App maken

Een app laten maken, hoe doe je dat?

App makenDenk je er over na om een app te laten maken? Dat is een goed plan essentieel. Een app laten maken is namelijk niet goedkoop en anders verspil je een hoop geld en tijd voor niets. In dit artikel gaan we je daarom uitleggen waar je rekening mee moet houden en welke stappen belangrijk zijn om te nemen.

Als eerste een duidelijk uitleg van apps

Voordat je enthousiast aan de slag gaat, is het van belang dat je precies weet wat een app is. Begrijp je dat, dan begrijp je ook hoe je een goede app kunt laten maken. Een app is eigenlijk niets meer dan een programma of software dat je kunt installeren op een smartphone of tablet. Hiermee kun je de functies van het apparaat mee uitbreiden. Het woord 'app' is trouwens afkomstig van het woord 'applicatie'. Zo hip als het woord lijkt, is het dus niet.

Is je idee geschikt voor een app?

Nu denk je misschien dat van elk idee een applicatie kan worden gemaakt, maar niets is minder waar. Het is namelijk zo dat een app toegevoegde waarde moet hebben. De gebruiker moet er iets aan hebben of er iets mee kunnen doen. Is dat niet het geval, dan zullen ze de app niet gaan downloaden en gebruiken. Wat ook belangrijk is, is dat de gebruiker meer dan éénmaal gebruik gaat maken van de applicatie. Waarom? Bijna niemand gaat een applicatie voor éénmalig gebruik downloaden. Je download bijvoorbeeld de app van buienradar of van een spelletje omdat je daar regelmatig gebruik van maakt. Een app met daarin de openingstijden van een winkel is bijvoorbeeld geen goed idee. Voor die winkel is een website een beter alternatief.

Om te kijken of jouw idee geschikt is voor een app, moet je dus kijken of de applicatie waarde levert. Gaat de gebruiker er iets aan hebben of niet? En heb je er regelmatig wat aan of éénmalig? Door die vragen te beantwoorden, kom je dat te weten.

Ga het idee uitwerken

Wanneer jouw idee geschikt is om een app van te maken, is het tijd om het hele idee op papier te zetten. Schrijf alles op wat je denkt dat belangrijk en relevant is. Vermeld bijvoorbeeld voor welk platform (Android, Windows of iOS) je de app wilt maken, welke functies de applicatie moet krijgen en hoe het design eruit moet komen te zien. Kortom, je moet het hele idee grondig uitwerken. Dit moet je doen, omdat je dit dan aan de app-ontwikkelaar kunt laten zien en die gaat het idee dan omzetten in een echte app.

Wat zijn de kosten?

Belangrijk zijn natuurlijk ook de kosten. Het is geen geheim dan een applicatie laten ontwikkelen niet heel goedkoop is, maar wat gaat het nu precies kosten? Dat verschilt per app en is onder andere afhankelijk van de app-ontwikkelaar, het platform en de functies. We kunnen je echter wel een indicatie van de prijs geven.

Een applicatie laten maken begint bij een paar duizend euro. Voor dit geld krijg je een redelijke basis-versie zonder toeters en bellen. Wil je meer functies en een beter design, dan gaat de prijs richting de 15.000+ euro. Hele uitgebreide apps met bijvoorbeeld integraties en boekingssystemen zorgen ervoor dat de prijs tussen de 25.000 en 50.000 euro of zelfs nog meer kan zijn. Grote bedrijven betalen soms nog meer (100.000+ euro) voor hun apps.

Dit is slechts om je een idee te geven en de daadwerkelijke prijzen kunnen dus verschillen. Als je een applicatie laat maken, is het verstandig om bij meerdere app-ontwikkelaars een offerte aan te vragen. Dan krijg je een goed beeld van de prijzen.

Het kan zijn dat de prijzen je nogal tegen vallen. In dat geval kan het zelf maken van een app misschien een optie zijn. Je kunt dan zelf gaan programmeren of software gaan gebruiken. Dit kost echter wel tijd om te leren, maar je bespaart wel op de kosten.



De zoektocht naar een app-ontwikkelaar

Nu je dit allemaal weet, moet je op zoek gaan naar een app-ontwikkelaar. Maar hoe vind je een goede app-ontwikkelaar? Een snelle zoekopdracht via Google kan je verder helpen. Zoek bijvoorbeeld op 'app-ontwikkelaar' of 'app laten maken' en dan zul je diverse ontwikkelaars vinden. Of misschien kent een vriend of collega een goed bedrijf aanraden dat je verder kan helpen. Ook zijn er websites waar je opdrachten kunt plaatsen, in dit geval dus een opdracht voor het ontwikkelen van een app, en bedrijven kunnen daar dan op reageren.

Er zijn dus meerdere manieren om een app-ontwikkelaar te vinden. Wanneer je denkt een goed bedrijf te hebben gevonden, is het belangrijk om eerst een snelle check te doen. Zijn er bijvoorbeeld veel negatieve reviews te vinden over het bedrijf? Zo ja, dan is het waarschijnlijk om verder te zoeken. Als je denkt dat het in orde is, kun je contact opnemen met het bedrijf. Je kunt vragen of je even langs kunt komen voor een bakje koffie en wat advies, maar je kunt ook direct om een offerte vragen. De keus is aan jou. Als je denkt dat de samenwerking goed gaat verlopen, de prijs bevalt en de ontwikkelaar verstand lijkt te hebben van zaken, dan heb jij een goed bedrijf gevonden.

We willen je er nog even aan herinneren, zoals we in dit artikel eerder al hebben gezegd, dan het verstandig kan zijn om bij meerdere app-ontwikkelaars een offerte aan te vragen. Als je bij twee of drie bedrijven een offerte aanvraagt, krijg je een goed beeld van de prijzen en weet je of de prijs redelijk is of niet. Dit is echter niet noodzakelijk. Mocht jij een goed gevoel hebben bij een bedrijf, dan kun je daar ook direct zaken mee gaan doen.

De ontwikkeling en afronding van de applicatie

Zodra je een bedrijf hebt uitgezocht, gaat de app-ontwikkelaar met jou idee aan de slag. Het idee wordt omgezet naar een app. Vaak is er mogelijkheid om de app te testen en feedback te geven. Mocht er dus iets zijn wat je niet bevalt of iets wat je graag nog wilt veranderen, dan is daar vaak nog ruimte voor. Als alles bevalt en de applicatie helemaal goed werkt, dan is deze af. Deze kan dan vervolgens in de juiste app-store worden gepubliceerd. De app-store gaat de applicatie eerst keuren en na goedkeuring wordt deze in de app-store gezet. Daarna zul je nog met marketing aan de slag moeten gaan, want je applicatie wordt niet zomaar gedownload. Mensen moeten wel weten dat jouw app bestaat en dat moet jij ze gaan vertellen.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: LF1
Aantal keer gelezen: 4484x
Toegevoegd: 01-08-2017 16:16
Gewijzigd: 04-08-2017 10:37

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!