Pura Ulun Danu Bali

Vakantie Bali: een adembenemend eiland

Pura Ulun Danu BaliEen vakantie Bali is voor iedere toerist aan te raden. Jong en oud, avontuurlijk of niet. Door de diversiteit van het eiland is er voor ieder wat wils. Steeds meer Nederlanders zien in dat een vakantie Bali de perfecte stap is om kennis te maken met de Aziatische cultuur. Door de ruime keuze aan verblijfplaatsen en eetgelegenheden zijn er oneindig veel mogelijkheden.

Waarom een vakantie Bali?

Bali is een eiland dat valt onder Indonesië, en ligt ver van Nederland af.  Een vlucht naar het eiland vanaf Schiphol Airport gemiddeld 16 en een half uur. Dit komt mede doordat het niet mogelijk is om met één tank te vliegen. Vandaar dat er wordt bijgetankt op tussenluchthavens. Dit kan bijvoorbeeld Singapore Changi of Doha Airport zijn, afhankelijk van de airline waarmee wordt gevlogen. Een vakantie Bali ligt dan ook niet snel voor de hand.

Echter begint daar in het laatste decennia verandering in te komen. Bali wordt tegenwoordig vaak genoemd in films, series en boeken. Reisgidsen bestempelen de plek als een must om te bezoeken. Door de hype zijn er steeds meer Europese toeristen richting Bali gegaan. Dit heeft niet alleen een impact gehad op het eiland, maar ook op de cultuur. De Balinese cultuur wordt in toenemende mate aangetast door de Westerse cultuur. Deze invloeden zijn niet negatief pur sang, maar hebben wel invloed op de uitstraling van het eiland.

De Balinese cultuur als hart van het eiland

Bali kent een eeuwenoude en rijke cultuur wanneer het gaat om Boeddhisme. De meeste Balinezen zijn aanhangers van dit geloof, wat duidelijk is terug te zien op het eiland. Het Boeddhisme staat centraal voor innerlijke rust en meditatie. De tempels zijn prachtig gedecoreerd met tal van kleuren en versiersels. De tempels en de andere bouwwerken van de Balinezen sieren het eiland. Toeristen zijn de relaxte sfeer als een verrijking voor het eiland als vakantiebestemming.

Balinezen staan bekend om hun rust en medeleven. In deze cultuur is het dan ook uit den boze om bijvoorbeeld te stelen of kwaad te doen. Hierdoor is het als toerist een fijne bestemming. De kans dat je wordt opgelicht bij een taxi rit of een tour is enorm klein door de eerlijkheid van de lokale bevolking. Eveneens hoef je niet bang te zijn voor zakenrollers en dieven. Dit alles is afkomstig uit het Boeddhisme, waar Karma een belangrijke rol vervult.

Een vakantie Bali is intense rust

Een vakantie Bali staat dan ook centraal als rustmoment en intens genieten. Als toerist kan je zelf kiezen welke kant je op wilt gaan. Zo zijn er resorts waar je helemaal verwend kan worden, maar ook intensieve wandeltochten en tours door het oerwoud. De meeste toeristen die kiezen voor een vakantie Bali gaan voor een combinatie. Eerst wordt intensief gereisd om alle tempels, natuur en bezienswaardigheden te zien. Vervolgens gaat men relaxen in een mooi huis, hotel of resort.

Er zijn diverse tours beschikbaar op het eiland. Deze zijn te boeken via Nederlandse touroperators, maar ook door lokale partijen. Bekijk voor vertrek altijd naar de beste opties. Vaak zijn de Nederlandse operators duurder, wat niet altijd betekent dat de tour beter is. Een lokaal tintje aan je reis toevoegen is altijd interessant, vooral wanneer je naar een verre bestemming gaat.

Het eten op Bali

De Indonesische keuken is alom bekend bij de Nederlandse bevolking. De Indische invloeden zijn we vaak terug in restaurants, maar ook in de schappen van de supermarkt. Hierdoor is men al redelijk bekend met het eten, waardoor de overstap kleiner is. Vandaar dat Bali een goede bestemming is om kennis te maken met de Aziatische cultuur. Zo kan men genieten van heerlijke nasi, saté en andere Indonesische gerechten. Houdt er wel rekening mee dat de gerechten op echt Indonesische wijze zijn bereid, wat betekent dat het nóg lekkerder is.

Voor mensen die niet iedere dag Aziatisch willen eten beschikt het eiland over genoeg andere eetgelegenheden. Zoals eerder werd aangegeven zijn er eettentjes van diverse culturen en landen. Zo kan men hier Thais, Italiaans en Frans eten. Door de afwisseling is een vakantie Bali voor iedere toerist voorzien van lekker eten. Door de ruime keuze die het eiland biedt wordt het een ideale vakantiebestemming.

Vlieg voordelig naar Bali

Tegenwoordig zijn de vliegtickets naar het eiland een stuk goedkoper, mede door hevige concurrentie. Nu vanaf Schiphol meerdere airlines richting Bali vliegen (noem Qatar, Emirates, KLM en Singapore Airlines) zijn er ook hevige prijsoorlogen. Voor de toerist is dit ideaal, omdat men buiten het seizoen voordelig gevlogen kan worden.

Verdeling van het eiland Bali

Bali is niet groot in omvang en de bevolking telt slechts iets meer dan 3 miljoen. Hierdoor zijn er een aantal steden die redelijk groot zijn en bestaat de rest uit dorpjes. Kuta is een van de populaire plekken op Bali. De meeste toeristen zijn aan deze kant van het eiland te vinden. Dit komt omdat hier een hoop hippe strandtenten zijn. Waarom? Hier bevinden zich de mooiste en uitgestrekte stranden van Bali. De strandtenten en restaurants vormen een mix van lokale en internationale sferen.

Lovina is tevens een plek die de moeite waard is om te bezoeken. Het bestaat uit diverse kleine dorpjes die een rijke historie hebben. Hier vind je dan ook diverse tempels en aangename restaurants. De zee bij Lovina is tevens rustig, waardoor het prettig is voor families en kinderen om hier te zwemmen. Duiken en snorkelen vanaf dit gebied is een aanrader, mede door de nabijgelegen eilanden. Dolfijnentours worden ook vanuit Lovina georganiseerd.

Het gezelligste dorp van Bali

Voor gezelligheid moet je volgens kenners in Ubud zijn. Van origine was Ubud een rustig maar klein plaatsje. Toen buitenlandse kunstenaars zich gingen vestigen op dit deel van het eiland groeide het langzaam uit. Nu is Ubud het artistieke centrum van het eiland. Het aantal toeristen is hierdoor drastisch toegenomen en er zijn tal van artistieke ateliers, winkels en musea te bekijken. Kunst is hier relatief goedkoop, waardoor het een ideale plek is om een schilderij aan te schaffen.

Nabij Ubud ligt het Monkey Forest. Dit is een heilig bos wat is gevuld met kleine tempels en honderden apen. Het is een mooie plek om te bezoeken, maar toch is het oppassen voor je spullen. De apen gaan maar al te graag op je spullen af.

Activiteiten op Bali

Naast de steden en dorpen op het eiland zijn er tal van activiteiten te doen. Een vakantie Bali is bijvoorbeeld niet compleet zonder met dolfijnen te zwemmen of een boot tour te doen. Daarnaast is er een mogelijkheid om de slapende vulkaan van het eiland te beklimmen. Bali kent meerdere vulkanen, waarvan er ook nog een aantal actief zijn. Bali kent ook een natuurpark en een deel oerwoud wat toegankelijk is met tours.

Avontuurlijk kan een vakantie Bali dus zeker zijn. Echter is de vraag of je op zoek bent naar avontuur. Denk bijvoorbeeld aan de duizenden villa’s die te vinden zijn op Bali. Tegen een betaalbare prijs zijn deze villa’s te huur. Vaak hebben de huizen ook nog eens medewerkers die je assisteren. Zo kan er voor je gekookt worden en wordt het zwembad verzorgd. Bali staat niet voor niets bekends als de ultieme relax vakantie.

Naast villa’s zijn er ook honderden resorts en vakantiehuizen waar je goed kan vertoeven. Kijkend naar reviews en beoordelingen op het internet beschikken deze over meerdere sterren en uitstekende reviews. Dit gaat gepaard met de gastvrijheid van de Balinezen, welke hier een bijzondere en belangrijke bouwsteen voor is. Daarnaast zijn de resorts vrij recent opgeleverd en beschikken zij over luxe gemakken, zoals sauna’s en stoombaden.

Eten wordt tevens goed verzorgd in de accommodaties op het eiland. De koks maken gerechten op verzoek of in een heerlijk buffet. Er wordt een goede verhouding van Aziatisch en Westers eten aangehouden, waardoor het voor iedereen aangenaam is. Natuurlijk kun je een vakantie Bali niet beëindigen zonder een traditionele massage. Deze massages zijn te verkrijgen bij lokale massagepraktijken, of ook bij het hotel of resort zelf. De massages variëren van vrij intensief tot heerlijk ontspannend.

Klimaat op het eiland

Het klimaat op Bali is gelijk aan andere plekken rond de evenaar. Het kent een tropisch klimaat, wat betekent dat er enkel twee seizoenen zijn. Er is een droogseizoen, waarbij de warmte rond de 30 graden ligt en er weinig regen valt. Tijdens deze periode kan het aan de warme en benauwde kant zijn. Tijdens het regenseizoen is het vochtig en liggen de temperaturen ook rond de 25 a 30 graden. Vrijwel iedere dag valt tijdens deze periode een regenbui. De buien in het regenseizoen zijn kort maar krachtig en zijn soms een verademing, maar soms ook een frustratie.

Een vakantie Bali is ongekend genieten

Zoals in dit artikel is te lezen is een vakantie Bali ongekend genieten. Op ieder vlak is er immens veel te proeven, voelen en beleven. Dit vormt dan ook de immense aantrekkingskracht van het eiland. Het is dan ook meer dan logisch dat steeds meer Nederlanders, ondanks de lange afstand, op vakantie gaan naar deze prachtige Aziatische parel.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: tdenakker
Aantal keer gelezen: 5680x
Toegevoegd: 15-02-2016 17:50
Gewijzigd: 15-02-2016 21:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!