Welke opleiding voor jou?

Welke opleiding voor jou?

Welke opleiding voor jou?Ben jij je aan het oriënteren op een opleiding, maar heb je geen idee wat bij jouw past? Geen zorgen! In dit artikel lees je over verschillende soorten opleidingen om te helpen met jouw keuze!

Creatieve opleidingen 

Ben jij altijd creatief geweest? Dan is het misschien wel leuk om een creatieve opleiding te gaan doen, maar wat zijn creatieve opleidingen? Je kunt volop in de creatieve mood gaan door een kunstopleiding te doen. Ben je wel creatief, maar niet kunstzinnig? Probeer dan bijvoorbeeld een opleiding zoals productontwerpen. Je hoeft niet erg kunstzinnig te zijn, maar wel creatief! Al je ideeën omzetten in ideeën, da’s gaaf toch? Ben je wat handiger op de computer? Dan is misschien multimedia design wel een leuk idee. Hier ga je te werk met verschillende softwares om creaties te maken! Je kunt hierbij denken aan programma’s zoals Photoshop en Illustrator. Wil je niet volop in design, maar wel creatief bezig zijn? Dan is een fotografie opleiding misschien wel wat voor jou. Voor ieder wat wils!


Diergerelateerde opleidingen 

Ben jij een echte dierenliefhebber? Heb jij al zo’n 10 katten thuis en wil je toch nóg een kitten? Dan is de simpele keuze om de opleiding dierverzorging te doen! Je leert hier alles over hoe je dieren moet verzorgen en belangrijke punten waarbij je op moet letten. Heb je een specifiek dier waar je helemaal gek op bent? Zoals honden of paarden? Gelukkig heb je daar ook weer opleidingen voor! Je kunt een hondentrainer opleiding volgen of een paardenhouderij opleiding.  Zo ben je straks elke dag bezig met het verzorgen van jouw favoriete dieren! Wel is het belangrijk om mee te nemen dat werken in dierenhouderijen vaak zwaar werk is. Vooral als je te werk gaat bij een veebedrijf of een paardenhouderij kun je verwachten dat je elke dag hard aan de bak moet. Naast de dierenhouderijen is er ook nog de optie om dierenarts assistent of dierenarts te worden. De weg naar dierenarts worden is een moeilijke, maar het werk is extreem belonend. Je helpt dieren, zodat ze weer gezond en wel rond kunnen rennen en leven. Natuurlijk is dit niet zomaar een traject dat je aflegt. Er zijn een paar aspecten waar je rekening mee moet houden. Als dierenarts moet je niet bang zijn voor bloed of vieze handen, want uh… soms moet je erin! Het is niet zo handig als je tijdens een operatie flauwvalt, dus dan is dit misschien niet de ideale keuze.

Technische opleidingen

Ben jij toch meer technisch ingesteld? Dan zijn installatietechniek opleidingen misschien wel voor jou. Er zijn hier verschillende richtingen waar je in kunt specialiseren. Zo kun je elektromonteur worden of een loodgieter worden. Nou denk je loodgieter? Ik ga geen wc’s lopen ontstoppen. Nee, gelukkig niet! Natuurlijk kan het voorkomen dat het af en toe moet gebeuren, maar een loodgieter doet nog veel meer dan dat. Denk aan het aanleggen, vervangen en repareren van diverse soorten installaties zoals centrale verwarming en water installaties. 

 

Foodie? 

Ben jij een echte foodie en geniet jij van eten en koken? Misschien toch maar een koksopleiding overwegen? Je leert hier allerlei skills die belangrijk zijn in de keuken. Hoe je bepaalde gerechten moet bereiden en de basiskennis over ingrediënten en hun samenstellingen. Zo kun je creatief bezig gaan en zelf recepten in elkaar zetten of de makkelijk de klassiekers in elkaar flansen. Houdt je wel van eten, maar ben je niet zo’n held in de keuken? Dan kun je overwegen om een gastvrouw/heer opleiding te volgen. Je bent actief aan de voorkant van het restaurant om alle heerlijke gerechten te brengen naar de tafels van de klanten. Niet alleen heen en weer lopen, maar ook veel klantenservice.


Sociale opleidingen

Ben jij altijd heel sociaal geweest en houdt je ervan om van andere te zorgen? Dan is de opleiding social work wel wat voor jou! Je haalt veel voldoening uit het zorgen van andere mensen en staat wel open voor een challenge! Ben je wel sociaal, maar wil je niet in de zorg? Dan kun je ook kiezen voor een hele andere kant. Zo kun je er ook voor kiezen om de opleiding communicatie te doen. Maar communicatie, wat is dat dan? Communiceren is een heel belangrijk deel van ons leven. Wij mensen zijn sociale wezens en kunnen niet zonder elkaar! Je leert bij deze opleiding hoe je het beste kunt omgaan met bepaalde situaties en hoe wij precies communiceren. Het is niet zo direct als je zou denken en er ligt nog veel meer achter! Ben jij geïnteresseerd om meer te leren over hoe wij als mensen werken en hoe je dit kunt gebruiken in het bedrijfsleven? Dan is communicatie de opleiding voor jou!

 

Biologie opleidingen

Ben jij altijd gefascineerd door de mens en hoe alles in elkaar zit? Dan is de opleiding biologie en medisch lab onderzoek wellicht iets voor jou. Je leert hier alles over de mens en hoe je medische onderzoeken uitvoert. Je zult veel praktisch bezig zijn in een lab en hier verschillende skills leren. Wil je het nóg een stapje verder nemen? Dat kan door bijvoorbeeld je te verdiepen in de medicijnen en de opleiding farmacie te volgen. Je leert hier alles over medicijnen en hoe je deze ontwikkelt. Je kunt het nóg een stapje verder nemen door geneeskunde te studeren. Een echte dokter worden en mensen helpen. Je moet wel tegen bloed kunnen, want je kunt natuurlijk geen operaties uitvoeren als je hier niet tegen kan. Je krijgt veel voldoening uit dit beroep, maar het is keihard werken.


Computer opleidingen

Ben jij fanatiek met computers? Een echte gamer en houdt jij van het uitvogelen hoe bepaalde software in elkaar zit? Dan is een ICT opleiding voor de hand liggend. Je leert codes te schrijven met verschillende programma’s. Hierbij kun je denken aan Python en Javascript. Zo kun je straks alles in elkaar zetten wat je maar kunt bedenken. Ben jij een échte gamer? Dan kun je er ook voor kiezen om een opleiding te doen in games ontwerpen. Hoe leuk is om je eigen game te maken en te spelen? En hoe tof is het als mensen jouw game ook leuk vinden. Hopelijk weet je nu een beetje wat bij jou past en heb je een beter beeld van welke opleiding jij wilt gaan doen! Wij wensen je in ieder geval veel succes!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Yeungman
Aantal keer gelezen: 2507x
Toegevoegd: 30-03-2020 16:45
Gewijzigd: 05-05-2020 15:38

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!