Wat zou jij doen met extra woonruimte?

Wat zou jij doen met extra woonruimte?

Wat zou jij doen met extra woonruimte?Ben je van plan je huis te gaan verbouwen of ga je volledig nieuw bouwen en je wilt wat extra ruimte creëeren, overweeg dan een prefab kelder. Door het plaatsen van een prefab kelder in de grond zorg je voor veel extra ruimte uit het zicht. Wij vertellen jou wat je allemaal kan met zo'n kelder.

Een thuis van je huis maken

Een huis is niet vanzelf ook een thuis. Door de inrichting, de aankleding, de bewoners, de activiteiten die er plaatsvinden en de mensen die er over de vloer komen, wordt het een thuis. Iedere ruimte heeft een eigen functie en straalt een eigen sfeer uit. Fantaseer jij wel eens over een extra ruimte in huis, maar heb je het idee dat dat niet mogelijk is? Bijvoorbeeld omdat er geen uitbouwmogelijkheden lijken. Denk dan een aan de vele opties die een prefab kelder je kan bieden.

Mi casa es su casa

Een woning is een plek waar door jou en je gezin geleefd wordt, maar ook een plek waar je graag mensen verwelkomt. Je wilt dat anderen zich er welkom en thuis voelen. Zoals de gastvrije Spanjaarden het zo mooi zeggen: Mi casa es su casa. Maar wanneer alle bewoners van het huis vrienden uitnodigen, kan het huis wel eens te klein worden. Hoe heerlijk zou het zijn wanneer je een prefab kelder hebt waar de kinderen met hun vriendjes een eigen speelplek hebben, waar je op zaterdagavond met je vrienden een biertje aan je eigen bar drinkt, waar je zonder overlast te veroorzaken met je band kunt repeteren, waar je ongestoord kunt werken, je je lekker in het zweet kunt werken of waar je allerlei spullen kunt opslaan. Ontdek de vele mogelijke invullingen waarmee je je woning kunt verrijken. 

Een speelpaleis voor de kinderen

Met name ouders van jonge kinderen zullen de ergernis van speelgoed dat door het hele huis ligt herkennen. Kinderen kunnen in no-time zowel de keuken en woonkamer als hun slaapkamers en zelfs de hal bezaaien met speelgoed. En na het spelen alles weer opruimen, is er meestal niet bij. Wat een rust zou het geven wanneer zij in de kelder hun eigen speelpaleis hebben. Een plek waar je ze zorgeloos hun gang kunt laten gaan en waar zij het speelgoed ook na het spelen gewoon mogen laten liggen. Met een prefab kelder is deze extra speelruimte in huis eenvoudig geregeld. 

Hangplek

Wanneer de kinderen klein zijn hebben ze graag hun eigen plekje, maar zodra de pubertijd aanbreekt groeit dit verlangen misschien nog wel veel meer. In één ruimte met de ouders of andere broers of zussen zijn, kan dan al snel tot verhitte situaties leiden. Een kelder biedt zowel de pubers als de ouders een makkelijke oplossing. In de kelder kunnen zij hun eigen hangplek inrichten, waar zij zich heerlijk in terug kunnen trekken en waar ze met hun vrienden kunnen chillen. Gelukkig is de aanleg van elektriciteit in een prefab kelder ook geen enkel probleem, want een televisie en spelcomputer mogen hier natuurlijk niet ontbreken.

Mancave

Ook de oudere jeugd kan genieten van een eigen ruimte. Wat dacht je van een eigen mancave. En ondanks dat de naam anders doet vermoeden, kan deze ook prima door vrouwen gebruikt worden. Een mancave hoeft niet per se in de garage of in een schuur in de tuin ingericht te worden. In een prefab kelder kan je ook prima een bar plaatsen of bouwen, een mooie biljarttafel en een paar relaxfauteuils erbij en je basis is compleet. Alleen nog even de koelkast aansluiten en je vrienden appen. Wijnkelder

Een goede wijn wordt met de jaren alsmaar beter en waar bewaar je de flessen beter dan in een wijnkelder. De ideale plek om wijn te laten rijpen is in een koele, donkere ruimte met een luchtvochtigheid rond de 70 procent en een stabiele temperatuur van rond de 11 graden. Het roept een associatie met Zuid-Franse kastelen, maar deze plek kan je ook gewoon onder je eigen Hollandse huis realiseren. Een prefab kelder richt je eenvoudig in als jouw eigen wijnkelder. Er bestaan vaste afmetingen, maar ook maatwerk is bij veel fabrikanten geen enkel probleem. Dus jij bepaalt zelf hoe groot jouw wijnvoorraad wordt.

Muziekstudio

Ben je de klagende buren zat? Of heb je geen zin meer in medebewoners die constant op je deur staan te bonken of het nou eens wat zachter kan? Richt dan je eigen, volledig geïsoleerde muziekstudio of repetitieruimte in de kelder in. Nodig je muzikale vrienden uit voor heerlijke jamsessies die tot diep in de nacht door kunnen gaan. Niemand heeft last van jullie en nog beter, jullie zullen ook van niemand anders last hebben. 

Werkkamer

Ben je het ook zo zat om met je laptop of beeldscherm aan de keukentafel te moeten zitten om te werken? Of staat je bureau in een ruimte waar je constante afleiding van anderen ondervindt? Dan kan een prefab kelder wellicht een perfecte oplossing bieden. Met een kelder creëer je een afgesloten plek waar jij je kantoor kan inrichten, maar ook bijvoorbeeld je kinderen in alle rust kunnen studeren. 

Fitnessstudio

Wil jij wanneer het jou uitkomt je lekker in het zweet werken, maar is sporten in een sportschool niets voor jou? Denk dan eens na over een gym in huis. De kelder inrichten met fitnesstoestellen en sportattributen, misschien zelfs een sauna voor nadien, klinkt dan wellicht zo gek nog niet. Voor een ideale kelder met voldoende ventilatie en toevoer van zuurstof zijn er vaak verschillende opties mogelijk bij de aanvraag.

Opslag

De zolder en garage zijn bij uitstek dé plekken om ‘rommel’ op te slaan, maar ook een kelder kan hier een perfecte oplossing voor bieden. Van wintersportkleding en kerstdecoraties tot tuinmeubels en koffers, of bouwmaterialen en technisch gereedschap, allemaal spullen die je niet dagelijks nodig hebt en het liefst buiten het zicht bewaart. Alles kan eenvoudig, veilig en droog, opgeslagen worden in de kelder, waar je het zo weer uit tevoorschijn haalt.

Vele opties

Bovengenoemde invullingen zijn slechts enkele voorbeelden van de inrichting van een kelder, maar er zijn uiteraard nog veel meer doeleinden te bedenken. De realisatie van deze extra leefruimte hoeft geen hoge kosten te betekenen. Een prefab kelder is een betonnen bak die relatief eenvoudig onder een aanbouw of nieuwbouw wordt geplaatst. Hoe je de kelder ook aankleedt, je zult altijd ontdekken dat het je woning zeker verrijkt.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: wouthegeman
Aantal keer gelezen: 1487x
Toegevoegd: 17-06-2021 10:15
Gewijzigd: 18-06-2021 09:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!