichaam en uiterlijk. Dit draagt natuurlijk bij aan de psychische oorzaken van erectieproblemen. Het opvolgen van deze adviezen kan bijdragen aan een verbeterd seksleven.

Erectie problemen wil niet betekenen dat je sexleven meteen voorbij is. Er zijn gelukkig verantwoorde middelen op de markt die je verder kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie waar je veilig de officiële viagra kunt kopen.Hoewel erectiepillen effectief kunnen zijn is een veilig gebruik erectiepillen belangrijk. Het is aanbevolen om eerst een arts te raadplegen voordat je begint met het gebruik ervan. Vooral als je medicijnen gebruikt! Communicatie

Erectieproblemen hebben niet alleen uitwerking op jezelf, maar ook op je partner. Je partner heeft het gevoel dat hij/zij minder aantrekkelijk is. Hierdoor kunnen er binnen een relatie seksuele problemen ontstaan. Deze problemen ontstaan aan beide kanten. Het is belangrijk om met elkaar te praten over eventuele problemen en onzekerheden. Je kan elkaar ook proberen te helpen door te praten over eventuele wensen of dingen die liever niet hebt. Geef ook aan wat jullie beide fijn vinden en wat je liever anders ziet. Praat hier niet over tijdens het vrijen, maar op een rust moment. Erectieproblemen kunnen namelijk zorgen voor problemen binnen de relatie. Communicatie is hierbij het beste redmiddel.

Psychische oorzaak erectieproblemen.

Helaas denken mannen vaak onterecht dat erectieproblemen door een psychische oorzaak niet op te lossen zijn. Gelukkig is er wel veel te doen aan psychische problemen door erectieproblemen. Het is belangrijk om met deze problemen eerst naar de huisarts te gaan. Deze stap is lastig en veel mannen vinden het ongemakkelijk om dit met een huisarts te bespreken. Echter is het voor een huisarts heel normaal om over psychische problemen en erectieproblemen te praten. Als je het lastig vind om dit alleen te doen, dan kan je eventueel je partner meenemen. Je huisarts kan je eventueel handvaten geven om de problemen op te lossen of je doorsturen naar een psycholoog. Vaak zijn psychische problemen oorzaak en gevolg. De eerste problemen zijn misschien ontstaan door stress. De daaropvolgende problemen zijn vervolgens ontstaan door faalangst. Je bent opnieuw bang dat je problemen gaat krijgen met je erectie. Doordat je hiervoor bang bent krijg je juist erectieproblemen! De huisarts kan besluiten om je door te sturen naar een seksuoloog. Dit is eigenlijk een psychiater, maar gespecialiseerd in seks.

Lichamelijke oorzaak erectiestoornis.

Naast een psychische oorzaak kan er ook een lichamelijke oorzaak zijn. Dit komt bij slechts 1% van de mannen voor met een erectiestoornis. De kans is dus groot dat de oorzaak van je stoornis psychisch is. Als er een lichamelijke oorzaak is, dan moet deze behandeld worden. Heel soms is dit niet mogelijk en zal een arts altijd medicijnen voorschrijven, zodat je weer een erectie kan krijgen. Een lichamelijke afwijking zou kunnen zijn dat er problemen zijn met de bloedvaten in de penis. Het is verstandig om dit altijd na te laten kijken door een arts. Je kan zo een lichamelijke oorzaak uitsluiten. Een te hoge bloeddruk en roken zijn vaak al factoren, waardoor een lichamelijk probleem kan ontstaan. Heel soms is een zenuwenbeschadiging de oorzaak van de erectiestoornis. Door de beschadiging worden genotsprikkels niet goed doorgegeven, waardoor je geen erectie krijgt. Dit kan gebeuren na een operatie of ongeval. Uiteraard krijg je in deze situaties ook medicijnen voorgeschreven, waardoor je weer een erectie kan krijgen.

Medicijnen bij een erectiestoornis.

Als helemaal niets blijkt te helpen, dan kan een arts overwegen om medicijnen voor te schrijven bij een erectiestoornis. De meeste artsen zullen echter eerst proberen om de oorzaak te achterhalen en deze te behandelen. Als dit niet voldoende resultaat geeft, dan kan je overwegen om medicijnen te slikken. Deze pillen bevorderen een erectie. Je kan kiezen voor middelen als Kamagra, Sildenafil, Vardenafil of Tadalafil. Als er een vorm van faalangst ontstaat omdat je geen erectie kan krijgen, dan kunnen deze pillen je helpen er overheen te komen. Je merkt dat er niets mis is met je penis en je gewoon een erectie kan krijgen. Soms kan het bij mannen ook averechts werken. Ze denken dat ze alleen nog maar een erectie kunnen krijgen door medicijnen. Als ze het zonder medicijnen proberen krijgen ze geen erectie omdat ze hier in hun hoofd teveel mee bezig zijn. Dit is de reden dat een huisarts altijd eerst zoekt naar andere oplossingen, zodat je zonder medicijnen weer een erectie kan krijgen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 2883x
Toegevoegd: 19-10-2016 13:40
Gewijzigd: 20-11-2016 19:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!